Home Mireasa Frumusete 4 motive pentru care un sampon cu uree este cel mai bun prieten al scalpului tau

4 motive pentru care un sampon cu uree este cel mai bun prieten al scalpului tau

4 motive pentru care un sampon cu uree este cel mai bun prieten al scalpului tau
Ioana Marinescu
Luni, 22.11.2021

Stii prea bine ca, in functie de tipul de par si scalp, ai nevoie de anumite produse de ingrijire specializate. Mai exact, acestea sunt special concepute pentru tratamentul afectiunilor de care ai putea suferi. Mai mult, stii si ca asemenea produse nu pot fi gasite usor - mai ales daca esti in cautarea unui produs de calitate.

Un astfel de produs apare sub forma unui sampon cu uree . Dupa denumire, iti poti da deja seama ca acesta nu este un sampon comun si ca farmacia ar fi unul dintre locurile de unde il poti achizitiona. In cele ce urmeaza, vei afla de ce acest tip de sampon este cel mai bun prieten al aproape oricarui tip de scalp.

Ce este ureea?

Substanta activa a unui asemenea produs este ureea. Aceasta este cunoscuta pentru proprietatile hidratanta si umectante, printre altele. Tocmai din acest motiv, ureea este o substanta ce poate fi regasita in majoritatea cremelor hidratante de pe piata.

femeie spalata pe cap cu sampon cu uree

Totusi, mai important este modul in care aceasta actioneaza. Ureea nu are vreun element activ care ar putea fi daunator pielii tale. In schimb, aceasta pur si simplu absoarbe umiditatea din aer si din alte straturi ale pielii tale pentru a hidrata stratul situat la suprafata.

Care sunt beneficiile unui sampon cu uree?

Printre beneficiile unui asemenea sampon, pot fi enumerate:

  • Abilitatea sa de a hidrata atat parul, cat si scalpul - deoarece ureea actioneaza la suprafata pielii, este de la sine inteles de ce parul tau va beneficia si el de folosirea unui astfel de sampon, nu doar scalpul tau;
  • Atenuarea simptomelor si mancarimii unui scalp uscat - dupa cum bine stii, un scalp uscat duce la mancarimi (uneori insuportabile), dar si la matreata. Ureea actioneaza cu succes impotriva ambelor simptome si le combate cu eficienta. Drept urmare, daca ii spui medicului tau ca ai probleme cu matreata, atunci acesta iti va recomanda cu siguranta un sampon cu uree;
  • Abilitatea de a reduce inflamatia de la nivelul scalpului - in unele cazuri, un scalp excesiv de uscat poate duce si la inflamatie - ori, aceasta din urma poate aparea in acelasi timp (de exemplu, in cazul arsurilor solare). Din fericire, poti scapa atat de scalpul uscat, cat si de majoritatea tipurilor de inflamatii cu ajutorul unui sampon cu uree.
  • Posibilitatea de a stimula cresterea parului - in cele din urma, un astfel de sampon poate stimula si cresterea parului. Acest lucru nu se datoreaza vreunui ingredient minune - nicidecum. Simplul fapt ca un astfel de sampon iti mentine scalpul hidratat e de ajuns pentru a promova cresterea parului. Desigur, acest lucru implica uzul regulat al unui astfel de produs.

Acestea au fost cele patru motive pentru care te poti baza pe un astfel de sampon indiferent de tipul scalpului tau - dar in functie de situatiile pe care le poti intampina.

De unde cumperi cel mai bun sampon cu uree?

Daca ai nevoie de un asemenea sampon si vrei sa ai garantia ca achizitionezi un produs de calitate, care te va ajuta cu adevarat, poti apela cu incredere la brandul 100% romanesc TIS Farmaceutic . Acesta iti pune la dispozitie o gama extrem de variata de produse concepute special pentru igiena scalpului, parului, dar si corpului.

Newsletter