Home Nunta Organizare nunta Locul ideal pentru o nunta de vis - 7 aspecte obligatoriu de luat in calcul

Locul ideal pentru o nunta de vis - 7 aspecte obligatoriu de luat in calcul

Locul ideal pentru o nunta de vis - 7 aspecte obligatoriu de luat in calcul
Irina Marinescu
Miercuri, 17.02.2016

Alegerea locului in care sa aiba loc petrecerea de nunta tinde sa devina o piatra de incercare in drumul fiecarei femei catre momentul in care devine mireasa. Motivele sunt multe: in prezent, oferta este extrem de generoasa si, ceea ce este si mai important, metodele de promovare au devenit din ce in ce mai complexe, facand si mai dificila alegerea. Concluzia este clara: viitorii insuratei se afla in fata unei dileme foarte importante si anume cum sa faca cea mai buna alegere, astfel incat toata lumea sa fie multumita. Va prezentam mai departe sapte criterii pe care le consideram esentiale si pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand va decideti asupra locului in care veti avea petrecerea de nunta. Evident ca aceste criterii pot varia de la o persoana la alta si nu exista o reteta a succesului universal valabila, insa urmatorul ghid va poate sprijini in alegerea finala.

1.    Amplasamentul. Foarte important pentru invitati este ca amplasamentul in care va avea loc nunta sa fie cat mai potrivit. O adresa usor de identificat, preferabil intr-o zona centrala, va poate scuti de foarte multe batai de cap. Pentru tinerii insuratei este foarte greu de gestionat o situatie delicata in care jumatate din invitati suna pentru a cere informatii suplimentare legate de amplasament, de felul in care ajung taxiurile la destinatie sau de vreo ruda din provincie care s-a pierdut pe drumul intortocheat pe care nu poate sa i-l explice nimeni.

2.    Intimitatea spatiului. Desi multe persoane neglijeaza acest aspect in mod involuntar, intimitatea unui eveniment privat, asa cum este o nunta, este extrem de importanta. Orice mireasa vrea sa fie in centrul atentiei si sa fie sigura ca nunta ei este ferita de ochii persoanelor nepoftite. Atunci cand o nunta are loc intr-un hotel sau intr-un centru de evenimente cu mai multe sali, unicitatea momentului si intimitatea invitatilor poate avea de suferit. Ce poate fi mai ciudat decat sa te intersectezi pe hol cu diferite persoane si sa nu stii daca acestea sunt invitate la aceeasi nunta la care esti oaspete sau sunt parte a botezului care are loc in sala de vis-a-vis?

3.    Un wedding planner dedicat. Chiar daca foarte multe femei vor sa aiba controlul total al nuntii lor, acest lucru poate fi extrem de stresant si poate rapi mult din bucuria si unicitatea serii in care esti mireasa. Un wedding planner poate rezolva aceasta problema si te poate degreva de foarte multe probleme. Acest specialist este recomandat mai ales in cazul nuntilor mari, complexe, atunci cand scenariul evenimentului este unul destul de complicat si in care momentele artistice trebuie foarte bine integrate in programul serii. Nu mai punem la socoteala faptul ca wedding plannerul poate veni cu foarte multe solutii organizatorice eficiente, bazate pe experienta sa anterioara, lucru care poate genera o eficientizare a costurilor si o maximizare a nivelului de satisfactie din randul invitatilor.

4.    Un spatiu multifunctional, bine organizat. Nunta este, mai presus de toate, momentul in care toate lucrurile trebuie sa functioneze impecabil. Un centru de evenimente care are parcare proprie, toalete suficiente, garderoba si, eventual, spatii de cazare poate fi raspunsul la multe probleme. Grija mare cand alegeti locul nuntii, sa fiti atenti la detaliile care pot face diferenta pentru voi si pentru invitatii pe care ii aveti. Asigurati-va ca spatiul respectiv poate face fata cu brio unui desfasurator complex, mai ales cand scenariul evenimentului o impune.

5.    Siguranta si protectia invitatilor. Nu va sfiiti sa puneti intrebari legate de iesirile de urgenta si de sistemele integrate de securitate si de protectie impotriva incendiilor. De asemenea, verificati intotdeauna daca respectivul spatiu dispune de generatoare de energie electrica de rezerva. O verificare din timp va poate scuti de foarte multe situatii neprevazute, mai ales ca multe spatii de evenimente sunt deficitare la acest capitol. Localurile care pot gazdui un numar mare de invitati trebuie sa dispuna de centrale inteligente, climatizare profesionala si sisteme de desfumare.

6.    Meniul si atentia la detalii. Nu mai e cazul sa spunem cat de important este meniul in scenariul unei nunti perfecte. Fiti intotdeauna atenti la detalii, solicitati o degustare a meniului propus si cereti sfatul specialistilor atunci cand nu sunteti siguri ca anumite combinatii de alimente pot fi reusite. Incercati sa alegeti un centru de evenimente care sa aiba bucatarie proprie si meniuri personalizabile. Evitati, pe cat posibil, mancarea furnizata de firmele de catering - un meniu care nu este realizat "in casa" este usor de observat, mai ales de catre invitatii mai pretentiosi.

7.    Suportul tehnic si specialisti disponibili in timp real. O nunta care se respecta are nevoie de un program artistic pe masura, moment in care apare o noua problema: cum ne putem asigura o reteta a succesului, fara prea multe batai de cap? Raspunsul poate fi simplu: incercati sa alegeti sali de evenimente care au in dotare sisteme de sonorizare si de lumini de calitate si care va pun la dispozitie ingineri cu experienta. Solicitati o demonstratie a sistemelor vizuale si acustice, pentru a fi siguri ca dorintele dumneavoastra pot fi acoperite de riderul tehnic al salii.

 

Le Chateau este Castelul din Inima Bucurestiului, cea mai eleganta si mai spectaculosa locatie destinata nuntilor, evenimentelor si ceremoniilor de gala.

Le Chateau imbina, intr-o maniera unica, polivalenta unei locatii de mari dimensiuni cu eleganta si somptuozitatea unei adevarate sali de bal din vremea in care aceasta era locul preferat de socializare al nobilimii.

Localizat in zona Pietei Alba Iulia, Le Chateau a fost gandit, inca din faza de proiectare, pentru a raspunde celor mai exigente nevoi si pentru a veni in intampinarea asteptarilor unui public elevat, atent la cele mai mici detalii.  Aceste nevoi au fost indeplinite atat prin finisajele somptuoase, cat si prin interioarele generoase, potrivite unor evenimente de amploare.

Informatii si contact: +40725.333.333 www.Le-Chateau.ro

 
Newsletter