Home Mireasa Rochii Mireasa Tie ce rochie de mireasa ti se potriveste?

Tie ce rochie de mireasa ti se potriveste?

Tie ce rochie de mireasa ti se potriveste?
Ioana-Catalina Pavel
Marţi, 20.04.2010
Unul din lucrurile care iti revin tie exclusiv sa le planifici este rochia de mireasa. Poate nu tu vei fi si cotizantul, insa trebuie sa stii ce fel de rochie iti cumperi. Astazi sunt zeci si sute de modele minunate, asa ca ai de unde alege. Pentru a face o alegere cat mai buna, trebuie sa stii ce fel de rochie se potriveste conformatiei tale. Chiar daca vei mai slabi, sau te vei mai ingrasa pana la nunta, structura corpului ramane mereu aceeasi.

Tu iti cunosti corpul cel mai bine, si tot tu trebuie sa fii sincera cu tine si sa iti admiti si defectele fizice, nu numai calitatile. Numai asa vei putea sa alegi o rochie de mireasa perfecta, care sa te transforme in ziua nuntii intr-o femeie minunata, senzuala si feminina.

 Daca ai piept mare, solduri late si talie subtire, rochia potrivita pentru tine ar fi : o rochie de mireasa dreapta, care sa iti puna in evidenta talia. Astfel, daca ai curbe foarte pronuntate, intre sani si talie, intre talie si solduri, incearca o rochie in forma de A, concentrata pe talie. Evita rochiile de sirena care iti evidentieaza foarte mult soldurile late.

Rochie White One

Salon Mariage Couture 

 

Rochie Maria Karin

Salon Marithe

              
Daca esti bine proportionata cu exceptia zonei dintre coaste si solduri, ti-ar sta bine intr-o rochie care sa aiba talia mai joasa, stransa pe corp la inceput si apoi care se desface in trepte pana in jos, asemeni unei fuste iar in partea de sus sa fie legata dupa gat. Aceasta e o rochie tip « printesa » .

 

www.mariajlux.ro

Rochie Benjamin Roberts, Salon Marithe 

 


Daca nu ai linia taliei definita, distanta dintre umeri si solduri e o linie dreapta, atunci o rochie greceasca ti se potriveste cel mai bine, pentru ca defocalizeaza atentia de pe talie, si se indreapta mai degraba spre sani sau catre intreaga silueta. Sa nu incerci una din rochiile din prima categorie, va atrage atentia prea mult asupra taliei tale. In schimb, daca vrei sa iti transformi silueta, si nu sa o ascunzi poti opta si pentru o rochie sirena, care imbratiseaza talia si da un aspect de clepsidra, foarte feminin, cu detalii masive in jurul bustului si in jurul poalelor.

Salon Nava Bride, Rochie Nesi 

 

Salon Mariage Couture, rochie La Sposa

Ai forme voluptoase, sani mari, putina burtica, solduri si partea dorsala rotunjite? Incearca o combinate intre rochie de bal cu rochie in forma de A. Aceasta cade in general bine pe orice tip de conformatie. Incearca sa eviti braurile sau mantiile, care te pot face sa arati mai mare decat esti.

  

Salon Nava Bride, rochie Chamah

 

Salon Sposa Dela Amore, rochie San Patrick

  

Daca fizionomia trupului tau aduce cu forma de para, adica ai forme mai mici in partea de sus, si mai voluptoase in partea de jos, ti-ar trebui o rochie imperiala: o combinatie intre rochia de bal si rochia sirena, unde ai o fusta ampla si un corset foarte stramt. Aceasta iti va contura partea de sus si va acoperi partea mai plina de jos. Nu uit ca fusta trebuie sa inceapa neaparat de sub talie, pentru a acoperi soldurile late.

Salon Magic Bride, rochie Sottero & Midgley

Salon Mariage Couture, rochie La Sposa

Daca esti foarte mica de statura, ti s-ar potrivi cam oricare din rochiile de mai sus. Poate n-ar fi recomandat totusi sa incerci rochia de bal, care e mai potrivita in general pentru persoanele mai plinute si mai inalte. Mai multe detalii aici.

Daca esti mai plinuta, evita rochiile foarte stramte, mai ales daca nu ai talie definita. Alege rochii grecesti sau rochii de bal. Mai multe detalii aici. 

Nu te pripi sa iti alegi o rochie. Incearca mai multe care sa se potriveasca conformatiei tale, si alege-o pe cea care iti pune formele cel mai bine in evidenta. E important acest lucru pentru ca o rochie care vine bine e o rochie «supusa» de tine si nu una care te poarta mai degraba ea pe tine.

Newsletter