Home Mireasa Bijuterii Mireasa Inelul de logodna cu diamant - visul oricarei femei

Inelul de logodna cu diamant - visul oricarei femei

Inelul de logodna cu diamant - visul oricarei femei
Alina Pichiu
Duminică, 01.04.2012

Nu de putine ori am vorbit, ne-am imaginat, am visat cu ochii deschisi sau chiar le-am sugerat elegant iubitilor nostri ce fel de inel de logodna ne-ar face placere, ca intr-o buna zi, sa innobileze si degetul nostru. Inelul de logodna cu diamant este poate cel mai dorit, cel mai apreciat, cel la care fiecare femeie viseaza.

Cum sa iti alegi inelul de logodna cu diamant

Colectiile de inele de logodna cu diamante sunt alcatuite din modele al caror farmec va rezista cu siguranta o eternitate. Eleganta, rafinamentul si stralucirea diamantelor sunt valori de necontestat. Un inel de logodna cu diamant te va face sa te simti ca o adevarata regina, pretuita si unica. In alegerea diamantelor va trebui sa ai in vedere cateva criterii generale care tin de taietura, culoare, claritate si greutatea in carate a diamantelor.

inel logodna diamant
model inel logodna diamant
www.valmand.ro
www.valmand.ro

Forma diamantelor din inelul de logodna

Este bine de stiut ca diamantele sunt taiate si apoi slefuite in diferite forme. Una dintre cele mai populare taieturi este cea rotunda briliant, aceasta fiind si cea mai disponibila pe piata. O alta forma este cea princess, fiind cunoscuta drept cea mai populara forma cu margini drepte, numarandu-se printre formele favorite in alegerea unui inel de logodna cu diamant. Diamantele ovale sunt, de asemenea, apreciate si cautate. Alte taieturi precum pernuta, para, inima, smarald, radiant, marquise, vin sa intregeasca lista inelelor cu diamante.

indel cu diamant 2012
inel cu diamant oval
www.diamag.ro www.valmand.ro

inel cu diamant patrat
inel cu diamant 2012
www.roxandy.ro www.roxandy.ro


Taietura diamantelor din inelele de logodna

Cand vorbim despre taietura diamantelor ne referim strict la proportiile si simetria acestora. O taietura care nu a fost bine realizata afecteaza rezistenta diamantului, ceea ce poate duce la spargerea si ciobirea acestuia. De asemenea, vor interveni si dificultati la montarea diamantului. Nu uita ca de taiatura unui diamant depinde si gradul lui de stralucire, asadar, cu cat taietura a fost mai bine realizata, cu atat diamantul de pe inelul tau va straluci mai tare.

model inel logodna diamant
inel de logodna cu diamant
www.valmand.ro www.valmand.ro


Culoarea diamantelor din inelul de logodna

Un diamant actioneaza ca o prisma si poate diviza lumina intr-un spectru de culori. El va reflecta aceasta lumina in scantei colorate numite foc. Majoritatea dintre noi nu detinem informatii de specialitate despre cum am putea sa alegem cea mai buna culoare inainte sa achizitionam un asemenea inel cu diamant. De aceea, daca vrei sa fii sigura de alegerea facuta, informeaza-te inainte din surse sigure - un specialist sau un bijutier.

model inel de logodna cu diamant
inel logodna cu diamant colorat
www.valmand.ro
www.valmand.ro


Claritatea diamantelor inelelor de logodna

Prin claritatea diamantelor ne referim la gradul de limpezime a acestora, grad care arata cat de curat si cristalin poate fi un diamant daca este observat cu o lupa care mareste de 10 ori. Toti vom cauta diamante care sunt absolut clare, dar acestea sunt si cele mai scumpe, fiind, in acelasi timp, si cele mai cerute pe piata. Un diamant care nu are incluziuni ce pot fi vazute cu ochiul liber este recomandat ca avand claritatea cea mai buna.

inel logodna cu diamant stralucitor inel de logodna cu diamant la moda
www.roxandy.ro
www.roxandy.ro


Greutatea diamantelor inelului de logodna

Pretul unui inel de logodna cu diamant este determinat in primul rand de greutatea pietrei. Dupa ce ai vazut ce fel de forma, taietura, culoare si grad de claritate poate avea diamantul, nu iti ramane decat sa corelezi greutatea cu marimea si sa ajungi la pretul final al diamantului. In functie de ceea ce iti doresti, dar si de bugetul alocat achizitionarii inelului de logodna cu diamant, ai posibilitatea de a explora o gama larga de greutati. Cu siguranta va trebui sa tii cont si de marimea degetului si forma acestuia pentru ca alegerea sa fie cea mai buna.

inel logodna cu diamant 2012
inel logodna cu diamant
www.valmand.ro
www.valmand.ro


Inelul tau de logodna cum a fost sau cum ai vrea sa fie? Adori si tu diamantele?

 

Newsletter