Home Cuplu Psihologia cuplului 15 semne clare ca trebuie sa va despartiti

15 semne clare ca trebuie sa va despartiti

15 semne clare ca trebuie sa va despartiti
Ioana Marinescu
Marţi, 24.10.2023

Fiecare relatie trece prin momente dificile. Provocarile sunt normale, cand doua persoane decid sa formeze un cuplu, avand vederi, obiceiuri, medii si limbaje diferite. Inevitabil vor aparea conflicte, dar acesta nu ar trebui sa fie sfarsitul relatiei. Exista unele semne care iti spun clar sa te retragi. Mai jos este o lista, compara-le cu starea curenta a relatiei tale si ia decizia potrivita pentru tine.

 

1. Ai senzatia ca nu sunteti facuti unul pentru altul

Daca problemele par a fi ireconciliabile si simti ca nu sunteti potriviti, este timpul sa te gandesti serios la viitorul relatiei.

2. Relatia este abuziva

Chiar daca iubesti o persoana, abuzul pe termen lung poate avea efecte devastatoare. Este esential sa iti protejezi binele fizic si emotional.

3. Esti mai mult nefericita

Daca nu te simti fericita in relatie si cauza nu este legata de propria persoana, ar trebui sa reconsideri relatia.

4. Nu stii spre ce se indreapta relatia

Daca dupa o perioada de timp nu stii spre ce se indreapta relatia voastra, iar partenerul tau evita discutiile despre viitor, este momentul sa faci o analiza clara si sa iei o decizie.

5. Nu simti ca partenerul tau te iubeste

Dragostea nu inseamna doar cuvinte frumoase spuse cand totul este bine, ci ar trebui sa se manifeste si prin gesturi. Daca nu simti ca iubitul tau te iubeste cu adevarat si nu iti demonstreaza asta, poate este cazul sa va despartiti.

6. Nu simti ca il cunosti foarte bine pe partener

Misterul este binevenit in orice relatie, dar trebuie sa stii foarte bine pe cine ai alaturi. Daca simti ca partenerul tau nu este deschis, evita anumite subiecte, ar trebui sa iti pui semne de intrebare.

7. Nu iti inspira incredere

Increderea este fundamentul oricarei relatii. Daca nu ti-a castogat-o, atunci probabil nu este un moment bun sa ramaneti impreuna.

8. Partenerul nu te respecta

Respectul este esential intr-o relatie, iar daca nu simti ca esti apreciata si tratata cum meriti, atunci este momentul sa iesi din cuplu.

9. Viata amoroasa a devenit monotona

Atractia si afectiunea sunt componente cheie ale unei relatii sanatoase. Este important sa mentineti pasiunea vie, altfel riscati sa deveniti doar buni prieteni.

10. Va uneste doar pasiunea

Pasiunea este importanta, dar daca este singura care va leaga, nu aveti o relatie reala. Intr-un cuplu trebuie sa existe si pasiuni comune, nu doar atractie fizica.

11. Relatia iti face rau

Gandeste-te bine cum te face sa te simti aceasta relatie. Daca esti mai mult nefericita si stai mereu cu teama ca ceva rau urmeaza sa se intample, atunci este momentul sa faci o schimbare.

12. Relatia scoate ce e mai rau din tine

Relatiile ar trebui sa te ajute sa evoluezi, nu sa te degradezi. Daca simti ca devii o alta persoana, cand esti langa partenerul tau, atunci este cazul sa va despartiti.

13. Partenerul tau nu mai face niciun efort

Daca esti singura care trage, ca relatia sa mearga, atunci este evident ca nu mai are rost sa fiti impreuna.

14. Partenerul tau nu este ambitios

Este foarte important ca tu si partenerul tau sa aveti teluri comune si sa trageti la fel de tare, pentru a reusi in viata. Daca el prefera sa se bucure de moment, dar nu se gandeste la viitor, inseamna ca trebuie sa o luati pe drumuri separate.

15. Nu te vezi alaturi de partenerul tau

Daca nu te vezi cu aceasta persoana pe termen lung, ar trebui sa iei in considerare o despartire.

In final, dragostea nu este suficienta, pentru ca o relatie sa prospere. Trebuie sa existe si alte ingrediente esentiale, cum ar fi încrederea, respectul si compatibilitatea. Daca nu te simti bine in cuplu, este important sa actionezi in interesul tau.

Newsletter