Home Cuplu Psihologia cuplului Cum sa obtii ce vrei cu tact si gratie

Cum sa obtii ce vrei cu tact si gratie

Cum sa obtii ce vrei cu tact si gratie
Ioana Marinescu
Luni, 07.11.2022

Relatiile sunt frumoase, dar trebuie sa ai rabdare, pentru a construi ceva frumos, si sa fii intotdeauna atenta la celalalt. Asta inseamna ca, uneori, sa pui nevoile sale mai presus de ale tale. Nu inseamna, insa, ca ce ai tu de spus nu conteaza. Afla cum obtii ce vrei dintr-o relatie cu tact si gratie.

Spune-i ca ai nevoie de ajutorul lui

Daca vrei o relatie sanatoasa, este important sa fii sincera cu partenerul tau si sa nu incerci sa il manipulezi. Nu trebuie sa te gandesti la tot felul de scenarii, pentru a-l face sa te ajute, ci este de ajuns sa fii vulnerabila si sa recunosti ca ai nevoie de ajutor. Un barbat va aprecia faptul ca apelezi la el si iti va fi alaturi cu dragoste.

Fa-i o oferta de nerefuzat

Atunci cand vrei ceva de la partenerul tau, un pic de negociere nu strica. Nu iti impune punctul tau de vedere, ci mai degraba mergi cu o oferta pe care nu o poate refuza. Va fi mult mai implicat in ce iti doresti, daca stie ca va avea si el un beneficiu de pe urma acelei actiuni. Nu te gandi ca este cinic, oamenii sunt mai motivati, cand stiu ca au ceva de castigat din asta.

Poarta-te ca si cum ideea ar fi a lui

Un pic de psihologie inversa nu strica niciodata! Sinceritatea este esentiala in relatie, dar uneori trebuie sa apelezi la anumite tehnici, pentru a obtine ce vrei. O metoda care nu da gres niciodata este sa il faci sa creada ca el a avut ideea de a face ce iti doresti de fapt.

Fii blanda si calda cand il rogi ceva

Nimeni nu vrea sa fie cicalit si nici sa i se spuna ce sa faca. Politetea te poate duce departe chiar si in relatie. Fii calda si blanda, atunci cand vrei sa iti rogi partenerul sa faca ceva. Vei vedea ca reactia lui va fi mult mai buna, decat daca i-ai spune pe un ton agresiv ce ai nevoie.

Complimenteaza-l

Sa stii ca nu se spune degeaba ca vorba dulce mult aduce! Nu ezita sa ii faci complimente, atunci cand vrei ca celalalt sa faca ceva pentru tine. Spune-i lucruri pe care le crezi despre el, desigur, dar pe care nu i le-ai spune intr-o convrsatie normala. Pe langa faptul ca aceasta abordare il va face sa faca ce iti doresti, va va apropia.

Saruta-l

Cand il rogi ceva pe partenerul tau, este important sa nu il faci sa creada ca iti este dator cu asta, ci mai degraba lasa-l sa inteleaga ca iti face o favoare. Si nu ezita sa apelezi la gesturi tandre! Un sarut il va dezarma si ii va fi greu sa te refuze!

Incepe cererea cu o favoare pentru el

Daca vrei sa nu dai gres, cere ce iti doresti in mijlocul unei activitati care ii face lui placere. De exemplu, gateste-i mancarea lui preferata, iar cand o savureaza, spune-i ce iti doresti de la el. Atunci cand va vedea ca tu ai luat initiativa pentru a face ceva pentru el isi va dori sa iti intoarca favoarea.

Newsletter