Home Nunta Accesorii Nunta Cele mai frumoase cocarde pentru nunta ta

Cele mai frumoase cocarde pentru nunta ta

Cele mai frumoase cocarde pentru nunta ta
Alina Pichiu
Luni, 04.06.2012

Cocardele sunt florile pe care mirii si restul nuntasilor le poarta in piept la nunta, ca dovada a participarii acestora la eveniment. Ele sunt puse in piept invitatilor inca de la sosire, dupa ce au felicitat mirii si au ciocnit o cupa de sampanie. Cocardele pot fi naturale sau artificiale, de diferite culori si marimi.

Cocardele sau florile de piept - traditie de nunta

Cu siguranta toti am avut ocazia de a particpa la diverse nunti si de fiecare data am putut observa in pieptul invitatilor flori naturale sau stilizate. Este o traditie atat la noi, cat si peste hotare, ca mirii si cei prezenti la nunta sa poarte aceasta "insigna" si sa ramana cu o mica amintire a nuntii. Unii dintre noi traiesc chiar un sentiment neplacut daca au fost omisi, din greseala, si nu au floarea pusa. Traditia este traditie si alegerea cocardelor pentru nunta este un aspect important care tine de organizarea nuntii perfecte pana la ultimul detaliu.

cocarde nunta
 cocarde nunta naturale
               Maison Dadoo
              Maison Dadoo


Cocarde cu flori naturale sau artificiale?

Indiscutabil mirii si nasii vor purta cocarde din flori naturale. Lor li s-ar putea alatura domnisoarele si cavalerii de onoare precum si rudele (parinti, frati sau cumnati). Acest lucru se practica tocmai pentru a se face o diferentiere de restul nuntasilor care vor purta flori de dimensiuni mai mici, uneori acestea fiind flori artificiale. Cocardele din flori naturale sunt si mai costisitoare din punct de vedere financiar dar si mai greu de mentinut, mai ales daca nunta se desfasoara intr-o perioada a anului cand temeperaturile sunt foarte ridicate.

 cocarde nunta frumoase model cocarde nunta
                Maison Dadoo              Maison Dadoo


Cum trebuie sa alegi cele mai frumoase cocarde

Este bine de retinut faptul ca aceste cocarde sunt un semn distinctiv al nuntii, motiv pentru care trebuie alese cu atentie deosebita. Se recomanda ca ele sa respecte culoarea tema a nuntii, dar este bine de facut o diferentiere intre cocarda mirelui si cea a nasului. Daca, de exemplu, nunta ta merge pe culori tema alb cu rosu, atunci mirele poate avea o cocarda alba si nasii cocarde rosii sau invers. Si restul invitatilor vor avea flori de piept in aceleasi nuante, doar ca marimea acestora poate fi mai mica. Daca nu ai o floare preferata sau care sa simbolizeze ceva pentru tine, atunci este recomandat sa mergi pe florile de sezon, fiind si mai ieftine.

 cocarde nunta cocarde nunta rosii
                   Cori Flowers                  Cori Flowers


Cocarde frumoase: traditional versus modern

Daca vrei sa iesi din tipare si sa nu alegi cocarde clasice, nu trebuie sa iti faci probleme. Aici natura personalitatii voastre isi va pune amprenta in alegerea unei cocarde care sa imbine eleganta si bunul gust cu noutatea. Sunt foarte multe motive din care sa va inspirati, cocardele putand fi alese si in functie de sezonul in care are loc nunta, de diverse materiale (canepa, satin, catifea), de motive din natura sau detalii care tin de design.

cocarde nunta naturale
 cocarde nunta speciale
                 Cori Flowers
              Maison Dadoo

Cocardele sunt, cu siguranta, un semn aparte al fiecarei nunti si multi dintre noi apreciaza prezenta acestora. Trebuie sa recunoastem, totusi, ca o parte dintre noi prefera sa renunte la cocarde de pus in piept invitatilor, considerand ca marturiile sunt suficiente in acest caz. Se intampla chiar ca unii dintre invitati sa refuze politicos punerea acestor cocarde in piept, pe motiv fie ca ii va deranja, fie ca nu vor dori sa isi intepe hainele.

cocarde nunta deosebite
 cocarde nunta naturale
                   Cori Flowers
                  Cori Flowers

Tu ce parere ai? Sunt frumoase cocardele de mai sus si potrivite oricarei nunti sau, mai degraba, ar trebui sa renuntam la ele in favoarea altor accesorii de nunta?

Newsletter