Home Luna de miere Destinatii turistice Luna de miere... in Maramures

Luna de miere... in Maramures

Luna de miere... in Maramures
Aniela Gheorghe
Marţi, 21.10.2008


   Vorbeam deunazi cu o prietena buna care are nunta in doua saptamani. O intrebam unde va fi luna de miere, poate cea mai frecventa intrebare atunci cand aflii ca cineva urmeaza sa se marite. Mi-a spus extrem de incantata ca va pleca undeva in Maramures. Nimic pretentios, nimic glamorous, nu destinatii cu nume exotice. Vrea o luna de miere simpla, linistita, pur romaneasca. In fond si in Romania gasesti destinatii de vacanta extrem de interesante si de ce nu romantice.

  Prin urmare, de ce nu ai alege o luna de miere in Maramures?

 

 

    Drumul spre Maramures este si el impresionant, mai ales in acest moment al anului. Daca vreti sa faceti un popas pana in Maramuresul istoric, puteti incerca Valea Izei. Este un loc ideal pentru iubitorii de natura, pentru cei care vor sa asculte, sa invete sau sa redescopere muzica si dansul traditional, pentru cei indragostiti de mancarea traditionala maramureseana sau pentru cei care isi doresc doar liniste, confort, pace si intimitate. Daca va planuiti luna de miere inspre iarna, atunci puteti incerca sa ajungeti si la Borsa. Puteti practica sporturi de iarna sau va puteti bucura de ascensiuni usoare prin imprejurimi.
   Daca ati ajuns pana in Maramures merita sa vizitati si Sapanta, si principalul lui obiectiv turistic, Cimitirul Vesel, cu crucile sale caricaturale care prezinta atat obiceiurile bune cat si pe cele rele ale celor raposati. Puteti sa va luati o amintire cu voi de aici, caci nicaieri in alta parte nu veti gasi cergi traditionale sau costume populare mai frumoase.

   Nu va faceti griji in privinta cazarii. Agrourismul este extrem de bine dezvoltat in aceasta parte asa ca veti putea gasi pensiuni cochete la tot pasul. O camera la o pensiune poate costa intre 60 si 100 lei in functie de numarul de stele pe care il are. Daca doriti, pentru o suta de euro pe zi puteti inchiria intreaga cabana. Daca preferati luxul unui hotel de patru sau cinci stele, atunci preturile variaza de la 250 lei la 360 lei, din nou in functie de tipul camerei si de numarul de stele.

Indiferent de locul unde decideti sa va petreceti luna de miere, acesta cu siguranta va deveni un loc special pentru voi unde va veti reintoarce cu placere peste ani. Sursa poze: http://www.funromtour.ro

Newsletter