Home Nunta Organizare nunta Dansul mirilor. Cum a inceput totul?

Dansul mirilor. Cum a inceput totul?

Dansul mirilor. Cum a inceput totul?
Andreea Baluteanu
Miercuri, 27.09.2017
V-ati intrebat vreodata de unde a pornit aceasta traditie de a deschide nunta cu dansul mirilor? Este o traditie internationala, pe care toti mirii o indragesc si o respecta.
Dansul mirilor este cea mai puternica declaratie de dragoste si un moment unic intre cei doi parteneri. A luat nastere odata cu instaurarea casatoriei ca institutie. Longevitatea dansului mirilor demonstreaza ca acesta nu este doar o traditie, ci si o puternica conexiune care se creeaza in momentul in care cei doi isi pregatesc momentul. Pe scurt, dansul mirilor inseamna distractie, lucru de echipa si dedicatie din partea ambelor parti. Exact ce este necesar pentru o relatie de lunga durata.

Astazi, nuntile ne duc cu gandul la o petrecere intr-un local spatios, elegant, care sa fie potrivit pentru o petrecere cu multi invitati, spre deosebire de inceputul secolului 20', cand nuntile erau petrecute in special la resedinta miresei. Abia dupa al Doilea Razboi Mondial au inceput sa fie construite sali de receptie destinate nuntilor, care au ramas populare pana in ziua de astazi.

dansuri arthut Murray

Desigur ca aceasta experienta de a avea nunta petrecuta acasa depindea mult de pozitia sociala pe care o avea respectivul cuplu. Familiile bogate erau privilegiate, avand sali de bal special amenajate pentru astfel de receptii. Aceste sali erau decorate somptuos, luxuriant, si puteau fi invitati chiar si 100 de persoane. Nu lipseau dansurile traditionale, meniul bogat si muzica cantata live. Nuntile familiilor privilegiate nu erau diferite de cele din ziua de astazi, dar daca faceai parte din clasa de mijloc, lucrurile stateau altfel. Nunta era petrecuta sub forma unui pranz, simplu, intim in familie fara prea multe cheltuieli. In cazul unora dintre familii, acestea sustineau in acelasi zi si in acelasi loc nunta mai multor cupluri, pentru a putea economisi cat mai multi bani.

Din fericire, astazi poti experimenta o nunta, unde poti avea propriul tau dans al mirilor, fara a fi nevoie sa „imparti" nunta cu alte cupluri. Chiar daca alegi sa ai o nunta intima, intr-un cadru restrans, te poti bucura de placerea de a dansa primul tau dans oficial cu persoana iubita. Asa ca nu lasa aceasta posibilitate sa iti scape! Ia lectii de dans pentru nunta ta, care se vor dovedi a fi un beneficiu atat la nivel fizic, cat si spiritual!

Vino la o lectie gratuita la Arthur Murray!
Newsletter