Home Mireasa Bijuterii Mireasa Cel mai simplu mod de a-ti curata bijuteriile

Cel mai simplu mod de a-ti curata bijuteriile

Cel mai simplu mod de a-ti curata bijuteriile
Alexa Galgau
Miercuri, 11.01.2017

Cele mai multe femei nu pot trai fara bijuterii si, din acest motiv, majoritatea isi face adevarate colectii de accesorii care mai de care mai frumoase. Pentru a te asigura ca micul tau tezaur arata cat de bine se poate, trebuie sa inveti sa cureti fiecare bijuterie macar o data la cateva luni sau la cativa ani, daca materialul este unul de calitate, pe care nu se observa cu usurinta trecerea timpului. Descopera cel mai simplu mod de a-ti curata bijuteriile, ca sa arate ca noi!

Cel mai simplu mod de a curatabijuteriile :

1. Determina mai intai ce fel de pata exista pe bijuteria pe care vrei sa o cureti. De exemplu, daca este vorba doar de grasime sau de un tip de mizerie care se indeparteaza usor, poti sa faci acest lucru cu usurinta acasa, dar alte tipuri de pete, de pilda cele de rugina sau oxidare, pot fi indepartate doar la un bijutier, care are niste substante de curatare mult mai performante.

2. Nu folosi substante foarte agresive pentru a curata bijuteriile si nici instrumente foarte rigide. Substantele chimice foarte puternice, precum inalbitorul sau acetona pot duce la pierderea luciului, dar pot ataca si materialul. n plus, ele iti ataca pielea si pot conduce la iritarea ei, provocand uneori dermatita de contact sau alte boli de piele. Cat despre instrumente, foloseste o periuta de dinti pentru copii, un betisor pentru ureche sau o bucata de vata moale. In niciun caz nu trebuie sa folosesti un burete cu suprafata rigida sau unul de sarma pentru a indeparta petele.

3. Inainte de toate, prepara o solutie care nu ataca materialul, din apa calduta si sapun. Lasa bijuteriile sa stea in aceasta solutie timp de 20 de minute inainte de a le curata. Astfel, orice reziduu depus pe suprafata lor se va inmuia si se va desprinde mai usor. Daca vrei sa si lustruiesti bijuteriile, iti recomandam sa inlocuiesti sapunul cu o lingura de bicarbonat de sodiu.

4. Scoate bijuteriile din solutia respectiva si incepe sa le cureti cu miscari blande, circulare, insistand pe zonele in care s-a murdaria pare sa se fi acumulat. Trebuie sa ai multa rabdare pentru a putea curata cat mai bine bijuteriile, dar efortul merita din plin.

5. Foloseste pasta dedinti pentru bijuteriile din aur si argint. Aplica foarte putina pasta pe suprafata acestora si foloseste o periuta de dinti cu peri moi pentru a freca zona. Aceasta metoda este foarte eficienta si in cazul bijuteriilor care au pietre, deoarece perii pot patrunde si printre acestea, curatand locurile mai putin accesibile. Pasta de dinti este o substanta care nu ataca metalul, deci este ideala pentru curatare.

Pe viitor, ca sa nu fii nevoita sa cureti foarte des bijuteriile, invata-te sa le dai jos atunci cand speli vase sau cand folosesti substante agresive pentru curatenie. Iar daca observi ca petele nu se iau de pe acestea, cel mai sigur este sa apelezi la serviciile unui bijutier!

Newsletter