Home Mireasa Frumusete Peptide de cupru pentru piele: beneficii și mod de utilizare

Peptide de cupru pentru piele: beneficii și mod de utilizare

Peptide de cupru pentru piele: beneficii și mod de utilizare
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Joi, 18.04.2024

Peptidele de cupru reprezintă un tratament revoluționar de îngrijire și regenerare a pielii. Cremele și serumurile pe baza acestui ingredient pe care însuși corpul nostru îl produce reduce liniile fine, hidratează pielea și îi oferă elasticitatea necesară.

Peptidele de cupru reprezintă o inovație în domeniul îngrijirii pielii, fiind prezente în mai multe preparate precum serumuri sau creme folosite de reprezentantele sexului frumos pentru a arăta bine. În ultima perioadă, peptidele de cupru au câștigat o mare popularitate datorită calităților uimitoare și beneficiilor pe care le oferă utilizatoarelor.

Peptidele de cupru reprezintă componenta principală în multe produse de îngrijire a pielii sau pentru vindecarea rănilor, iar experții laudă și acum capacitatea acestui ingredient de a reduce semnele îmbătrânirii pentru toate tipurile de piele. Unii dermatologi chiar recomandă utilizarea unor creme sau serumuri cu aceste peptide în detrimentul tratamentelor cu Botox.

Ce sunt peptidele de cupru?

Peptidele de cupru se regăsesc în mod natural în corpul uman, dar în ultimii ani au câștigat recunoaștere în domeniul dermatologiei și cosmeticelor pentru beneficiile în întinerirea pielii și în tratamentele anti-îmbătrânire. Peptidele apar în tripeptide, hormoni numiți și factori de eliberare hipotalamici care au ca principal rol stimularea secreției hormonilor propriu-ziși. Treptidele acționează prin reglarea secreției hormonilor hipofizari. Acestea leagă cuprul și ajută la refacerea pielii și la imunitate.

Aceste proteine răspund la leziunile țesutului, declanșând reacții imune și activând vasele de sânge, stimulând totodată colagenul și elastina, proteinele esențiale care ajută pielea să își păstreze forma și fermitatea. Pe măsură ce corpul îmbătrânește, producția de colagen scade și rezultă semne vizibile pe piele.

Peptidele fabricate în laborator imită omologul lor natural, motiv pentru care companiile care lansează produsele de îngrijire a pielii le folosesc în serumuri și creme care stimulează producția de colagen. Peptidele de cupru pot ajuta și la îmbunătățirea sănătății pielii și a părului, la menținerea frumuseții având proprietăți antioxidante care luptă împotriva radicalilor liberi din organism.

Aceștia promovează producția de colagen și elastină și ajută la prevenirea apariției ridurilor și a pielii lăsate, încurajând producția de acid hialuronic care hidratează porii. Nu în ultimul rând, peptidele de cupru sunt foarte cunoscute pentru proprietățile vindecătoare.

Beneficiile peptidelor de cupru pentru piele

serum

1. Reduc ridurile și aspectul de piele lăsată

Grație producției de colagen, peptidele de cupru nu numai că îmbunătățesc aspectul de piele lăsată, ci reduc și ridurile. În cremele de îngrijire anti-îmbătrânire, peptidele de cupru sunt folosite pentru proprietățile lor de prevenire a apariției ridurilor și a semnelor de îmbătrânire prematură, îmbunătățind textura pielii și ajutând să se vindece mai rapid rănile provocate de acnee, contribuind totodată la regenerarea constantă a epidermei.

2. Îmbunătățesc elasticitatea pielii

Elasticitatea pielii se referă la capacitatea sa de a-și recăpăta forma după întindere. Pentru că producția de elastină scade odată cu vârsta și pielea își pierde suplețea, pieptidele de cupru stimulează producția de elastină, rezultând o elasticitate sporită a pielii, observându-se chiar îmbunătățiri în volumul și hidratarea acesteia.

3. Tratează hiperpigmentarea

Hiperpigmentarea face referire la petele întunecate care apar la suprafața pielii din cauza producției de melanină. Inflamația pielii din cauza apariției coșurilor, expunerii la soare, precum și efectele secundare medicinale sau leziunile generale ale pielii, pot duce la hiperpigmentare. Peptidele de cupru promovează o nuanță uniformă a pielii și ajută la reglarea pigmentării, scăzând apariția petelor, cicatricilor cauzate de acnee și a petelor ce apar o dată cu îmbătrânirea, prin tratarea inflamației.

4. Protecție împotriva razelor UV

barbat serum

Pielea are proprietățile sale de regenerare și de combatere a ridurilor, a semnelor de îmbătrânire și a cancerului de piele. Cu toate acestea, razele UV și radicalii liberi prezenți în mediul înconjurător pot provoca leziuni ale pielii, iar peptidele de cupru reglează fibroblastele la nivelul epidermei, celulele care creează țesut conjunctiv pentru a combate razele UV.

De fapt, aceste peptide apar în mod natural în corpul uman, iar la vârsta de 20 de ani, nivelul peptidelor naturale care conțin cupru în organism este de aproximativ 200 ng/ml, dar scad în timp până când ajung la 80 ng/ml până la vârsta de 60 de ani.

5. Îmbunătățesc circulația sângelui

Folosirea produselor cu peptide de cupru îmbunătățesc fluxul sanguin deoarece stimulează vasele de sânge, iar circulația îmbunătățită poate ajuta la furnizarea de nutrienți esențiali și oxigen celulelor pielii, pot îmbunătăți starea generală de sănătate. Fluxul sanguin crescut contribuie la declanșarea procesului natural de vindecare a pielii, accelerând repararea țesuturilor deteriorate și promovând producția de colagen și elastină. Totodată, acest proces facilitează eliminarea toxinelor și produselor reziduale din piele, lăsând tenul mai curat.

6. Îmbunătățirea texturii pielii

Peptidele de cupru pot ajuta la îmbunătățirea texturii pielii prin stimularea producției de colagen și elastină ceea ce duce la îmbunătățirea fermității epidermei. Acestea promovează regenerarea celulară și susțin procesul natural de reînnoire a pielii, rezultând o piele mai netedă, mai uniformă și cu un aspect tânăr și revitalizat.

Efecte secundare ale folosirii peptidelor de cupru

Deși peptidele de cupru prezintă un risc scăzut în ceea ce privește efectele secundare asupra pielii, acestea pot declanșa uneori o reacție alergică, provocând mâncărimi și roșeață. Persoanele cu pielea sensibilă sunt mai predispuse la astfel de reacții.

De asemenea, ingredientele prezente în multe produse de îngrijire a pielii pot scădea eficacitatea peptidelor asupra epidermei. Ele pot provoca reacții dăunătoare atunci când sunt aplicate alături de peptidele de cupru, de aceea se recomandă evitarea utilizării retinolilor, vitamina C sau acidului glicolic. Spre exemplu, dacă apelați la un peeling chimic pe bază de AHA puteți folosi peptide de cupru după ce tratamentul s-a încheiat și v-ați recuperat complet.

Cum folosești în mod eficient peptidele de cupru în ritualul tău de îngrijire a pielii zilnic

Există câteva moduri simple prin care poți include produse ce conțin peptide de cupru în rutina de îngrijire a pielii. Specialiștii recomandă ca aceste produse să fie incluse în ritualul de skin care până la împlinirea vârstei de 30 de ani pentru a combate hiperpigmentarea și ridurile într-un stadiu incipient.

De asemenea, se recomandă efectuarea unui test înainte de a începe să utilizați orice produs pe bază de peptide de cupru. Aplicați produsul dorit pe un plasture pe care îl lipiți în spatele genunchiului sau pe partea interioară a cotului, iar dacă în 24 de ore nu apare iritații în zonă, puteți folosi respectivul produs care are în componență peptide de cupru. Aceste produse fie sub formă de cremă sau de serum se pot aplica în rutina de dimineață sau de seară, în funcție de cerințele pielii.

1. Peptide de cupru în crema de față

crema de fata

Cremele hidratante faciale care conțin peptide de cupru asigură hidratarea pielii prin deschiderea porilor și prin blocarea umidității. Un astfel de produs poate îmbunătăți sănătatea epidermei, oferindu-i o strălucire sănătoasă și un aspect deosebit.

2. Peptide de cupru în serumul și crema pentru ochi

Zona ochilor este foarte sensibilă, de aceea are nevoie de o îngrijire delicată. Serumurile în general sunt create din molecule minuscule, astfel încât pielea să poată să absoarbă rapid produsul.

Introducerea unui serum cu peptide de cupru în rutina zilnică de îngrijire a pielii oferă rezultate rapide pentru că, de obicei concentrația ingredientelor din ser este mai mare decât în orice alt produs. Iar dacă acest ser este aplicat în zona ochilor, cu siguranță utilizatoarele se vor bucura de o piele fermă și fără riduri în acea zonă.

3. Balsam de buze cu peptide de cupru

femeie balsam buze

Și liniile fine și ridurile din jurul buzelor influențează aspectul chipului tău. Pielea din jurul buzelor pierde rapid umiditatea, de aceea trebuie hidratate cu un balsam de buze cu peptide de cupru pentru producerea de colagen, rezultând un aspect neted și plin.

4. Loțiune cu peptide de cupru

Poți aplica o loțiune cu peptide de cupru pe tot corpul după ce ieși din duș pentru o piele sănătoasă și hidratată.

Diferențele dintre peptidele de cupru și vitamina C

femeie salon

Sunt specialiști care susțin că peptidele de cupru au efecte similare cu vitamina C, dar există diferențe cheie între cele două produse.

Peptidele de cupru stimulează producția de colagen și elastină în piele, combat liniile fine și ridurile și reduc porii dilatați. Pe de altă parte, vitamina C combate efectele razelor UV nocive asupra pielii, combate tonul neuniform al pielii și desfundă porii și curăță celulele moarte ale epidermei.

În concluzie, dacă apariția ridurilor și îmbătrânirea pielii este o constantă preocupare, ar trebui să adăugați peptidele de cupru la rutina de îngrijire a pielii, deoarece cu o utilizare adecvată și în timp util puteți obține o piele suplă, tânără, care vă va spori încrederea și vă va crește stima de sine.

Surse foto: pexels.compexels.compexels.compexels.compexels.compexels.com

Surse articol: stylecraze.com

Newsletter