Home Lifestyle Unde să așezi oglinzile în casă ca să atragi energia bună

Unde să așezi oglinzile în casă ca să atragi energia bună

Unde să așezi oglinzile în casă ca să atragi energia bună
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Luni, 11.03.2024

Oglinzile nu sunt folosite numai în scopuri decorative sau cosmetice, ci și ezoterice. Află unde trebuie să așezi oglinda într-o încăpere, astfel încât să dublezi energia bună și să elimini energiile negative din locuința ta, mai ales dacă te pregătești să te muți în casă nouă după ce te-ai căsătorit și vrei ca totul sa fie perfect!

Oglinda nu este numai un element decorativ dintr-o locuință, ci poate deveni un important instrument pentru atragerea abundenței în viața ta. Dacă nu ești încă familiarizată cu noțiunile de Feng Shui și cu mutarea Chi-ului în casa ta, atunci cu siguranță te vei simți confuză în legătură cu problema așezării și mutării oglinzilor în diferite colțuri ale casei. Oglinzile se încarcă cu energie și sunt folosite adesea ca un remediu Feng Shui pentru devierea energiilor nedorite din anumite încăperi sau din afara casei. Nu este deloc dificil să înțelegi unde și cum trebuie să plasezi oglinzile pentru a beneficia de efectele acestora.

Oglinzile în Feng Shui

mireasa reflexie oglinda

În Feng Shui, sistemul chinezesc ce studiază influența ambientului în care locuim asupra destinului nostru, putem folosi elemente ale naturii și nu numai pentru a ne exploata norocul și pentru a ne echilibra energiile din spațiul de locuit, astfel încât să atragem prosperitate, sănătate și bunăstare.

Oglinzile în Feng Shui conțin energia elementului de apă, responsabil pentru noroc și bogăție, care se revarsă în viața ta. De asemenea, oglinda este folosită ca o modalitate de a direcționa energia Chi acolo unde vrei să ajungă, deviind toate energiile negative și dublându-le pe cele pozitive. Oglinda reflectă energia, de aceea poate fi folosită și pentru a dubla alte elemente sau pentru a le reduce, în funcție de ceea ce reflectă.

Cum alegi oglinda în funcție de forma acesteia, conform principiilor Feng Shui?

oglinda ovala

Conform principiilor Feng Shui, forma oglinzilor poate spori energia, poate echilibra, hrăni sau reduce alte elemente din încăpere. Astfel, folosește oglinzile pătrate pentru a te conecta cu elementul pământ, oglinzile în formă de cerc sau ovale pentru a te conecta cu elementul metalic, oglinzile ondulate pentru a te conecta cu elementul apă. Nu uita că oglinzile triunghiulare sunt folosite pentru a conecta energiile din casă cu elementul foc, iar oglinzile dreptunghiulare sau înalte sunt folosite pentru a conecta foarte bine cu elementul lemn.

Totodată, poți folosi oglinzile concave care au forma unui bol, reducând ceea ce reflectă și făcând să pară mai mic acel obiect. Oglinzile concave pot fi folosite pentru reducerea energiei negative. Pe de altă parte, oglinzile convexe se îndoaie spre exterior și măresc orice reflectă, fiind folosite, în general, pentru a extinde energia.

Oglinzile Bagua în Feng Shui

Oglinda Bagua în Feng Shui este un exemplu foarte popular, având o formă octogonală și de regulă fiind utilizată în vederea amplificării energiei pozitive în diferite zone ale casei. De regulă, oglinda Bagua se așază în zona centrală a locuinței, fiind folosită ca un remediu Feng Shui eficient pentru a devia energiile negative departe de casa ta.

Nu în ultimul rând, oglinda Bagua convexă reprezintă un remediu foarte puternic Feng Shui, dar care trebuie folosit cu mare atenție, pentru că forma acesteia redirecționează energia negativă către cel care o produce, dar o poate „trimite” și către vecini sau oameni din jurul nostru. Este, în general, folosită pentru a contracara „săgețile otrăvitoare”, denumite astfel în Feng Shui ca fiind energiile false ce pot distruge liniștea unei case sau care pot afecta bunăstarea și sănătatea oamenilor din ea.

Sfaturi pentru a folosi oglinzile în mod eficient în locuința ta

Oglinzile dublează tot ceea ce reflectă!

Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când îți achiziționezi o oglindă și vrei să o amplasezi într-un mod cât mai eficient în casă este acela că va reflecta energia, atât pozitivă, cât și negativă, dublând-o. Așadar, dacă vrei să dublezi energia bogăției sau a relațiilor armonioase, acesta poate fi un element benefic, însă în momentul în care există energii negative, în acea locuință, ia în calcul faptul că și acelea pot fi dublate.

Dacă vei amplasa oglinda în zona bogăției din casa ta, plină cu plante verzi, fructe, monezi, clopoței de vânt și simboluri tradiționale ale bogăției, atunci energia bogăției se va dubla.

oglinda in camera

Așază oglinda în spatele aragazului pentru a dubla energia abundenței sau reflectând ferestrele pentru a dubla vederea plăcută din exterior. Poți pune oglinda living-ul în care iei masa împreună cu familia pentru a dubla abundența și relațiile fericite, sau reflectând plantele pentru a dubla energia expresivă și expansivă a lemnului. Dacă pui o oglindă lângă o casă de marcat sau în locul în care îți desfășori activitatea, poți dubla vânzările și veniturile.

Folosește oglinda pentru a muta energia

Conform tradițiilor Feng Shui, poți folosi o oglindă pentru a muta energiile în întreaga casă. Amplasează oglinda în holul de la intrare, însă nu în așa fel încât să reflecte ușa de la intrare, pentru a păstra energia în casă. Dacă vei amplasa oglinda deasupra unui șemineu, vei echilibra energia elementului foc. Pe de altă parte, dacă ai o oglindă în holuri întunecate sau lungi, te va ajuta la mișcarea energiei stagnante.

Folosește oglinzile pentru a stabili poziția energiei în casa ta

oglinda in living

În „poziția de comandă”, în sediul puterii dintr-o încăpere, vei sta așezat pe scaun și vei avea ușa chiar în fața ta, astfel încât să poți vedea pe oricine intră sau iese din cameră. În cazul în care există posibilitatea ca altcineva să se strecoare în încăpere și tu să nu îl vezi, nu ești în poziția de putere, ceea ce înseamnă că poți pierde ușor energia care „se strecoară” pe lângă tine.

Poți așeza, așadar, o oglindă pe birou, în zona principală de relaxare, lângă pat, pentru a vedea ușa direct din pat, deasupra aragazului, astfel încât să poți vedea cu ușurință atunci când gătești sau chiar la masa din living, astfel încât poți vedea ușa atunci când iei prânzul sau cina. Pentru că nu poți muta mereu mobila să o așezi în poziția de comandă în interiorul unei camere, poți folosi o oglindă astfel încât să reflecte ușa din fiecare cameră.

Menține oglinzile curate!

Nu uita că oglinda dublează energia, așadar, trebuie să le menții curate, pentru că în caz contrar, acestea vor reflecta energia Chi stagnantă. Atunci când te vei privi într-o oglindă murdară, modul în care îți vezi propria reflexie și lumea va fi afectat.

Agață oglinzile corespunzător pentru a-ți vedea reflexia chiar și când ești în trecere

oglinda agatata

Oglinda nu trebuie să fie amplasată la un nivel la care trebuie să te apleci sau să te înalți, ori chiar să te ridici pe un scăunel pentru a-ți privi chipul. Încearcă să amplasezi oglinzile în așa fel încât să îți vezi fizionomia, chiar și când ești în trecere. Alege o oglindă în care să îți vezi atât chipul, cât și întregul corp, astfel încât să ai o percepție cât mai bună asupra ta.

Ai grijă când alegi oglinzile decorative

Pe piață există nu numai oglinzi Bagua sau oglinzi normale, ci și alte oglinzi decorative care au crăpături ascuțite, reflexii tulburi, care au un aspect crăpat, astfel încât acestea pot determina energia să se miște în mod haotic. Evită oglinzile stil mozaic sau antice.

Oglinzile în Feng Shui: AȘA NU!

oglinda sparta

Nu amplasa niciodată o oglindă astfel încât să reflecte ușa de la intrare, pentru că energia pozitiva va ieși pe ușă de fiecare dată când o vei deschide.

Nu amplasa oglinda deasupra patului sau oriunde în încăpere, astfel încât să îți vezi reflexia. Nu este recomandat ca oglinda să reflecte patul în timp ce dormi, pentru că vei experimenta insomnie sau somn agitat, ori stări generale de neliniște.

Nu amplasa oglinda astfel încât să reflecte toaleta, pentru că, în general, acel loc drenează energia, iar o astfel de alegere va determina o scurgere rapidă a energiei din casa ta.

Nu păstra oglinzi sparte în casă, pentru că îți pot aduce tot felul de probleme energetice și de sănătate.

Unde să amplasezi oglinda pentru a-ți aduce noroc și prosperitate în casa ta conform principiilor Feng Shui?

oglinda casa

Oglinzile pot reflecta energia pozitivă, dar și negativă, dublând abundența și prosperitatea. Așadar, vei dori să-ți amplasezi oglinda reflectând un tablou cu un râu, un acvariu, o sursă de apă, apa fiind o energie foarte bogată și abundentă. De asemenea, ar trebui să iei în calcul amplasarea oglinzii în zona bogăției casei tale sau reflectând-o.

Nu uita că îți poți amplasa oglinda astfel încât să reflecte cristalele bogăției din casa ta, altarul bogăției pe care îl creezi conform principiilor Feng Shui sau să reflecte masa din sufragerie sau din bucătărie. Spațiul în care te așezi la masă împreună cu prietenii sau familia este locul în care bogăția este împărțită cu ceilalți. De aceea, dacă ai suficientă hrană și abundență pentru a le împărtăși cu cei din jurul tău agață oglinda astfel încât să reflecte această abundență, pentru că astfel îți vei spori câștigurile și îți vei face noi prieteni.

Acum, că știi cum să-ți amplasezi oglinda în propria locuință pentru a atrage noroc și pentru a alunga energiile negative, ești pregătită să-ți creezi propriul spațiu al abundenței și prosperității!

Surse foto: pixabay.comunsplash.compexels.com

Surse articol: peacelovefengshui.com

Newsletter