Home Cuplu Psihologia cuplului 7 complimente pe care barbatii ar vrea sa le auda mai des

7 complimente pe care barbatii ar vrea sa le auda mai des

7 complimente pe care barbatii ar vrea sa le auda mai des
Ioana Marinescu
Luni, 06.06.2022

Complimentele sunt importante in orice relatie, pentru ca toti ne dorim sa aflam ca suntem apreciati si sa primim validare de la cei apropiati. Cand faci un lucru bun, satisfactia este si mai mare, cand cei dragi iti confirma asta. Cand iei o decizie, este parca mai usor, cand partenerul te sustine. Afla ce ar vrea barbatii sa auda mai des de la partenerele lor.

 

1. Complimente care ii arata ca ai incredere in el

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru un barbat este sa vada ca partenera lui are incredere in el si il sprijina in deciziile pe care le ea. Chiar daca tu crezi ca este de la sine inteles, spune-i iubitului tau aceste lucruri. Poti, chiar, sa ii lauzi realizarile si sa il incurajezi sa continue sa creasca.

2. Complimente pentru aspectul fizic

Barbatii nu par sa puna la fel de mult accent pe aspectul fizic, dar fii sigura ca isi doresc sa afle ca sunt doriti si placuti. Spune-i partenerului tau ca este sexy si chiar puncteaza trasaturile fizice care iti plac la el. La fel de important este sa ii spui cand are o tinuta frumoasa, sigur il vei ajuta sa isi intareasca increderea in sine.

3. Complimente care ii recunosc eforturile

Cand te implici in ceva, fie ca este vorba despre viata personala sau profesionala, vrei sa fii apreciat pentru efortul pe care il faci. Arata-i ca vezi implicarea lui si esti recunoscatoare pentru ea, chiar daca ti se par lucruri marunte.

4. Complimente care ii arata ca il respecti

Mai multe studii au aratat faptul ca barbatii considera respectul o dovada de iubire si chiar pun mai mult accent pe respect, decat pe iubire. Nu inseamna ca trebuie sa iei aceste descoperiri de bune, ci doar sa tii cont de faptul ca partenerul tau vrea sa vada ca il consideri demn de tine si ai incredere in el.

5. Complimente care arata ca ai incredere in capacitatea lui de a conduce

Cei mai multi barbati isi doresc sa fie vazuti ca lideri, mai ales in relatiile personale. Lasa-l pe partenerul tau sa simta ca ai incredere in deciziile sale, bineinteles, fara sa simti ca trebuie sa renunti la principiile tale pentru asta.

6. Complimente care ii arata ca iti da o stare de bine

Partenerul tau va vrea sa stie ca are o influenta asupra ta si te face sa te simti bine in preajma lui, indiferent de cat de mult timp ati avea impreuna. Daca vrei sa pastrezi vie flacara dragostei, nu ezita sa ii spui ca esti indragostita de el si ca nu mai ai ochi pentru altcineva.

7. Complimente pentru prietenii lor

Barbatii tin mult la cercul lor de prieteni. Poate nu vei fi mereu de acord cu acestia, dar tine cont de faptul ca nu tu trebuie sa petreci timp cu ei. Respecta-i relatiile partenerului si chiar lauda-i amicii, de cate ori ai ocazia. Va insemna mult pentru el!

 

Newsletter