Home Cuplu Psihologia cuplului Rezolutiile noului an: O minte relaxata si un corp tonifiat prins dans

Rezolutiile noului an: O minte relaxata si un corp tonifiat prins dans

Rezolutiile noului an: O minte relaxata si un corp tonifiat prins dans
Karena.ro
Luni, 23.01.2017

Ca in fiecare inceput de an, in ianuarie sa contureaza o lista cu planuri, dorinte si rezolutii, pentru a prioritiza mai usor lucrurile de realizat. Pe langa planuri de vacanta, dorite in plan professional sau cuplu, in aceasta lista trebuie sa existe activitati de relaxare permanenta, care sa aducasi un aport substantial de beneficii asupra sanatatii. Dansul este cea mai complexa forma de miscare, dar si un stimulent spiritual, care dezvolta atat sanatatea organismului, cat si o minte relaxatasi echilibrata.


Studiile echipei de profesori din scoala de dans Arthur Murray Bucuresti arata faptul ca persoanele care practica dansul ca activitate extra-job au un ritm de viata mult mai echilibrat si sanatos. Conform studiilor, iata cele mai importante 5 motive pentru care dansul trebuie sa devina o prioritate in acest nou an.

5 motive pentru care dansul iti va schimba viata

1. Prins dans, sanatatea fizica este protejata

Intarirea oaselor, a tonusului muscular, pierderea in greutate, cresterea flexibilitatii, imbunatatirea posturii sunt cateva beneficii principale pe care dansul le are asupra corpului. Dansul este un sport complex, deoarece beneficiile sanatatii fizice sunt completate de cele spirituale. Un ritm de viata activ poate fi uneori obositor, dar prin dans corpul si mintea sunt echilibrate, iar in acest fel, situatiile tensionate pot fi gestionate cu usurinta. Dansul este o forma de exercitiu fizic, potrivita pentru orice categorie de varsta, indiferent de conditie fizica sau silueta.
Dansul imbunatateste functionarea inimii si a plamanilor, intareste masa muscularasi sporeste conditia fizica, tonifica musculatura, se pierd kilogramele in plus, elimina riscul de osteoporoza, creeaza o coordonare motrica mai buna, si nu in ultimul rand creste increderea de sine si dezvolta abilitatile sociale.

2. Dansul amelioreaza stresul de zi cu zi

Este dovedit stiintific ca prin dans este eliminata o cantitate mare de endorfine, iar atunci cand se intampla acest fenomen, atat mintea, cat si corpul sunt intr-o stare euforica. Endorfinele sunt calmante naturale, eliminate de creier, care reduc starea de stres si anxietate. Astfel, dupa un antrenament intens de dans, endorfinele eliminate calmeaza organsimul si creeaza o atitudine optimista.

3. Dansul inseamna stimasi incredere de sine la cote ridicate

Prin dans sunt invinse o multime de temeri "sociale", inhibitiile dispar, iar dansatorul devine din ce in ce mai relaxat cu privirile publicului. Frumusetea dansului este data de puterea de a exprima liber fiecare sentiment, fara ca oamenii din jur sa aiba prejudecati. Studioul de dans Arthur Murray asigura un mediu liber, relaxat, in care studentii si profesorii se simt ca intr-o familie.

4.Prin dans se creeaza conexiuni puternice cu partenerul de viata

Echipa Arthur Murray recomanda dansurile pasionale, atat pentru cuplurile tinere, cat si pentru cele cu experienta". Dansurile pasionale transmit cele mai intense trairi, incepand cu muzica, care este factorul principal al emotiei, pana la conexiunea creata cu partenerul de dans. Un top al celor mai pasionale dansuri latino mentionam tangoul, rumba si bolero. Aceste trei dansuri sunt o imbinare complexaintre fluiditatea aparte a miscarilor, ritmul senzual al muzicii si libertatea de a pune propria amprenta asupra coregrafiilor.

5. Dansul dezvolta abilitatea de multitasking

Dansul dezvolta o calitate extrem de importanta a zilelelor noastre-multitasking-ul. Traim in era vitezei, iar abilitatea de a te putea concentra pe mai multe planuri este o calitate foarte apreciata, asadar prin dans se poate ajunge la a detine aceastaindemanare. Invatarea unei coregrafii presupune punerea in miscare a tuturor resurselor, adica a calitatii de multitasking, pentru a putea imbina: tehnica pasilor, ritmul muzicii si fluidatea miscarilor.

Despre Arthur Murray

A doua cea mai veche franciza din Statele Unite, brandul Arthur Murray este renumit in intreaga lume si este cea mai extinsa retea de scoli de dans de societate, cu peste 280 de studiouri deschise in 24 de tari. Primul studio Arthur Murray din Romania este deschis din aprilie 2014 la et. 2 al cladirii din str. Nicolae Caramfil nr. 87 (zona Herastrau). Istoria studiourilor de dans Arthur Murray a inceput in 1912, datorita lui Arthur Murray, un simbol american al succesului in antreprenoriat si al dansului de societate.

Newsletter