Home Cuplu Psihologia cuplului 12 intrebari pe care sa i le adresezi partenerului inainte de nunta

12 intrebari pe care sa i le adresezi partenerului inainte de nunta

12 intrebari pe care sa i le adresezi partenerului inainte de nunta
Ioana Marinescu
Miercuri, 30.08.2023

Cand ne gandim la a gasi pe cineva, a ne indragosti si a ne aseza la casa noastra, rareori ne place sa ne gandim la unul dintre posibilele rezultate ale casatoriei: divortul. Desi divortul este, din pacate, o realitate in unele relatii, exista o linie fina intre realism si alarmism. Cu toate acestea, nu este niciodata prea tarziu pentru a avea conversatii esentiale inainte de a face pasul cel mare.

 

In cazul in care apar dezacorduri dureroase, este complet normal sa luati o pauza si sa vedeti daca puteti rezolva lucrurile. Descopera 12 intrebari esentiale pe care ar trebui sa le adresezi partenerului tau inainte de nunta:

1. Care sunt obiectivele tale financiare si cum putem sa le atingem?

Primul si cel mai important subiect este cel financiar. Asigurati-va ca sunteti pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste cheltuielile, economiile si asteptarile legate de bani.

2. Cum te pot ajuta cand esti stresat?

Invata ce nevoi are partenerul tau, atunci cand vine vorba de situatii stresante, si fii acolo pentru el cand este necesar.

3. Iti doresti copii? Cum crezi ca vei gestiona eventualele probleme la conceptie?

Acesta este un alt subiect sensibil, dar vital. Stabiliti daca doriti copii si ce planuri de rezerva ar putea fi necesare. Este un subiect delicat, dar este foarte important sa discutati la timp despre asta.

4. Care sunt asteptarile tale legate de ingrijirea copiilor si de parenting?

Daca amandoi va doriti copii, discutati despre modul in care intentionati sa va impartiti responsabilitatile si sa ii educati. Vorbiti despre religie, botez, scolile pe care va doriti sa le urmeze, pentru a nu avea probleme mai tarziu.

5. Care este stilul tau de comunicare?

Daca reusiti sa comunicati eficient, majoritatea problemelor se vor rezolva mult mai usor. Este important sa vorbiti deschis despre ce asteptari aveti de la partener, despre ce nevoi aveti, pentru a-l ghida si a-l ajuta sa te inteleaga.

6. Care sunt punctele tale critice?

Toata lumea are limite, iar cheia unei relatii linistite este sa le identificati si sa vorbiti despre ele. Asa veti evita complicatii pe termen lung.

7. De cat de mult timp singur ai nevoie?

Intelegerea nevoii de spatiu si singuratate este, de asemenea, necesara si importanta, pentru o relatie fericita. Spune deschis ce vrei de la partener si invata, de asemenea, sa ii respecti aceste nevoi.

8. Care este cea mai mare teama a ta?

O conversatie profunda despre temeri poate adanci nivelul de intelegere si de confort in relatie.

9. Cum gestionam relatia cu socrii?

Stabilirea unor limite sanatoase cu familia extinsa este esentiala, pentru a evita conflictele viitoare. Nu ii permite partenerului tau sa iti impuna un anumit comportament fata de parintii sai si ofera aceeasi intelegere.

10. Ce asteptari ai de la casatorie?

Fiecare persoana are o idee diferita despre cum ar trebui sa arate o casnicie si pot aparea multe dezamagiri, daca nu discutati deschis despre asta.

11. Care sunt asteptarile tale privind viata sexuala?

Sexul este un alt subiect care merita discutat pentru a va asigura ca amandoi aveti asteptari realiste si compatibile.

12. Ce inseamna pentru tine casatoria?

Intelegerea semnificatiei casatoriei pentru fiecare partener poate preveni multe dezamagiri si conflicte.
In concluzie, nu exista o metoda garantata de a va proteja casatoria, dar abordand aceste intrebari cu deschidere si sinceritate, veti pune bazele pentru o viata de cuplu cat mai armonioasa. Cand apar indoieli, comunicarea este cheia. Puneti intrebari, ascultati si discutati. Este cel mai scurt drum prin orice obstacol.

Newsletter