Home STIRI STIRI Cum te poate ajuta tehnologia inteligenta in rutina ta zilnica de infrumusetare

Cum te poate ajuta tehnologia inteligenta in rutina ta zilnica de infrumusetare

Cum te poate ajuta tehnologia inteligenta in rutina ta zilnica de infrumusetare
Ana Munteanu
Luni, 09.07.2018
Cele mai recente descoperiri in materie de tehnologie nu se aplica doar in cazul masinilor sau telefoanelor smart, ci sunt incorporate chiar si in ritualul tau de infrumusetare. Vezi mai jos cum te pot ajuta inovatiile sa afli mai multe lucruri despre tenul sau corpul tau, in timp ce te uiti in oglinda sau petreci o zi la plaja.

1. Peria smart Kerastase

Peria de par inteligenta Kerastase a fost prezentata lumii pentru intaia oara in 2017, in cadrul celui mai mare targ de inovatii, CES (Consumer Electronics Show). Aceasta analizeaza sanatatea parului si a scalpului tau pe parcursul perierii.

Peria inteligenta vibreaza cand periezi prea apasat si inregistreaza sunetul firelor care se rup. In urma perierii, primesti rezultatele inregistrate de aceasta in timpul perierii, pe aplicatia dedicata de pe telefon care te va redirectiona apoi catre un hair coach", pentru a discuta urmatorii pasi pe care trebuie sa-i parcurgi spre un par mai sanatos.

Aplicatia poate prezice, de asemenea, cum iti vor afecta parul umiditatea, temperatura, razele UV si vantul din locul in care te afli.



2. Ondulatorul automat StyleCare Prestige

Tehnologia inteligent pentru amplificarea buclelor permite noului ondulator automat de la Philips, cu invelis ceramic cu infuzie de cheratina, sa onduleze suvitele la o temperatur mai bland pentru par.

Ondulatorul ofera 3 setari de temperatura (170C-190C-210C) si 3 setari de timp (8-10-12 secunde) care te ajuta sa obtii bucle lejere sau bucle bine definite in mai putin de un minut.

Cilindrul mai lung al dispozitivului, prinderea simpla pe verticala si designul deschis care urmeaza linia naturala a parului ajut la un styling mai rapid si fara efort.
De asemenea, ondulatorul are o suprafata de ondulare cu 113% mai mare decat alte ondulatoare similare, insemnand ca poti coafa de 2 ori mai mult par dintr-o singura miscare.

3. Oglinda HiMirror

HiMirror ti-arata practic dincolo de ce poti vedea in oglinda. Programul sau de recunoastere faciala te logheaza automat in cont, unde iti poti uploada produse de ingrijire potrivite pentru tine, iti poti analiza tenul si identifica modificari ale tenului odata cu inaintarea in varsta (oglinda iti va spune exact cate riduri ai pe fata).

Dupa o analiza atenta oglinda iti va da sfaturi, prin serviciul de voce Amazon Alexa, pentru make-up si ingrijirea pielii.

Conectat la oglinda HiMirror si la aplicatia din telefon este si cantarul Smart Body, ce iti va spune greutatea, indexul masei corporale, masa musculara si masa osoasa.

4. SkinScanner

Dispozitivul SkinScanner incorporeaza cea mai noua tehnologie de la Neutrogena. Acesta se fixeaza pe capatul telefonului tau mobil si foloseste o lupa cu senzori si lumini LED pentru a-ti analiza tenul. Pentru a folosi scanerul trebuie sa tii telefonul sus, in dreptul fetei, cu lupa apasata usor pe piele.

Aplicatia dedicata SkinScanner este responsabila apoi pentru analizarea nivelului de hidratare al pielii, in timp ce verifica si alti indicatori de sanatate pentru tenul tau. Aplicatia ofera si recomandari de produse pentru tipul tau de piele, in baza datelor adunate de dispozitivul SkinScanner.
5. UV Sense
L'Oral USA a lansat anul acesta in cadrul CES un dispozitiv nu mai mare decat unghia, ce functioneaza fara baterii si care masoara expunerea corpului tau la raze UV. Gadgetul este lansat sub brandul La-Roche Posay, recunoscut pentru cremele sale de protectie solara.
Invenia este menita sa ofere un raspuns la intrebarile: cand trebuie sa aplic crema cu protectie solara? Si cat de mult ma expun la raze periculoase UV intr-o zi normala de plaja?
UV Sense este rezistent la apa, are o grosime de aproape 2mm i trebuie lipit de unghia degetului mare de la mana (mana este una din partile corpului tau care primeste cel mai mult soare).
Desi dispozitivul nu functioneaza pe baterii, adezivul cu care acesta e prins de unghie trebuie schimbat o data la doua saptamani.
Dispozitivul functioneaza in felul urmator: se lipeste de unghie (arata ca o lucrare de arta pe unghie) cu ajutorul adezivilor inclusi in kit, apoi se sincronizeaza cu aplicatia de pe telefonul tau smart care va transfera apoi date prin tehnologia NFC (Near Field Communication).
Aplicatia va analiza expunerea corpului tau la raze UV pe parcursul intregii zile, oferindu-ti si alte informatii precum gradul de poluare, analizat prin intermediul datelor geospatiale.
Tehnologia inteligenta te ajuta sa intelegi mai multe despre tine si sa fii mai atenta la nevoile corpului tau. Asa ca adopta cu incredere inovatiile de mai sus si ramai informata desprenoile aparitii din domeniul tehnologiei smart.

Newsletter