Home Cuplu Psihologia cuplului Trandafirii rosii: ce simbolizeaza si de ce ar trebui oferiti

Trandafirii rosii: ce simbolizeaza si de ce ar trebui oferiti

Trandafirii rosii: ce simbolizeaza si de ce ar trebui oferiti
Ioana Marinescu
Luni, 07.02.2022

Florile sunt un simbol al romantismului, casatoriei, dragostei si fertilitatii. Orice floare poate fi oferita, pentru a-ti exprima iubirea, dar trandafirii rosii sunt cea mai buna alegere, mai ales daca vrei sa trezesti si pasiunea in celalalt. Afla care sunt motivele pentru care ar trebui sa ii alegi.

 

Ce simbolizeaza trandafirii rosii


Trandafirii rosii sunt asociati cu dragostea si pasiunea de secole. In secolul al XIX-lea, cei mai multi oameni obisnuiau sa trimita un buchet de flori, pentru a transmite un mesaj. 
Trandafirii roz erau folositi pentru a arata gratie si recunostinta, iar cei galbeni - prietenie si fericire. Asa ca daca vrei sa iti cuceresti persoana iubita, cel mai bine este sa optezi pentru trandafiri rosii. 

Trandafirii nu sunt flori pe care le iei la intamplare, transmitand si eleganta. Nu ai cum sa dai gres, daca ii alegi intr-un moment special, precum Ziua Indragostitilor sau aniversarea povestii voastre de iubire. 

Motive pentru care ar trebui sa alegi trandafirii rosii

Trandafirii rosii sunt flori puternice, asa ca vor rezista mai mult decat altele care se ofilesc imediat. 

In plus, trandafirii rosii transmit si dorinta, nu doar iubire si romantism. Sunt cea mai buna alegere, atunci cand vrei sa ii arati celuilalt faptul ca te atrage. 

Daca nu stiai, trandafirii rosii simbolizeaza si curaj. Au fost folositi in timpul Razboiului celor doua Roze, un razboi civil intre doua familii regale pentru tronul Angliei.  

Cand vine vorba de cuplurile casatorite, trandafirii rosii au alt simbol, semnificand fericirea din casnicie. Asta inseamna ca daca primesti trandafiri rosii de la sotul tau, aveti o relatie puternica. 

Cand vine vorba de exprimarea emotiilor, trandafirii rosii sunt un instrument important pe care il poti folosi in acest scop. Pentru un cuplu de tineri indragostiti, un buchet de trandafiri rosii inseamna inceputul unei noi aventuri. 

Daca vrei sa ii transmiti jumatatii tale ca ii iesti loial, poti, de asemenea, sa ii oferi trandafiri rosii. Aceste flori arata ca esti devotat relatiei si vrei ceva serios. 

Istoria trandafirilor rosii

Potrivit Reader's Digest , trandafirii rosii au fost asociati prima data cu dragostea in mitologia greaca. Potrivit unei legende, trandfirii rosii au aparut dupa ce zeita frumusetii Afrodita s-a intepat intr-un trandafir care a devenit rosu. Altii spun, insa, ca aceste flori au crescut in locul in care a murit Adonis, iubitul Afroditei. Trandafirii au aparut, dupa ce lacrimile zeitei au marcat locul. 

Newsletter