Home Cuplu Psihologia cuplului Psihologia cuplului: gesturi zilnice, aparent banale, care va despart

Psihologia cuplului: gesturi zilnice, aparent banale, care va despart

Psihologia cuplului: gesturi zilnice, aparent banale, care va despart
Oana Vatra
Marţi, 30.04.2013
In cuplu, fara sa vrei, apar gesturi zilnice, aparent banale, care va despart daca nu luati atitudine. Nu este nevoie ca unul dintre voi sa greseasca atat de mut incat sa luati decizia de a va desparti, sunt de ajuns cateva gesturi care par neimportante pe moment, dar care au puterea de a raci relatia. Sa vedem cateva dintre cele mai frecvente gesturi zilnice, aparent banale, care va despart.

1. Indiferenta

    Daca nu arati ca te intereseaza ce face celalalt, cum se simte, ce probleme are, atunci cu siguranta relatia voastra nu va dura prea mult. Tratand aceste aspecte cu indiferenta nu faci decat sa te apropii cat mai mult de o relatie plictisitoare, care se va raci pe zi ce trece mai mult si care va sfarsi printr-o despartire.
 

2. Lipsa comunicarii

    Stim cu totii cat de importanta este comunicarea intr-o relatie. Daca ai o problema, daca nu iti place ceva, daca vrei ca partenerul sa-si schimbe comportamentul, nu lasa sa se inteleaga asta de la sine, vorbeste!
 

3. Reprosurile

    Nimanui nu-i place sa i se reproseze ceva, insa daca i se va spune intr-un mod cald, care sa nu sune a cearta, atunci poate fi acceptat mult mai usor. Daca vei incepe pe un ton ridicat sa-i spui tot ce nu-ti convine, sunt foarte mari sanse sa se ajunga la o cearta sau, si mai rau, la despartire. Asa ca, invata sa-i spui cum te simti tu cand face el sau ea ceva si sa nu-i reprosezi direct ca te-ai saturat sa procedeze la fel mereu.

 

4. Iei decizii singura

    Indiferent daca ea sau el este cel care ia deciziile intr-o relatie fara sa ceara vreo parere, acest lucru nu poate duce decat la o refulare la un moment dat din partea celuilalt, care sa simte exclus. Invatati sa va ascultati si sa luati deciziile impreuna, ca un adevarat cuplu.

 

5. Te feresti sa vorbesti la telefon in preajma partenerului

    Daca pleci din camera cand raspunzi la telefon sau daca preferi sa respingi apelul, atunci cu siguranta gestul tau va trezi anumite suspiciuni. De aici porneste si neincrederea si gelozia, asa ca acorda o mai mare atentie acestui aspect pentru a nu va tulbura relatia.

 

6. Acorzi o mai mare importanta prietenilor decat partenerului

    Este adevarat ca prietenii nu trebuie neglijati, insa asta nu inseamna ca trebuie sa stai doar cu ei, sa iesi doar cu ei si sa-ti neglijezi astfel partenerul. Apropo de prieteni, nu ar fi prea frumos din partea ta sa acorzi mai multa atentie prietenilor lui atunci cand iesiti cu totii, in loc sa fie el principala persoana catre care sa-ti indrepti atentia.

 

7. Nu ii acorzi libertatea de care are nevoie

    Sunteti un cuplu, va iubiti, dar asta nu inseamna ca trebuie sa iesiti doar impreuna, ca nu mai aveti dreptul sa aveti parte si de intimitate personala. Poate ca tu vrei sa iesi cu fetele la shopping sau el cu baietii la o bere. Daca se interzice acest lucru, atunci o sa apara frecvent certuri si controlul asupra vietii tale pe care il simti in aceasta situatie nu face decat sa va distanteze unul de celalalt.

 

8. Nu il cauti

     Poate ca te-ai obisnuit sa fii cautata, sunata si el sa fie cel care face primul pas de fiecare data. Sau poate ca situatia sta exact invers. Indiferent care pe care suna, important este sa nu astepti doar de la celalalt un semn de viata, pentru ca astfel ii vei lasa impresia ca nu exista implicare de ambele parti si la un moment dat se va satura sa faca doar el aceste gesturi. In plus, daca esti plecata pentru cateva zile in care nu va vedeti, oricat de ocupata ai fi, poti sa gasesti macar cateva secunde pentru a trimite un mesaj daca nu il suni.

 

9. Neglijati iesirile in doi

    Iesirile in doi sunt foarte importante pentru un cuplu. Iesiti cu prietenii sau cu familia, insa trebuie sa va ganditi si la momentele voastre de intimitate. Puteti doar sa iesiti in oras sa va plimbati sau sa rezervati un weekend de relaxare la munte, la mare sau intr-un loc in care sa va simtiti bine amandoi. Daca neglijati aceste iesiri, atunci ratati momentele in care va puteti apropia mai mult si in care sunteti doar voi doi pentru a discuta despre orice doriti.

 

10. Neglijati gesturile de tandrete

     Saruturile, mangaierile si imbratisarile sunt foarte importante pentru o relatie, acestea avand puterea sa va apropie, pentru ca, uneori, valoreaza mai mult decat 1000 de cuvinte. Daca neglijati sa va alintati astfel, atunci putin cate putin relatia se va raci si poate duce la despartire.

 

 

    Tu ce alte gesturi zilnice, aparent banale, consideri ca va pot desparti?

 

Newsletter