Home Nunta Organizare nunta Cum organizezi corect lista de invitati la nunta

Cum organizezi corect lista de invitati la nunta

Cum organizezi corect lista de invitati la nunta
Ioana Marinescu
Luni, 05.12.2022

Organizarea unei nunti nu este deloc usoara, iar una dintre cele mai complexe sarcini este sa pui la punct lista de invitati. Intr-un astfel de moment, ai tendinta de a invita cat mai multe persoane, dar nu este cea mai sanatoasa abordare. In acea zi ai nevoie de oameni dragi, care sa se bucure pentru voi si care sa iti dea o stare de bine. In plus, nu este deloc eficient din punct de vedere financiar sa inviti pe toata lumea pe care ai cunoscut-o vreodata. Afla cum iti faci lista de invitati, pentru a nu cheltui in plus si a nu invita oameni care iti vor da energie negativa.

 

Cum faci lista de invitati la nunta

Nu ar trebui sa fie deloc greu sa pui la punct lista de invitati la nunta. Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa treceti pe lista persoanele pe care le vreti aproape in acea zi. Ideal este sa nu stati prea mult pe ganduri si sa nu reveniti asupra ei, pentru ca asa veti fi siguri ca ii veti chema doar pe acei oameni care va sunt dragi.

Lista de invitati trebuie sa fie primul lucru pe care il faceti, odata ce decideti sa va casatoriti. Asa veti avea si o estimare a numarului de oameni si veti putea inchiria un local potrivit. Mai departe, tot in baza numarului de invitati veti stabili si bugetul si meniurile de care aveti nevoie.

Cea mai mare greseala pe care o puteti face este sa va ganditi ca trebuie sa ii chemati la nunta pe toti cei care v-au invitat. Nu veti face decat sa aveti la mese oameni cu care nu prea aveti nimic in comun.

Daca vrei o logica dupa care sa inviti oamenii la nunta, poti folosi acest model: prima data trece pe lista rudele apropiate, apoi prietenii, colegii pe care ii placi, si continua cu rudele indepartate si persoanele pe care trebuie sa le inviti din diferite motive.

Urmatorul pas ar fi sa ii suni pe cei care ii vrei la nunta ta si sa te asiguri ca vor veni. Spune-le ca este important sa ii ai aproape si asigura-te ca vor fi disponibili in ziua in care intentionezi sa faci nunta. Poate aceasta discutie te va face chiar sa muti data, pentru a le usura tuturor venirea la petrecere.

Un alt pas important este sa calculezi cati invitati iti permiti sa chemi. Nu incerca sa faci mari eforturi, pentru a avea o petrecere cu multe persoane, in acest moment nu trebuie sa demonstrezi nimic. Cel mai mult conteaza sa te simti bine si sa fii alaturi de cei care chiar se bucura pentru tine.

Daca parintii vostri contrinuie financiar la organizarea nuntii, ar fi bine sa le ceri si lor parerea. Spune-le care sunt asteptarile voastre, dar fii flexibila, daca au si ei cateva persoane pe care vor sa le invite. Este o zi importanta si pentru ei, asa ca merita sa se bucure alaturi de voi.

Tine cont de nevoile rudelor 

Nuntile sunt motiv de discutii in familii, asa ca fa tot ce poti, pentru a evita dramele. Incearca sa ii asezi pe toti membri familiilor voastre in aceeasi zona si trateaza-i la fel. Asa eviti sa faci pe cineva sa se simta prost si nici nu trebuie sa fai explicatii inutile.

Finalizeaza lista de invitati in 30 de secunde

Odata ce ai pus la punct o schita pentru lista de invitati, este usor sa o finalizezi. Raspunde la intrebarile de mai jos si vei decide mult mai usor pe cine trebuie sa ai aproape in ziua nuntii.

1. Ai vorbit cu persoana respectiva in ultimul an?

Da.
Nu. - Daca ai ales acest raspuns, scoate-o de pe lista.

2. Ati iesit impreuna in afara programului de lucru?

Da.
Nu. - Daca ai ales acest raspuns, scoate-o de pe lista.

3. Iubitul tau a cunoscut-o pe aceasta persoana?

Da.
Nu. - Daca ai ales acest raspuns, scoate-o de pe lista.

4. Aceasta persoana te-ar invita la nunta?

Da.
Nu. - Daca ai ales acest raspuns, scoate-o de pe lista.

5. Iti poti imagina nunta fara aceasta persoana?

Nu.
Da. - Daca ai ales acest raspuns, scoate-o de pe lista.

 

Newsletter