Home Mireasa Frumusete Coafuri care nu se mai poartă în 2024

Coafuri care nu se mai poartă în 2024

Coafuri care nu se mai poartă în 2024
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 04.04.2024

Coafuri, tunsori și tendințe în hairstyling care nu se mai poartă în anul 2024, ci au rămas de domeniul trecutului. Se mai poartă părul foarte decolorat sau mai degrabă părul natural, cu un aspect sănătos?

Anul 2024 vine cu un suflu nou în materie de coafuri, tendințe de hairstyle, fiind un moment perfect pentru o reevaluare a aspectului general, începând cu frumusețea părului. 2024 este un an în care trebuie să lași deoparte lucrurile care nu îți mai sunt de folos, obiceiurile proaste și trebuie să te concentrezi pe sănătatea părului și aspectul cât mai natural.

Un nou început începe cu o tunsoare nouă, cu o culoare nouă a părului, care să te ajute să te simți încrezătoare în propria ta piele. Dacă în 2023 au existat atât de multe tendințe cool în domeniu, precum blondul decolorat, bretonul tip perdea. anul acesta este cazul să adoptăm stiluri și coafuri mai „cumințele”.

Balayage-ul nu mai este la modă!

femei coafor

Balayage este un cuvânt francez care, tradus mot a mot, înseamnă „a mătura”. De aceea, balayage este o tehnică folosită pentru decolorarea părului de către un hairstylist care pune culoarea pe părul clientei fără a folosi folie. Culoarea trebuie să pară cât mai naturală și întunecată spre rădăcină și mai deschisă în partea de jos. Acest stil de decolorare a părului a fost foarte popular atât în rândul celebrităților și influencereelor în ultimii ani, pentru că nu afectează prea mult rădăcina părului.

Din fericire, în 2024 balayage nu mai este o tehnică de colorare a părului la modă. Fiind purtat cu mândrie de celebrități precum Chrissy Teigen sau Jennifer Lopez, cu un aspect plin de culoare, de texturi, în 2024 strălucirea acestui stil pălește, rămânând în urmă, pentru că acum coafurile tind să fie cât mai aproape de aspectul natural al părului.

Părul foarte lung este la modă în 2024

Părul lung este o alegere foarte populară și clasică, care și-a păstrat frumusețea și locul în tendințe în ceea ce privește coafurile și aranjarea părului în ultimii ani. Părul lung este o alegere foarte sigură, cu care nu vei da greș niciodată. Părul lung și drept îți poate alungi trăsăturile feței, de aceea trebuie să ții cont de forma chipului tău atunci când optezi pentru asemenea variantă. Alege o tunsoare în mai multe straturi îndeosebi în partea frontală, pentru că o tunsoare unidimensională a părului lung și drept nu mai este la modă și nici nu te avantajează.

Nuanțele reci de blond nu mai sunt la modă

femeie blonda cu par roz

Blondele au fost întotdeauna la modă și în centrul atenției în 2023, purtându-se cu precădere blondul platinat și cenușiu. Dacă vrei să-ți decolorezi părul în anul 2024 trebuie să alegi un ton galben cald, pentru că acesta va fi la modă. Blondul nu se va demoda niciodată, dar în 2024 sunt de preferat culorile în tonuri foarte calde, de vară, precum galbenul untos sau galben pai, potrivite nuanțelor pielii comparativ cu blondul platinat, rece și deloc atractiv.

Bretonul tip cortină nu mai este deloc la modă

femeie la stilist

Bretonul tip cortină a fost popular în anul 2023. Aceasta este o tunsoare în straturi, în care bretonul este despărțit pe jumătate și creează un V întors. Acest tip de breton se îmbină cu restul părului, fiind încorporat în mod natural cu părțile laterale ale podoabei capilare. Bretonul cortină a reprezentat o opțiune pentru care până și vedetele de la Hollywood au îmbrățișat-o. Cu toate acestea, în 2024 ne vom îndrepta către stiluri de breton mai actuale, mai frumoase. În funcție de fizionomia pe care o ai, alege un breton filat care se deosebește de restul părului, pentru că te va face să arăți mai tânără, îți va evidenția ochii și este ideal dacă ai părul fragil și rar.

Tunsoarea bob filat nu mai este în tendințele actuale

Tunsoarea bob filat a fost una din tendințele hairstyle definitorii atât în 2022, cât și în 2023 fiind purtată de celebrități precum Billie Eilish care a făcut populară această coafură ștrengărească. În 2024 a această tunsoare nu mai este la modă pentru că părul lung, mătăsos, feminin este preferat de către stiliști.

Nici bobul drept nu mai este în tendințele actuale

Bobul drept purtat cu mândrie de Kim Kardashian și de alte vedete precum Ciara, această coafură scurtă, dreaptă, care se termină în jurul bărbiei s-a demodat în anul 2024. Tunsorile scurte au rămas la modă, dar nu și părul foarte drept și foarte scurt.

Tunsorile „dezordonate” sunt la modă în 2024, dar necesită o mică ajustare

Coafură dezordonată cu un aspect deloc ordonat al șuvițelor, cu o lungime mijlocie sunt înlocuite de o tunsoare tip fluture stratificată, dar cu un aspect mai elegant, care încadrează frumos fața, oferind libertate de mișcare și un aspect atemporal.

Păpușile Barbie blonde nu mai sunt la modă, ci roșcatele

femeie roscata

Odată cu lansarea filmului Barbie, foarte multe tinere au optat pentru culoarea blondă. În 2024 este timpul să ne îndepărtăm puțin de aceste tendințe ultra blonde să ne îndreptăm mai mult către o culoare roșie puternică, vibrantă, asemănătoare culorii vinului.

Nu se mai poartă părul prins la spate perfect

femeie coc strans

Părul prins la spate cu un clește sau prins într-o coadă de ponei sau într-un coc perfect strâns nu mai este în tendințe în 2024. Acest stil estetic curat purtat de Kendall Jenner, Bella Hadid sau Sophie Turner care și-a câștigat notorietatea fiind purtat de către multe influencerițe începe să își piardă din strălucire în 2024. Acum se poartă coafurile mai dezordonate. părul prins într-un coc lejer sau într-o coadă de cal asimetrică.

Cărarea nu mai trebuie să fie pe mijloc

Nici cărarea pe mijloc nu se mai poartă în anul 2024 pentru că aspectul simetric este mai mult copilăresc, decât elegant. Cărarea într o parte cu părți laterale dramatice și voluminoase, dar și elegante și drepte au revenit oficial în tendințe. Creativitatea este la cote maxime în acest an.

Nu se mai poartă părul nesănătos și deteriorat

Din cauză că în ultimii ani a fost la modă blondul platinat, culorile foarte deschise, distractive, stilurile expresive, toate au venit cu un preț și anume deteriorarea părului, vârfurile despicate, subțierea și ruperea acestuia. Din această cauză, în 2024 se poartă părul sănătos, frumos, eliminând coafurile care ar putea deteriora părul, cum ar fi balayage.

Siliștii preferă clientele cu păr sănătos pe care să le tundă, să le vopsească în tonuri calde, în culori de păr naturale, foarte populare, care evidențiază nuanța pielii și care pun accent pe sănătatea părului.

Așadar în 2024 se poartă părul natural, sănătos, frumos, cu un aspect delicat, părul lung fiind în topul preferințelor stiliștilor, părul asimetric, părul dezordonat, dar cu un aspect curat și viguros.

Surse foto: pexels.compexels.compexels.compexels.compexels.com

Surse articol: thelist.com

Newsletter