Home Nunta Accesorii Nunta Scrisoare de dragoste de... dragobete

Scrisoare de dragoste de... dragobete

Scrisoare de dragoste de... dragobete
Alexandra Irimiea
Duminică, 22.02.2009
   Vine vine iar ziua indragostitilor! Un prilej in plus pentru voi ca sa petreceti impreuna o zi fantastica. Desi cei care prefera Dragobetele (ziua dragostei traditionala la romani) nu „inghit” deloc Valentine’s, eu zic ca n-ar trebui sa irosim niciun prilej de sarbatoare a iubirii si poate ar fi bine sa celebram mai des sentimentele acestea puternice care ne unesc. Suntem oameni cu totii si suntem sensibili si fara putere in fata iubirii. Si este bine ca este asa. Pana la urma, acest contract numit casatorie n-ar valora nimic fara sa fie pecetluit de dragoste.

 Cine a fost Dragobetele?

    • Zeu al tineretii in panteonul autohton, patron al dragostei si al bunei dispozitii • El mai este identificat cu Navalnicul, fecior frumos care ia mintile fetelor si nevestelor tinere, motiv pentru care a fost metamorfozat de Maica Domnului in planta de dragoste care ii poarta numele (o specie de feriga)


 


 Traditii de Dragobete

   • Este sarbatorit in ziua imperecherii pasarilor care se strang in stoluri, ciripesc si incep sa-si construiasca cuiburile, pe 24 februarie sau pe 1 martie in unele zone, deoarece se considera ca este fiul dochiei si primul deschizator de primavara
   • Dis-de-dimineata fetele si femeile tinere strangeau zapada proaspata, o topeau si se spalau cu ea pe cap, pentru a avea parul si tenul placute admiratorilor
   • Inspre ora pranzului, ele porneau in goana inspre sat, fuga fiecareia atragand dupa sine cate un baiat, si nu unul oarecare, ci acela care le indragea. De isi prindea aleasa, acesta ii fura o sarutare in vazul lumii, sarutare ce simboliza legamantul lor de dragoste pe intregul an de zile
   • "Dragobetele saruta fetele!"- a devenit zicala consacrata in Muntenia, Oltenia, Dobrogea si Transilvania.
   • De asemenea, baietii faceau leagane atarnate de crengile copacilor pentru fete, cautau sa-si vorbeasca unii altora, sa-si spuna cuvinte frumoase, sa se sarute si sa faca legaminte de dragoste

  Felicitari pentru iubitul tau


 

   1. Saruta-ma de dragobete

   Un mesaj absolut incantator care tradeaza o dorinta.

   Pentru a trimite felicitarea, dati click aici

 

   2. Pupicei de Dragobete Mi-a placut aceasta felicitare de prima data cand am vazut-o, mai ales ca folosesc foarte des acest cuvant, pupicei, atunci cand sunt cu al meu. P.S. Aceasta a fost si alegerea mea pentru iubitul meu. In plus, i-am putut atasa si o melodie: Everything I do, I do it for you. Abia astept s-o primeasca!!

   Pentru a trimite felicitarea, dati click aici

 

   3. Vreau sa te muti la mine Daca ati ajuns intr-un punct important in relatia voastra, atunci ai putea profita de acest moment pentru a-i face o destainuire, faptul ca vrei sa petreceti mai mult timp impreuna. Go for it!

   Pentru a trimite felicitarea, dati click aici

 

  4. Un cuplu simpatic

  N-ai cum sa nu zambesti atunci cand vezi o astfel de felicitare. O idee: poti realiza aceasta mica si voioasa "caricatura" si in 3D. Ai nevoie de doua cesti, doua oua si... un ruj. Spor la lucru!

  Pentru a trimite felicitarea, dati click aici

 

   5. Daca dragoste nu e, nimic nu e

   Daca te-ai pierdut in relatia ta, din cauza grijilor, a stresului, a timpului indelungat impreuna, ridica-te si priveste in jurul tau. Adu-ti aminte micile nimicuri de la inceputul relatiei, adu-ti aminte noptile petrecute vorbind si spunand bancuri. Pentru dragostea voastra merita sa lupti. Intotdeauna!
   Pentru a trimite felicitarea, dati click aici

 Site-uri de unde poti alege felicitari de Dragobete:

http://felicitari.rol.ro
http://felicitari.alege.net
http://felicitari.cere.ro
http://www.felicitariweb.com
Newsletter