Home Moda Tendintele Modei Accesorii cu stil: pandantivele din argint

Accesorii cu stil: pandantivele din argint

Accesorii cu stil: pandantivele din argint
Alexandra Ion
Luni, 15.12.2014
Pandantivele sunt printre cele mai populare bijuterii astazi, ele fiind purtate deopotriva de femei si de barbati, in diverse forme si stiluri. Iata cele mai interesante informatii despre aceste bijuterii si cateva modele.

1. Tipuri de pandantive

  Stiai ca termenul ce denumeste acest accesoriu vine din frantuzescul "pendre" si latinescul "pendere" si inseamna, literalmente, a atarna? Una dintre cele mai vechi bijuterii, pandantivul era purtat de barbati in Evul Mediu ca un simbol al puterii si consta, de obicei, intr-o piatra gaurita la mijloc sau o scoica, agatata de o sforicica si atarnata in jurul gatului. In Egiptul Antic, faraonii purtau un pandantiv sub forma de scarabeu, o amuleta foarte populara ce era purtata ca simbol al puterii si bogatiei. Pandantivele egiptene aveau gravate in partea inferioara numele si titlul proprietarului si erau purtate atat de femei cat si de barbati.

Exista mai multe tipuri de pandantive, printre care amuletele, talismanele, medalioanele si medalioanele ce se deschid in doua parti si contin de obicei o mica fotografie.

Desi termenul de amuleta denumeste mai multe tipuri de bijuterii, cele mai des intalnite sunt amuletele purtate in jurul gatului sau in jurul bratului. Aceste bijuterii au o incarcatura spirituala, ferindu-l pe cel care le poarta de duhurile rele.

Talismanele sunt asemanatoare amuletelor, cu diferenta ca acestea, pe langa scopul protector, se crede ca poseda si puteri magice.

  Medalioanele sunt cele mai intalnite tipuri de pandantive si ele pot fi purtate atat la gat, cat si atasate unei bratari purtate pe mana. Versatilitatea cu care pot fi purtate si multitudinea de materiale din care pot fi confectionate au inspirat bijutierii in crearea unor modele deosebite de astfel de bijuterii.
Frumoase, elegante si rafinate, pandantivele au adoptat forme si modele din ce in ce mai moderne si reprezinta astazi un accesoriu foarte popular, purtat in egala masura de femei de toate varstele.

Fa un cadou deosebit de Craciun si alege modelul preferat de pe www.lafemmecoquette.ro.2. Pandantive pentru lantisoare si bratari

  Daca facem un mic pas in istoria pandantivelor si ne oprim in vremurile actuale, vom intalni pandativul ca accesoriu versatil, usor de asortat oricarei tinute, confectionat dintr-o multitudine de materiale si imbogatit cu pietre pretioase si semipretioase, perle, cristale si marcasite.
Cel mai popular metal pentru pandantive este argintul. Un metal nobil, argintul denota rafinament si eleganta, intr-un stil mai putin frapant ca aurul, fiind astfel mai usor de accesorizat. 

  Pe www.lafemmecoquette.ro gasesti cele mai frumoase pandantive pentru lantisoare si bratari, in modele variate. Iata un model de pandantiv din argint 92.5%, placat cu rodiu, in forma de medalion cu fluturasi. Pietricelele albe si stralucitoare din zircon il transforma intr-o bijuterie eleganta si foarte chic.

3. Pandantive cu pietre 

Stiai ca in Antichitate si in Evul Mediu, pietrele pretioase erau slefuite numai in forme rotunde? Slefuirea cu fatete apare abia dupa 1500.  Pietrele pretioase sunt folosite ca bijuterii inca din Epoca de piatra. In perioada antica, pietrele pretioase erau folosite ca podoaba impreuna cu aurul si argintul sau cu alte materiale. Diamantul era deja pe atunci o piatra pretioasa foarte apreciata. Pe langa diamant erau cunoscute si folosite ca bijuterii smaraldul, rubinul, safirul, berilul si chihlimbarul. Astazi, pietrele pretioase si semipretioase sunt folosite pentru crearea celor mai frumoase si elegante bijuterii.                                                     www.lafemmecoquette.ro

Newsletter