Home Mireasa Buchete Mireasa Semnificatia florilor din buchetul tau de nunta

Semnificatia florilor din buchetul tau de nunta

Semnificatia florilor din buchetul tau de nunta
Andreea Catrina
Marţi, 21.09.2021

Te-ai intrebat vreodata ce semnificatie sau ce istorie au florile? Sau ai luat vreodata in considerare aceste lucruri intr-un anumit context? Ziua nuntii este cea mai importanta zi din viata unei femei, asa ca nu trebuie sa-ti scape niciun detaliu! Florile fac mai mult decat sa iti completeze tinuta: ele transmit si un mesaj despre tine si dorintele tale. Afla ce semnificatie au florile din buchetul de nunta si alege-le pe cele care ti se potrivesc cel ami bine.

Semnificatia florilor - trandafirii

Trandafirii sunt cele mai utilizate flori in buchetele de mireasa. Fie ca aleg unii rosii, pentru a simboliza dragostea, fie ca opteaza pentru unii albi, majoritatea mireselor ii aleg datorita aspectului si parfumului lor imbietor. Cu toate acestea, stiai ca in lume exista peste 400 de specii de trandafiri? Sau ca in Roma antica, uleiul de trandafiri se platea cu de sase ori greutatea sa in aur? Trandafirul este de departe cea mai veche si mai cunoscuta planta ornamentala. Originea trandafirului se pierde inainte de antichitate, undeva la granita dintre istorie si mitologie. In plus, se spune ca aceasta floare s-a nascut din aceeasi spuma alba a marii din care a luat fiinta si Venus, zeita dragostei.

Trandafirii albi, de exemplu, simbolizeaza puritatea si inocenta, asa ca alege-i, daca asta vrei sa transmiti la nunta. Cei rosii reprezinta dragostea pasionala, carnala si sunt potriviti atunci cand vrei sa transmiti trairi ceva mai intense.

Daca alegi trandafiri galbeni in buchetul de nunta, inseamna ca esti o persoana posesiva si vrei sa transmiti ca sotul tau este doar al tau.
Buchetul de mireasa din trandafiri albi transmite incredere si liniste, semn ca pasesti cu toata convingerea in noua viata.

Semnificatia florilor - Bujorul

Bujorul este o floare de primavara, delicata si foarte parfumata. Este una din cele mai cultivate plante pentru flori, asta inca din cele mai vechi timpuri si tocmai de aceea nu sunt putine femeile care opteaza pentru un buchet de mireasa din bujori la nunta. Cu toate acestea, bujorul a fost mereu legat de anumite legende. Se spunea in trecut ca exista niste forte puternice in bobocii de bujori care stralucesc in noptile cu luna plina. Mai mult chiar, semintele unor varietati de bujori emit o lumina palida in intuneric. Daca alegi bujori pentru buchetul de nunta, atunci esti o mireasa sensibila, eleganta si gratioasa, iar invitatii tai vor fi cuceriti rapid de farmecul tau.

Semnificatia florilor - Levantica

Levantica este o planta foarte parfumata si tocmai de aceea unele mirese o prefera pentru buchetul din ziua nuntii. In plus, in trecut se credea ca florile de levantica aduc fericirea aceluia care le poarta. Nici puterile sale curative nu au fost putine - ea a fost folosita de-a lungul timpului ca ca antiseptic, antibiotic, antidepresiv, sedativ si detoxifiant.

Semnificatia florilor - Crinii

Crinul este la randul sau o planta foarte frumos mirositoare, foarte colorata si des utilizata in buchetele de nunta. Unii specialisti spun ca este cea mai veche floare cultivata de om, "prietenia" datand de cel putin cinci milenii, fiind chiar mai veche decat cea cu trandafirul. Ca element decorativ, crinul apare pe obiectele de cult si pe podoabe, reprezentand in antichitate speranta, puritatea si triumful. Impreuna cu trandafirul si cu laurul, era folosit la greci si romani pentru incununarea fruntilor invingatorilor. Cateva milenii mai tarziu crinul a devenit simbolul regalitatii in Franta.

Semnificatia florilor - Calele

Cala. Simbol al stilului si al elegantei feminine, calele mai sunt recunoscute si sub numele de "flori regale". In Occident, calele se folosesc la cele mai importante evenimente. Iata si semnificatiile calei in functie de culorile acesteia: Cala alba: puritate; Cala galbena: mandrie; Cala roz: gingasie; Cala mov: perfectiune, reinnoire si frumusete; Cala visinie: frumusete magnifica.Newsletter