Home Luna de miere Destinatii turistice Luna de miere in Delta Dunarii

Luna de miere in Delta Dunarii

Luna de miere in Delta Dunarii
Karena
De Karena
Luni, 03.08.2015
Pentru cei care inca nu s-au hotarat asupra destinatiei pentru luna de miere, Karena vine astazi cu o varianta inedita: luna de miere in Delta Dunarii.
Haide sa aflam impreuna cateva dintre cele mai importante aspecte despre o astfel de calatorie in frumoasa Delta.

Delta Dunarii, aflata in mare parte in Romania, dar cu o portiune in Ucraina, este a doua cea mai mare si mai bine conservata delta din Europa, ne spune Wikipedia.

Din 1991, Delta Dunarii a fost inclusa in patrimoniul UNESCO, fiind unica Delta din lume declarata rezervatie a biosferei. Delta Dunarii gazduieste peste 1830 de specii de copaci si plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluste, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de pasari, 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice si monumente ale naturii si 133 de specii de pesti.

Punctul de plecare pentru o aventura in Delta este de obicei Tulcea sau Sulina, intre cele doua orase existand mai multe cai de croaziera, care se poate face cu vaporase sau barci prin natura, fauna si flora unica a deltei.
Zeci de mii de turisti vin anual, din toate colturile lumii, pentru a vizita Delta Dunarii - natura neatinsa de mana omului.

Ce alt loc din Romania va poate oferi cadrul perfect pentru a va bucura de intimitate, unde sa dati frau liber sentimentelor, unde sa va puteti bucura de iubirea si pasiunea pe care o simtiti unul pentru celalalt?! Ce spuneti de o plimbare cu barca, sub lumina trandafirie a apusului ce se oglineste in apa Dunarii si de o sticla de sampanie ce completeaza perfect cadrul romantic? Dar de amuzamentul oferit de o partida de pescuit in 2 sau de o escapada cu barca cu motor, cu vaporasele sau, de ce nu, cu yahtul?

Pe langa frumusetile pe care le puteti admira in Delta, aceasta destinatie atrage mii de turisti in fiecare an si datorita preturilor destul de scazute.
Sejururile in Delta Dunarii pornesc chiar si de la 600 de lei de persoana pentru 4 zile/3 nopti de cazare si includ, de obicei, toate mesele, cazare la pensiuni de 3 stele si excursii in cel putin 2 zile din sejur.
Ofertele pentru sejururile de toamna in Delta Dunarii pornesc de la 600 de lei si pot ajunge si la 1500 de lei de persoana, in functie de durata calatoriei si numarul de stele al hotelului.

Spre exemplu, un sejur de 3 nopti de cazare la Pensiunea Eden, 4 *, in luna septembrie, include toate mesele, 2 zile de excursii cu barci speciale de turism alaturi de cei mai buni ghizi din Delta Dunarii, si transferurile de la Tulcea catre Crisan (unde este situata pensiunea), costa 1150 de lei de persoana.

Bineinteles, pentru cei pasionati de fotografie, Delta Dunarii ofera peisaje incredibile, numai bune de fotografiat. Puteti ajunge in locurile mai putin accesibile inchiriind o barca sau va puteti bucura de tururile prestabilite de operatorii de turism de la care ati luat vacanta.

Pe langa aceste plimbari cu barca, in Delta puteti sa faci plimbari si in canoe. Pentru iubitorii de aventura, aceste plimbari sunt alegerea perfecta. De obicei, tarifele incep de la 50 de lei pe zi pentru a inchiria un canoe, dar merita din plin, spunem noi. Veti vedea Delta Dunarii asa cum este ea: salbatica, misterioasa si plina de viata, si nu va lipsi nici elementul de aventura.

Ati fost vreodata in Delta? Ce alte ponturi stiti pentru viitorii turisti? 

Surse: descoperadeltadunarii, mediaed.ro, infoturism.com, nstravel.com

Newsletter