Home Nunta mea Nunta mea Fotograful ales, pentru marea zi intre tortura si arta de a trai acea zi

Fotograful ales, pentru marea zi intre tortura si arta de a trai acea zi

Fotograful ales, pentru marea zi  intre tortura si arta de a trai acea zi
Irina Marinescu
Marţi, 22.05.2018
Nu degeaba se spune ca o decizie prost luata influenteaza pe termen lung; daca atunci cand ai inceput planificarea nuntii te-ai grabit sa alegi pe oricine, se poate ca ziua nuntii sa nu iti mai priasca placerea de a sta in fata obiectivului. Vei dori sau vei simti nevoia sa oferi indicatii, sa spui ce si cum; practic traiesti o tortura si o grija a faptului ca fotograful nu pare sa fie cel competent pentru ce ti-ai dori tu.
Asadar, atunci cand alegi fotograful menit sa iti fie artistul nuntii, cel insarcinat sa redea evenimentul in cadre expresive, gandeste-te de fapt la acea zi. Gandeste-te cum iti doresti sa o traiesti, cum te vizualizezi in postura de mire si mireasa si care este rolul fotografului. Urmand acest fir al povestii, ai deja primele referinte despre ce tip de fotograf nunta iti doresti.

Alegerea fara constrangere
Pentru ca domeniul nuntilor, ceea ce tine de organizarea acestor evenimente s-a transformat intr-o adevarata industrie, exista o constanta presiune pentru miri privind anumiti furnizori si prestatori de servicii. In speta un fotograf va fi ales cu mult inainte de eveniment, caci este cel mai bun si cel mai cautat si abia daca isi face loc pentru cererea ta de peste un an sau poate doi.
Ce trebuie sa stii: un fotograf de renume are agenda plina desigur. Nu te lasa insa dus de val numai dupa acest aspect si cauta vibratia intre voi. Daca simti ca este fotograful pe care ti-l doresti, atunci asa sa fie.
Timpul potrivit pentru a incheia un contract cu acesta nu se poate spune ca exista - oricand de-a lungul anului. Insa o perioada mai libera a unui profesionist de genul este din noiembrie pana in aprilie maxim - timp in care sa te vezi cu el, sa discutati, analizati si pus la punct fiecare detaliu.
Inspira-te. Un fotograf bun se recomanda de la sine in primul rand prin munca sa. Fie ca auzi despre acesta de la alti miri, fie ca il gasesti pe cont propriu, este poate necesar sa ai referinte despre el si cum lucreaza. Partea cea mai concludenta este desigur legata de albumul sau de prezentare. O data privite, fotografiile de nunta cu care se prezinta un fotograf te vor face sa te indragostesti. Poti astfel sa iti dai seama daca iti place realmente si daca stilul acestuia este pe gustul tau.
Sfat: Orice tip de lucrare fotografica a celui in cauza este doar o prezentare. Cu siguranta nu iti vei dori aceleasi cadre. Discuta despre ce iti place, cu exemple, ofera argumente si imbina ceea ce iti doresti cu abordarea si experienta artistica a fotografului.
Cauta online pagina fotografului, aduna idelile care ti-au placut si discuta despre acestea. Spre exemplu www.tibiolteanu.ro gazduieste o mica parte din paradisul si universul fotografiei de nunta creata de el. O data ce patrunzi in aceasta lume feerica deja iti poti da seama de stilul sau si de originalitatea cu care lucreaza.

Pretul amintirilor
Un aspect pe care fotografii dedicati si pasionati nu il agreeaza se refera la pretul negociat. Este si aici o arta pana la urma. Nu poti cere insa performanta maxima, viziune unica si un album deosebit pentru un efort financiar minim. Gandeste-te ca pui pret nu numai pe munca artistica a unui fotograf, ci si pe amintirile tale. Ori in masura in care le pretuiesti acum, te vei bucura de ele mai tarziu.
Poate ca cel mai bine spus este ca nu pui pe primul loc referinta pretului. Este adevarat ca multi viitori miri au un buget de respectat, insa poti discuta cu privire la toate serviciile unui pachet oferit de fotograf. O intelegere, o cale de mijloc va exista.
Sfat: Conteaza si experienta. Daca te gandesti ca un incepator iti va percepe sume mai mici si este mai convenabil, atunci gandeste-te cu emotie la abilitatea sa de a surprinde cadre unice, chiar si in dinamismul acelei zile. Experienta de a fi un bun fotograf de nunta implica tact, cunoastere si nu doar priceperea in materie de fotografie.
Nu uita ca este o linie destul de fina intre placerea acelei zile, relaxarea de a trai emotiile atunci, cand ai profesionisti in jur pe care sa te bazezi si teama de a nu iesi ce iti doreai. Un fotograf bun il vei remarca, insa trebuie sa ai un reper pentru ca sa iti dai seama de asta. Ghideaza-te dupa ideile expuse si fii sigur de alegerea pe care o faci.

Newsletter