Home Nunta Organizare nunta Cum accesorizezi corect si accesibil o tinuta de domnisoara de onoare

Cum accesorizezi corect si accesibil o tinuta de domnisoara de onoare

Cum accesorizezi corect si accesibil o tinuta de domnisoara de onoare
Ana Munteanu
Luni, 24.09.2018
Printre indatoririle tale de mireasa se regaseste si alegerea tinutelor pentru domnisoarele de onoare. Acestea trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte: sa fie complementare cu rochia de mireasa dar si cu sistemul de culori al nuntii si sa aiba o nuanta si o croiala care sa avantajeze fiecare domnisoara in parte.

Dar, dupa ce ai ales croiala, mai este un pas, si anume alegerea tipului potrivit de accesorii pentru croiul ales. Nu orice colier se potriveste cu o rochie fara bretele sau cu o rochie cu decolteu in V. Mai jos gasesti cateva sfaturi de accesorizare pentru cele mai populare sase tipuri de croiala.

 


Mireasa si domnisoarele de onoare
1. Rochie fara bretele

Rochia fara bretele e o piesa vestimentara care atrage privirile si scoate in evidenta gatul si clavicula. Astfel, nu vrei sa alegi un colier care sa distraga atentia de la aceste trasaturi.

Daca ai ales o astfel de croiala pentru rochia domnisoarelor de onoare, ai noroc. Singura regula este cunoscuta zicala „mai putin inseamna mai mult". Spre exemplu, daca alegi un colier mare, impunator, nu opta pentru niste cercei mari, ci pentru unii mici, care sa fie potriviti ca stil.

Trebuie sa alegi un accesoriu care sa puna in evidenta rochia, deci sa atraga atentia inspre un singur punct si care sa creeze o tinuta proportionala. Opteaza pentru un choker, care vine ca o linie dreapta pe gat sau pentru un lant lung cu pandantiv, care sa ajunga pana la mijlocul bustului sau chiar pana la talie.

2. Rochie fara umeri

Acest stil de rochie te ajuta sa iti scoti in evidenta umerii, dar poate fi greu de accesorizat, deoarece este multa piele descoperita. Nu vrei ca accesoriile sa distraga atentia de la rochie sau de la fata domnisoarei de onoare, deci alege accesorii simple.

Pentru a obtine o tinuta eleganta, opteaza pentru un choker simplu, intr-o culoare contrastanta cu rochia sau pentru un lant subtire, la baza gatului. Gasesti tot ce ai nevoie pentru o accesorizare corecta, la un pret accesibil, atat pentru acest tip de rochie, cat si pentru restul, pe elefant.ro.

3. Rochie cu decolteu asimetric

Prima optiune pentru un decolteu asimetric este un colier asimetric, deoarece creeaza un echilibru in proportiile tinutei. Daca preferi colierele mai lungi, alege unul ce contine margele de diferite marimi si in mai multe forme. Sau opteaza pentru unul cu mai multe lanturi, care pot include sau nu pandantive.

Desigur, poti alege si un colier delicat, la baza gatului, care sa atraga atentia spre clavicula. Rochia cu decolteu asimetric iti permite multe opiuni, asa ca decizia finala ramane la tine, mireasa, sau poti lua in calcul si preferintele domnisoarelor de onoare.

4. Rochie cu decolteu in V

Daca rochiile domnisoarelor de onoare au decolteul in V, ai doua optiuni de accesorizare. Prima este cea mai simpla si mai cuminte: cercei delicati, de dimensiuni reduse si un colier choker.

Daca vrei sa optezi pentru o tinuta mai indrazneata, poti sa umpli tot decolteul cu un colier mare sau poti suprapune mai multe lanturi subtiri, de diferite lungimi, pentru a crea un efect de cascada care va atrage atentia spre bust. Daca vrei sa subliniezi linia delicata a claviculei, alege sa integrezi la baza gatului un lant cu pandantiv mare.

5. Rochie cu decolteu patrat

Din cauza decolteului cu unghiuri drepte, tinuta poate fi greu de accesorizat. Poti opta pentru ceva simplu, un colier mic, la baza gatului sau un choker care sa se potriveasca in spatiul ramas liber. Mai poti alege un colier cu aceeasi forma patrata sau cu unghiuri, care sa scoata in evidenta decolteul.

O alta optiune este sa creezi contrast cu ajutorul bijuteriilor. In acest caz, alege un lant cu un pandantiv rotund. Orice pandantiv cu o forma rotunjita va crea echilibru in tinuta.

6. Rochie cu decolteu in forma de inima

Rochiile cu decolteu in forma de inima sunt o variatie a rochiilor fara bretelele, cu decolteu drept. Acestea ofera purtatoarei un aer mai romantic si ii ofera oportunitatea sa isi scoata tinuta in evidenta prin coliere impunatoare.

Poti alege un colier mare, cu forme asimetrice, care va complimenta forma rotunjita a decolteului. Daca preferi bijuterii mai subtile, poti opta oricand pentru un lant de dimensiuni reduse, cu un pandantiv mic.

Accesoriile sunt o parte importanta a tinutei de domnisoara de onoare: acestea pot fi la fel, pentru a crea senzatia de unitate, impreuna cu rochiile asemanatoare sau pot fi elementul distinctiv, diferit pentru fiecare domnisoara in parte.

 

Newsletter