Home Nunta Cununia Top 7 biserici din Bucuresti: tarife si detalii pentru nunta

Top 7 biserici din Bucuresti: tarife si detalii pentru nunta

Top 7 biserici din Bucuresti: tarife si detalii pentru nunta
Ioana-Catalina Pavel
Luni, 20.02.2012

Este foarte important sa faceti rezervarea din timp la Biserica unde doriti sa va cununati. Preotii recomanda tinerilor care vor sa se casatoreasca sa faca programare cu cel putin 2-3 luni inainte, iar pentru Bisericile din centrul Bucurestiului, programarea sa se faca chiar si cu 6 luni inainte. Noi va recomandam sa va asigurati si ca preotul paroh a notat data in catastiful Bisericii. Noi iti oferim detalii si tarife pentru unele dintre cele mai mari Biserici din Bucuresti.

Nu exista tarife standard, fiecare Biserica impune o anumita taxa sau deloc, in functie de cat de cautata este Biserica si de amplasarea ei. Pe langa taxa impusa in mod oficial de Biserica, pe care o poti plati in doua transe, mirii mai ofera, de regula, si alte sume de bani preotilor care oficiaza nunta.

Majoritatea preotilor celor mai cunoscute biserici din Bucuresti recomanda viitorilor miri sa indeplineasca urmatoarele reguli si conditii:

- mirii sa fie botezati in cadrul Bisericii Ortodoxe (in cazul casatoriilor mixte trebuie obtinuta aprobarea Episcopului sau a preotului paroh);

- nasii trebuie sa fie botezati si cununati in cadrul Bisericii Ortodoxe;

- mirii nu trebuie sa fie inruditi sau incuscriti;

- mirii sa se spovedeasca si impartaseasca inainte de cununie;

- niciunul din miri sa nu se fi casatorit de mai mult de 3 ori inainte;

- mirii trebuie sa aiba certificatul de casatorie cu ei;

Taxele difera de la o parohia la alta si se achita in general de catre nasi. In general taxa nu include si lumanarile de nunta, vinul, piscoturile, prosopul, pe care trebuie sa le aduca mirii de acasa.

1. Biserica Sf Gheorghe cel Nou

Adresa: B-dul I. C. Bratianu nr. 27, sect. 3

Biserica Sf. Gheorghe cel Nou este situata intr-o zona centrala, intre Piata Unirii si Piata Universitatii, chiar in spatele statiei de autobuz "Sf Gheorghe". Este o biserica mare, impunatoare, inconjurata de verdeata, copaci inalti, unul dintre copaci este exotic, si are un trunchi si o coroana deosebote. Biserica este binecuvantata cu moastele Sfantului Nicolae aduse din Bari, Italia.

Tariful impus de biserica pentru desfasurarea unei nunti este de 400 de lei, si include prezenta preotilor care oficiaza nunta si la cerere, un cor.


2. Biserica Sf Elefterie

Adresa: Str. Sf. Elefterie nr. 1, sect. 5

Biserica Sf. Elefterie iti apare in fata ochilor imediat cum urci scarile de la statia de metrou Eroilor. Are un stil arhitectonic aparte si este „ocupata" pentru nunti cam in tot timpul anului. Este si una din bisericile unde se cer tarifele cele mai mari. Bogdan L. si-a facut nunta anul trecut la aceasta biserica si spune ca a dat suma de 1500 lei, pentru care i-a fost taiata si chitanta. Aceasta suma a reprezentat prezenta a 4 preoti care sa oficieze nunta, si a unui cor „care a cantat extraordinar", dupa cum descrie Bogdan.

Pentru a-ti putea face nunta la aceasta biserica, trebuie sa te programezi cu cel putin 3-4 luni inainte.

3. Biserica Sf. Spiridon

Adresa: Calea Serban Voda, nr. 29

Biserica Sf. Spiridon este construita dupa un plan arhitectural deosebit, cu o turla centrala si doua turnuri in fata. Are 41 de metri in lungime, 14 de metri in latime si 38 de metri in inaltime. Este situata aproape de statia de Metrou Unirii. Este, intr-adevar, o biserica de vis, si numai cand intri in ea, iti vine sa zambesti la gandul ca vei fi viitoare mireasa in acel loc minunat. Aici si-au desfasurat ceremoniile religioase si vedetele Andreea Banica si Lucian Viziru.

Pentru a afla insa tarifele impuse pentru desfasurarea nuntii, este bine sa mergi si sa vorbesti in mod particular cu preotii de acolo.

 

4. Biserica Sf. Mina Vergu

Adresa: Str. Robescu F. Constantin, Nr. 18, Sector 3 (Piata C. Coposu)

Biserica Sf. Mina este situata tot intr-o zona centrala, aproape de Piata Unirii. Este o biserica nu foarte impunatoare, de dimensiuni modeste, dar cu o caldura aparte. Acolo sunt si moastele Sfantului Mina. Tariful pentru o nunta porneste de la 300 ron.

 

 

5. Biserica Rusa „Sf Nicolae"

Adresa: Str. Ghica Ion nr. 9, sect. 3

Supranumita si Biserica studenteasca, Biserica Rusa este o biserica frumoasa, cu un spatiu destul de restrans in interior, dar cu un aspect arhitectonic minunat, in stil rusesc, asa cum ii spune de altfel si denumirea.

Este una dintre cele mai cunoscute biserici si este amplasata intr-un loc „strategic", vizavi de Universitatea Bucuresti. Parintele paroh Vasile Gavrila nu impune niciun tarif pentru nunta. Asa ca fiecare cuplu este invitat sa ofere o suma „dupa cat il lasa inima".

 

6. Biserica Sf. Grigore Palama

Adresa: Splaiul Independentei, Nr. 313, Sector 6 (Parcul Politehnicii)


Biserica este foarte cunoscuta de catre studenti caci se afla foarte aproape de campusul Regie. Este supranumita "Biserica de la Poli" sau "Sfantul 5". Pentru o taxa de 400 ron, ai si cor inclus.

 

7. Biserica Sf Anton-Curtea Veche

Adresa: Str. Sepcari nr. 22 bis, sect. 3

Biserica Sf. Anton este un monument istoric, avand o vechime de aproape 500 de ani, fiind ctitorita de voievodul Mircea Ciobanul. Biserica bucuresteana este cunoscuta pentru icoana facatoare de minuni a Sfantului Cuvios Antonie. Este, cu atat mai mult, un loc minunat unde sa iti desfasori nunta: te poti simti ca o printesa de pe vremuri...

Tariful specificat de biserica pentru o nunta este de 800 ron.


Tu la ce Biserica ai facut sau te-ai hotarat sa faci nunta?
Ce parere ai despre tarifele de nunta ale Bisericilor din Bucuresti?


Newsletter