Home Mire Accesorii Mire Ghidul accesoriilor: totul despre pantofii mirelui

Ghidul accesoriilor: totul despre pantofii mirelui

Ghidul accesoriilor: totul despre pantofii mirelui
Madalina Nazalu
Vineri, 29.01.2010


Prin conventie, pantofii pentru mire sunt un accesoriu ce nu trebuie sa iasa excesiv in evidenta. Costumul, fie el frac sau smoching, este pe primul plan in vestimentatia mirelui. Eleganta, simplitatea si calitatea sunt atributele de baza ale acestora. Iata principale modele pentru pantofii barbatesti de ocazie.

Pantofii barbatesti se inscriu in cateva stiluri de baza:

 

 

 

Stilul Oxford

Originari din Scotia si Irlanda, pantofii Oxford se afirma drept stramosii de necontestat ai pantofilor.

Prin ce se caracterizeaza?
Pantofii Oxford sunt definiti atat de pielea destul de rigida din care sunt confectionati, cat si de sireturile nelipsite intr-un model tip Oxford.

 
 
Ceea ce stilistii englezi denumesc Balmoral si Blucher sunt reinterpretari ale pantofilor Oxford, in functie de spatiul existent intre partile de care se leaga sireturile in cazul celui din urma. Este de retinut ca aceasta dispunere mai deschisa a sireturilor implica un grad mai scazut de formalitate.

   

 

      
     
 

In poze: Hugo Boss, Calvin Klein, Florsheim
             AE Allen Edmonds, Salvatore Ferragamo, Mezlam             

O alta clasificare a pantofilor barbatesti o constituie prezenta sau absenta unei cusaturi in semicerc pe partea din fata a acestuia.

In cazul evenimentelor, prezenta cusaturii implica o atitudine mai formala adoptata de purtator. La urma urmei, alegerile noastre vestimentare comunica informatii despre personalitatea noastra.
Vezi ultimele doua poze din seria de mai sus.

 
 

 

Stilul Loafer

Loaferii sau mocasinii sunt destinati persoanelor relaxate, non-conformiste, cu un stil vestimentar destul de boem. Fiind deosebit de simpli, atentia va cadea cu siguranta pe costumul ales.

Daca optezi pentru frac, renunta la loaferi si alege un model clasic de pantof Oxford.
 

 

     

In poze: Mezlam, Ferragamo, Calvin Klein

Stilul Brogue

O reinterpretare a pantofilor Oxford, stilul Brogue se caracterizeaza prin prezenta unui model perforat pe partea laterala din exterior.

Acesta poate fi continuu sau doar pe jumatate, insa este indicat ca, in cazul nuntilor, acest model sa fie cat mai discret.

 

 

      

In poze: Cole Haan, Florsheim, Mezlam

Asigura-te ca pantofii pe care ii alegi au captuseala din piele. Un interior moale iti va asigura confort pe parcursul nuntii- te asteapta multe ore de stat in picioare. Si materialul care acopera calapodul ar trebui sa fie tot piele, din aceleasi rationamente prezentate mai sus.

Talpa din cauciuc este mai rezistenta, insa cea din piele este mult mai formala.

Tocul pentru astfel de evenimente este acoperit cu mai multe straturi de piele fixate cu ajutorul catorva cuie metalice.

Pentru mentinerea pielii, evita contactul cu apa si caldura si foloseste crema sau ceara de lustruit.  

 

Newsletter