Home Mireasa Accesorii Mireasa Modele de voal: exemple de la furnizori si sugestii Karena

Modele de voal: exemple de la furnizori si sugestii Karena

Modele de voal: exemple de la furnizori si sugestii Karena
Corina Lesan
Joi, 11.04.2013
Voalul de mireasa este, poate, accesoriul cel mai pretios pentru orice mireasa, oferind feminitate, puritate si mister. Atunci cand vei fi privita, fii sigura ca voalul va fi vazut din toate unghiurile. In biserica, vechiul obicei de a intra cu capul acoperit se impleteste cu traditia de a avea si fata acoperita, ca semn al neprihanirii spirituale si trupesti. Stim ca nu ai cum sa uiti de voal si de importanta lui, asa ca iti venim in ajutor cu o galerie de poze cu modele de voaluri de mireasa, simple sau brodate, scurte sau lungi, pentru ca tu sa faci cea mai buna alegere.

Alegerea voalului depinde de foarte multe criterii: croiala si materialul rochiei, inaltimea ta, coafura pe care o doresti si, nu in ultimul rand, comoditatea purtarii lui pe parcursul unei zile frumoase, dar lungi, cum este ziua nuntii. Modelele pe care le vei vedea iti ofera sugestii de potrivire a coafurilor si stilului rochiei cu voalul. Observa-le, analizeaza-le si apoi imagineaza-te purtandu-le. Cu siguranta vei gasi exact modelul care ti se potriveste sau il vei adapta si personaliza pe cel care iti place cel mai mult.

Modele de voaluri simple

Voalurile simple se potrivesc cu orice stil de rochie. Cu atat mai mult atunci cand rochia ta este bogata, din materiale pretioase, cu broderii ori incrustatii de perle, pietre si dantele.

Cel mai potrivit voal este din tul simplu, fie lung, mediu sau scurt.

Poate avea doua straturi, unul mai scurt decat celalalt, cu care se acopera fata miresei. In cazul voalurilor lungi, partea mai lunga este detasabila, pentru a asigura lejeritatea in miscare pe timpul petrecerii de nunta.

Exista si variante de voaluri simple care au pe marginea lor cristale sau perle ce formeaza un tiv fin si delicat.

Aspectul de ceata pe care voalul il creeaza va accentua nota de mister pe care orice mireasa trebuie s-o aiba de la plecarea de acasa pana la iesirea din biserica.

Voal simplu scurt, cu margine surje (surfilata si incretita) - Blanche Collection,
Model Butterfly, pret 270 lei
 
Voal simplu mediu, din tul cu aplicatii de margele din sticla - Blanche Collection, Model Glass Butterfly, 337 lei Voal simplu mediu, din tul cu aplicatii de cristale Swarovski - Blanche Collection, Model Cristal Butterfly, 500 lei
  
Voal simplu mediu, rotund - Haldis Fashion Voal simplu scurt, cu margine surje
Haldis Fashion
Voal simplu, scurt, cu banda din satin, Creal Design, colectia Miss Paris Voal simplu, mediu, cu banda din satin, Haldis Fashion
 Voal tip catedrala - Sposa Dell Amore, colectia Glamour, model Edinburgo Voal tip catedrala - Sposa Dell Amore, colectia Costura, model Rania

Voal simplu, lung tip catedrala cu doua straturi, oferit de Sposa Dell Amore, colectia Glamour, model Rondala

Voalurile lungi pot fi de trei tipuri:


- voal Balet sau Vals (pana sub genunchi) - voal Capela (pana la pamant, fara trena) - voal Catedrala (cu trena lunga).

 

 

Voal tip catedrala cu tiv ingust de satin,
Sposa dell Amore, Ballgown, model Rueca
Detaliu voal, colectia Ballgown, Rueca
Voal tip catedrala cu tiv banda dubla
Sposa dell Amore, Dreams, model Rotond
Detaliu voal, colectia Dreams, Rotonda
Voal lung tip capela, tiv banda din satin, Sposa dell Amore, Ballgown, Rumania Voal lung tip capela, banda lata din satin, Sposa dell Amore, Dreams, model Roseton


Modele de voaluri decorate

  Posibilitatile de a avea un voal decorat sunt nelimitate. De la o simpla panglica de satin sau dantelata pe marginea voalulului, pana la insertii de broderii, dantele, perle, pietre si flori, optiunile sunt nelimitate. Singurele limite sunt de bun simt si bun gust: acordul cu materialul si stilul rochiei (detaliile din voal se regasesc si pe rochie sau sunt asemnatoare, fara a face exces) si lungimea/largimea lui, in raport cu silueta ta (de exemplu, o statura inalta si subtire nu ii este recomandat un voal scurt, tip Butterfly).

Probeaza modele de voaluri odata cu rochia de mireasa, pentru a gasi voalul pereche rochiei tale si pereche tie. 

Voal Blanche Collection, model Baroque, cristale Swarovski si Baroque - pret 816 lei
Voal scurt, Blanche Collection, din tulle cu margine de dantela din organza - 300 lei
Voal Blanche Collection, model Butterfly,
cu insertii de dantela - 390 lei
Voal mediu Blanche Collection, Stardust
cristale in stil "ploaie de stele" - 1000 lei
Voal doua straturi Blanche Collection,
model Dots (tul cu puncte) - 270 lei
Voal mediu - Sposa dell Amore,
colectia San Patrick, model tulle cu puncte
 Voal mantilla - Blanche Collection, Wide, cu margine lata de dantela, elaborata cu aplicatii de margele si strasuri - 600 lei

Modele de voaluri mantilla

 
Voalul tip mantilla este traditional spaniol si are un sistem de prindere aparte (presupune o bucata lata, circulara, de dantela sau broderie, sustinut de un accesoriu prins in par, deasupra cocului).

 Daca prinderea se face chiar pe frunte, voalul mantilla ofera o nota de vintage, deci si rochia, coafura, accesoriile vor fi in acelasi stil.

 
Voal tip mantilla, Sposa dell Amore, colectia Costura, model River Detaliu voal Sposa dell Amore (River)
Voal mantilla - Bien Savvy, colectia La Sposa, model Susana, cu insertii dantela Detaliu voal Bien savvy (model Susana)


E greu de ales, nu-i asa? Totusi, care dintre modelele de voaluri crezi ca s-ar potrivi cel mai bine cu tine?

Newsletter