Home Cuplu Psihologia cuplului 10 motive pentru care un barbat o evita pe femeia pe care o place

10 motive pentru care un barbat o evita pe femeia pe care o place

10 motive pentru care un barbat o evita pe femeia pe care o place
Ioana Marinescu
Joi, 17.08.2023

In unele situatii, la inceputul unei relatii, barbatii au tendinta de a fi distanti, chiar daca sunt indragostiti de femeia pe care au curtat-o. Afla care sunt motivele pentru care face asta.

 

Nesiguranta

Multi barbati sunt, de fapt, nesiguri, chiar daca nu o arata. Frica de respingere sau de esec ii poate determina sa se retraga, chiar si cand au sentimente puternice.

A obtinut ceea ce si-a dorit

Unii barbati pot considera ca au "cucerit-o", deja, pe femeia pe care au curtat-o si isi pot pierde entuziasmul, pe masura ce relatia avanseaza. Nu inseamna ca nu mai sunt indragostiti, ci doar ca nu mai simt nevoia sa faca mari eforturi.

Se simte sufocat

Cand o relatie devine prea serioasa sau prea intensa, unii barbati se pot speria si pot avea nevoie de o perioada de liniste. In astfel de momente devin distanti, pentru ca simt ca isi pierd libertatea si se simt sufocati. Daca intalnesti un astfel de barbat, poti sa ii oferi pauza pe care o cere. La final, se va intoarce singur, fara sa ii trimiti zeci de mesaje zilnic.

Lipsa abilitatilor sociale sau a inteligentei emotionale

Unii barbati pot avea dificultati in gestionarea emotiilor sau in comunicarea cu partenera, ceea ce ii face sa evite confrontarea directa.

Frica de angajament

Relatiile serioase pot fi infricosatoare pentru unii barbati, astfel ca ajung sa le evite. Oricat ar fi de indragostiti, pot da inapoi, cand simt ca lucrurile devin prea intense.

Experiente anterioare negative

Traumele sau relatiile anterioare nereusite pot lasa urme si pot influenta comportamentul in noile relatii. Daca partenerul tau devine distant, intreaba-l ce se intampla, nu trage concluzii in functie de scenariile pe care ti le faci.

Presiuni externe

Familia, prietenii sau cultura pot exercita presiuni asupra barbatului, determinandu-l sa se indeparteze, chiar daca are sentimente puternice. Si in acest caz, comunicarea este cea mai buna rezolvare.

Simte ca femeia este prea buna pentru el

Uneori, un barbat poate simti ca femeia este "prea buna" pentru el, ceea ce il poate face sa se simta nevrednic sau intimidat. In loc sa vorbeasca despre nesigurantele sale, alege sa se distanteze fara sa nu spuna nimic.

Doreste sa fie singur

Indiferent de sentimente, uneori un barbat poate avea nevoie de timp singur pentru a se regasi sau pentru a lua decizii importante in viata.

Nu isi intelege sentimentele

In unele cazuri, barbatul poate fi confuz in privinta sentimentelor sale si alege sa se retraga, pentru a obtine claritate.

In concluzie, exista numeroase motive pentru care un barbat ar putea alege sa evite o femeie, chiar daca are sentimente pentru ea. Este important sa ai rabdare si sa incerci sa intelegi perspectiva si emotiile partenerului. Cu timpul, adevaratele motive vor iesi la iveala.

Newsletter