Home Mire Pantofi Mire Cand mirele iese din tipare - stilul smart casual si ce incaltaminte se potriveste unor astfel de preferinte

Cand mirele iese din tipare - stilul smart casual si ce incaltaminte se potriveste unor astfel de preferinte

Cand mirele iese din tipare - stilul smart casual si ce incaltaminte se potriveste unor astfel de preferinte
Andreea Marinescu
Marţi, 19.06.2018
In linii mari, suntem obisnuiti sa identificam un mire dupa costumul sau foarte elegant, cu incaltaminte asortata si pe masura. Poate ca prestanta evenimentului aduce in prim plan aceasta asociere insa trebuie spus ca un viitor mire nu este atat de limitat in optiuni. Acesta poate opta spre exemplu pentru un stil de tip smart casual, caz in care si tematica evenimentului trebuie sa fie una mai relaxata.

Ca si definitie, smart casual inseamna un mix de caracteristici, intre stilul informal si cel casual, nu foarte relaxat, insa nici foarte extravagant. Poate fi asociat cu stilul de zi cu zi, dar care este ceva mai elegant. Totusi stilat este cuvantul potrivit pentru o astfel de aparitie, indiferent de alte influente. Altfel spus, poate fi o tinuta eleganta, dar nu formula, bine aleasa si construita pentru a denota bun gust si rafinament, dar nu la modul de inalta clasa.

Barbat cu pantofi anna cori


Ce incaltaminte se poate asocia? Rafturile magazinelor de top au optiuni si din acest punct de vedere,astfel ca linia depantofi smart casual barbati este una de interes. Regula codului vestimentar spune ca pentru a purta astfel de incaltaminte este necesar a se gasi si textura si culoarea potrivita a tinutei, astfel incat armonia sa fie cuvant de baza in combinatiile realizate. In acest sens, costumele din bumbac sau in sunt cele potrivite.

Detalii ale stilului smart casual pentru un viitor mire


Daca sacoul se va alege separat de pantalon, se tine cont de un singur sir de nasturi. Se evita spre exemplu jacheta din piele. Cat despre pantaloni, acestia pot fi din bumbac sau lana, de culori precum bleumarin, kaki, gri sau negru. La un astfel de context, o camasa potrivita este cea alba sau albastra.
Pantofii smart casual sunt cei care se pot defini in fel si chip, insa de calitate nici nu se pune problema sa nu existe. Se recomanda cei din piele naturala, fie ea si piele intoarsa. Nuantele de negru sau de maro sunt printre cele mai cautate. Ca si tipologie insa, pantofii masculini din categoria smart casual cunosc diversitate. Spre exemplu,in colectia de laannacori.com astfel de stiluri aduc in prim plan tipare interesante.
Pantofi de tip loafers, fara sistem de inchidere - uita de clasicele sireturi, caci cei care nu dispun de asa ceva sunt comozi, usor de purtat si mai ales de incaltat. ANNA CORI dispune de modele interesante de piele abrazivata, cu talpa robusta din cauciuc natural. Un contur cu o linie de contrast, cu un ton de culoare in degrade, nu uniforma ci din contra, care surprinde vizual in functie de unghiul din care este privit, reprezinta definitia unor pantofi lejeri si totusi eleganti.
Pantofii cu perforatii decorative - nu departe de clasicul tip de pantof, in varianta smart casual se poate opta pentru o pereche de pantofi cu o bogatie de perforatii decorative. Partile laterale si acaparand aproape in totalitate si partea frontala, perforatiile creeaza un joc de detalii atractive si contribuie asadar la conturarea unui design impresionant.

Timpul potrivit pentru stilul smart casual


Pentru o tinuta smart casual, completata de o pereche de incaltaminte pe masura, trebuie sa existe si un context favorabil. Astfel, nuntile de vara pot fi si cele care permit astfel de alegeri. Mai ales pentru ca temperaturile foarte mari sunt cele care dau batai de cap, este chiar mai avantajos ca un mire sa se simta si confortabil, nu doar sa arate bine cu ceea ce poarta.
La fel de bine poate fi vorba de o nunta intr-o locatie aparte, chiar si cea de tip garden party.

Un mire cu personalitate


In conturarea tinutei si a fiecarui detaliu ce face parte din imaginea unui viitor mire se tina cont de ideea de a gasi ceva inedit si aparte. Merita ca efortul depus sa vizeze nu neaparat acea tinuta de gala, ci mai degraba un stil bine definit. Un mire cu personalitate, indraznet, va sti sa combine elemente vestimentare cu incaltamintea potrivita astfel incat in ziua nuntii sa fie si el o imagine masculine memorabila.
Dincolo de stereotipul ca un mire trebuie sa egaleze in eleganta cu mireasa lui, acesta poate opta pentru ceva iesit din tipare.

Newsletter