Home Nunta Organizare nunta Doua poze pe care fotograful tau n-o sa le faca!

Doua poze pe care fotograful tau n-o sa le faca!

Doua poze pe care fotograful tau n-o sa le faca!
Alexandra Irimiea
Marţi, 21.07.2009

   Ai luat un fotograf profesionist pentru nunta ta, dar esti sigura ca albumul va iesi asa cum ti-ai dorit? Chiar daca are pregatirea necesara si ti-a aratat un portofoliu impresionant, asta nu garanteaza ca albumul tau va fi complet. Pur si simplu sunt cateva lucruri pe care un fotograf nu are cum sa le stie. O spune chiar un fotograf profesionist cu o experienta de peste 40 de ani, pe blogul companiei pentru care lucreaza – Write Cut Productions.

    Albumul ocupa un loc important in inima ta, indiferent daca dai cateva sute de euro pentru un fotograf profesionist sau daca rogi cativa prieteni sa te ajute (nu ar fi indicat, dar daca bugetul nu-ti permite...). Daca vrei sa te asiguri ca va iesi exact asa cum ti-l imaginezi, atunci trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi. Ele vin chiar de la un fotograf profesionist care, spre deosebire de tine, nu se afla la prima sa nunta.

   1. Fa o lista cu fotografiile pe care le vrei neaparat in album

    Cei mai uitati atunci cand vine vorba de pozat sunt chiar parintii miresei, ai mirelui sau ai verisorilor tai. Desi parintii celor doi miri sunt inclusi in tabloul de familie, cei mai multi fotografi nu fac poze cu mireasa si cele doua mame sau mirele cu tatii si fratii sai (un gen de combinatii pe care multe fete si-l doresc). Si pentru ca nunta este evenimentul cel mai potrivit pentru un tablou de familie complet (sunt toti reuniti sub acelasi acoperis), cheama toate matusile si unchii, bunicii si alte rude ca sa ia parte la acesta.Este important pentru tine, dar mai ales pentru copii si nepotii ce vor veni, ca un album de familie sa fie intreg. Asa ca nu uita de aceste fotografii de grup, le vei aprecia mai tarziu. Insa fotograful nu are cum sa cunoasca toti bunicii sau toate matusile asa ca tu trebuie sa-i spui asta mai intai. Fa o lista cu fotografiile pe care le vrei in care poti include si alte grupuri: mirele/mireasa cu colegii de munca, mirele/mireasa cu colegii de scoala.

   2. Comunicarea este cheia

    De cele mai multe ori fotograful este un strain si nu are cum sa stie ca tu vrei, spre exemplu, ca bunica ta sa-ti fie alaturi tot timpul sau ca verisorul tau drag sa stea in fata ta. Explica-i in detaliu exact ce iti doresti, el nu are cum sa cunoasca astfel de detalii. In plus, un lucru pe care niciun fotograf profesionist nu ti-l poate oferi este sa arunce o privire intr-o camera plina de straini si sa sa-si dea seama cum trebuie sa fie asezati fiecare: unchiul langa matusa si copii lor, tatal langa mire, mama langa mireasa, parintii nasilor exact langa nasi si tot asa. Asa ca trebuie sa comunici cu el si sa-i spui care sunt persoanele pe care le vrei alaturi pentru aceste fotografii de grup. Daca se poate, programeaza aceasta sedinta foto inainte sau dupa ceremonie. In niciun caz nu este o idee buna sa-i scoti pe toti gramada la fotografiat. Pentru aceste poze pe care ti le doresti atat de mult, aloca cel putin o sedinta foto de 30 de minute in care fiecare sa-si ocupe locul in „tablou”. Apoi, fotograful este liber sa surprinda invitatii in mod spontan atunci cand se vor distra la receptie.

   3. Nu grabi fotograful!

    Daca vrei sa ai intr-devar fotografii profesioniste, permite-i specialistului sa le faca. Oricat de „meserias” ar fi, daca il vei grabi nu-si va putea face treaba cum trebuie. Asadar, atunci cand discuti detalii legate de bani, ai grija sa comunici cu el toate detaliile pentru ca aceasta colaborare sa fie una prielnica pentru tine. Spune-i cat timp are la dispozitie pentru fotografii la primarie, la biserica, la receptie sau pentru sedintele foto speciale: cu voi doi in parc, tablourile de familie, cu prietenii, cu colegii de scoala. Astfel, isi poate face un plan concret si va face fotografii mai bune. O spune un fotograf cu destula experienta intr-ale nuntilor.

    Asadar, un tablou complet de familie si o fotografie cu bunica draga alaturi sunt cel putin doua poze pe care fotograful tau profesionist n-o sa le faca.

Newsletter