Home Moda Rochii de seara Rochii de ocazie: modele, culori si preturi

Rochii de ocazie: modele, culori si preturi

Rochii de ocazie: modele, culori si preturi
Corina Lesan
Marţi, 09.04.2013
Treptat, inspirandu-se din traditia nuntilor catolice, la care domnisoarele de onoare aveau rochiile din acelasi material si in acelasi stil, ambele stabilite de mireasa, nuntile de la noi se pot caracteriza printr-o liniaritate eleganta si stilata in ceea ce priveste alegerea rochiilor de ocazie ale principalelor personaje feminine. Mai mult decat atat, rochiile de ocazie, fie ele elegante, indraznete, diafane sau cu aplicatii extravagante, sunt si alegerea mireselor la cununia civila.

In alegerea rochiei de ocazie este ideala o parere din afara, obiectiva si, de preferat, avizata. Karena este alaturi de voi si va sugereaza modele de rochii de ocazie 2013 cu care sigur nu veti da gres.

Tendintele pentru rochiile de ocazie 2013 sunt deja stabilite de creatorii de moda. Modelele de rochii de seara de mai jos urmeaza aceste tendinte, la care fiecare doamna si domnisoara poate apela si din care se poate inspira atunci cand cauta un model care sa i se potrivesca.

Nu uita!! Exista o regula esentiala, ce nu se discuta, ci se executa: poti alege orice model de rochie, cu o singura conditie - sa nu fie alba sau ivoire, aceasta culoare fiind rezervata miresei. Este o dovada de respect fata de tine si de evenimentul la care participi.

Rochii de ocazie din materiale pretioase

Rochiile de ocazie din 2013 aduc pretiozitatea anumitor materiale ca element central pentru o tinuta eleganta, mai ales pentru cele care participa la evenimente high class. Matasea naturala, dantela si iar dantela, texturile brodate, dar in modele ce sugereaza filigranul, sunt exemple de texturi cu care vei avea o tinuta desprinsa din Belle Epoque.

Materialele pretioase nu inseamna neaparat si croiuri sobre, potrivite mamei, soacrei, nasei. Vei vedea modele cu linii specifice varstelor mai tinere si potrivite astfel si mireselor, domnisoarelor de onoare sau surorii mirilor.

 
Rosa Clara - preturi incepand cu 1000 de euro
   
 Cristallini Boutique - 1849 lei
 Cristallini Boutique - 1698

 Divine Atelier - 900 lei
 Divine Atelier - 1800 lei si 1950 lei
  
Aire Barcelona - preturi de la 1000 euro
Sherri Hill - preturi de la 1300 euro

Rochii de ocazie cu decupaje extravagante

Sobrietatea rochiei de ocazie 2013 are totusi "calcaiul lui Ahile" si anume slitul si spatele gol, simetrice sau nu. Croiala somptuoasa sau minimalista, clasica sau moderna, lasa pe picior sau la spate cat de mult iti doresti sau cat iti permite silueta. Oricum, atat cat e necesar sa impresionezi, sa fii altfel decat celelalte, recreand sicul Angelinei Jolie cand a participat la Oscar si si-a aratat superb un picior. Un model potrivit pentru domnisoare de onoare sau, de ce nu, pentru o nasa tanara.


Laura Olteanu
Bien Savvy - preturi intre 1500 -4500 lei
Cristallini - 1689 lei
Cristallini - 1349 lei

Rochii de ocazie cu aplicatii

Aplicatiile pe rochiile de ocazie au fost preluate din zona accesoriilor, transformandu-le in decoratiuni ce par una cu rochia. Ele pot da o nota de pretiozitate sau de avangardism oricarei rochii simple, ajutand orice femeie sa scape de grija purtarii si asortarii unor bijuterii speciale. Calea e deschisa imaginatiei si creativitatii, in functie, desigur, de personalitatea si stilul fiecareia.

Modelele de rochii 2013 cu aplicatii pot fi purtate indiferent de varsta, tinand cont ca pot avea diverse croiuri specifice atat varstei, cat si siluetei. Au preturi accesibile desi aspectul lor te-ar duce cu gandul la sume exorbitante. 

Cristallini - 1479 lei
Cristallini - 1799 lei
Cristallini - 2149 lei
Cristallini - 2499 lei
Ivory - intre 1100-2900 lei
Sherry Hill - de la 1300 la 2900 lei

Karena ti-a prezentat cateva sugestii pentru rochiile de ocazie ale anului 2013 care te cuceresc de la prima vedere. Nu-ti mai ramane decat sa analizezi ce doresti, ce poti, ce vrei si sa te decizi. Sa ne spui si noua care model ti-a placut cel mai mult.

Newsletter