Home Mireasa Rochii Mireasa Rochia de mireasa pentru orice varsta!

Rochia de mireasa pentru orice varsta!

Rochia de mireasa pentru orice varsta!
Madalina Nazalu
Sâmbătă, 09.10.2021

A fi mireasa presupune acelasi entuziasm indiferent de momentul vietii in care te afli atunci cand marea intrebare iti este adresata. Categoric, dragostea nu cunoaste varsta. Nici stilul, de altfel, insa eticheta modei sustine sau impune adesea anumite precepte.

Avantajul de a trai timpuri atat de independente este ca nimeni nu te va judeca daca nu le respecti. Insa iata care ar fi acestea:

Rochia de mireasa la 20 ani

Bineinteles ca la 20 de ani alegerea rochiei de mireasa nu este conditionata de varsta. A fi excentrica este firesc si poti adopta diverse stiluri (clasic, romantic, princiar, vintage). Probabil singurele considerente demne de luat in calcul sunt silueta si tematica generala a nuntii (daca este in gradina, pe malul marii, etc.), iar alegerile si in astfel de cazuri sunt destul de elaborate.

Sposa dell Amore

EndlimitsRochia de mireasa la 30 de ani

La 30 de ani, stilul personal se defineste mult mai bine, iar de cele mai multe ori miresele care se inscriu in aceasta categorie de varsta opteaza pentru rochii mai sofisticate, cu un aer de maturitate, spre deosebire de lookul dramatic, de poveste, al mireselor aflate in tumultuosii ani ai tineretii.

Croiala simpla solicita automat un material care nu este expus sifonarii rapide, lucru deosebit de vizibil in poze. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca designul complicat al unei rochii de mireasa solicita adesea un abuz de drapaj,care nu este victima pliurilor inestetice, spre deosebire de coriul drept. Iata cateva materiale indicate pentru aceasta varsta: sifon, crep, satin si matase (adesea in combinatie cu poliester, pentru mai multa rigiditate).

Ersa Atelier

Trendy BrideRochia de mireasa 40 ani +

Dupa 40 de ani, rochia de mireasa devine mai serioasa, croiala mai simpla si mai sobra, materialele nu sunt la fel de extravagante. Adesea, miresele intentioneaza se expuna mai putina piele, materialele se vor a fi comfortabile; un subiect adesea supus controverselor este reprezentat de prezenta sau absenta trenei si, respectiv, a manecilor. Multe mirese prefera sa adopte o rochie de mireasa fara trena sau sa reduca considerabil amplitudinea acesteia si cu maneci, pentru un plus de seriozate.

Matasea sau bumbacul prezinta marele avantaj de a permite pielii sa respire, ceea ce automat acorda un grad ridicat de confort. Desi se pot sifona relativ usor, poti opta pentru acelasi amestec de poliester si fibra naturala despre care vorbeam mai sus.

Rosa Clara

Venus BridalMireasa a doua oara!

Nu este prima ta nunta? In ziua de astazi, regulile sunt mult mai flexibile. Adesea eticheta sustine ca albul nu este indicat pentru o a doua nunta, ci mai degraba crem sau roz pal, insa, tinand cont de faptul ca in colectiile designerilor si negru sau rosu sunt culori prezente pe podium, stilistii au decis faptul ca ai voie sa alegi alb si cand esti mireasa pentru a doua oara. De asemea, voalul si trena sunt aduse in discutie cand vine vorba de a doua nunta. Opinia generala este ca poti alege trena, insa este de preferat ca aceasta sa fie cat de scurta posibil. In ceea ce priveste voalul, este interzis sa acopere fata, desi lungimea lui pe spate poate fi cat de mare doresti.

Sposa dell Amore

Sposa dell AmoreNewsletter