Home Mireasa Rochii Mireasa Inspira-te din stilul anilor '20: Rochiile de mireasa de la Divine Atelier te vor cuceri prin farmecul unei perioade definite de glamour si romantism

Inspira-te din stilul anilor '20: Rochiile de mireasa de la Divine Atelier te vor cuceri prin farmecul unei perioade definite de glamour si romantism

Inspira-te din stilul anilor '20: Rochiile de mireasa de la Divine Atelier te vor cuceri prin farmecul unei perioade definite de glamour si romantism
Alexandra Ion
Miercuri, 01.04.2015
Denumiti Era Jazz-ului, anii '20 au reprezentat o perioada a emanciparii feminine atat in atitudine cat si in vestimentatie. In noua scena sociala, femeile primeau libertati pe care pana atunci nu le mai avusesera si comportamente precum fumatul in public sau purtatul unor haine mai provocatoare deveneau brusc noua norma. La nivel stilistic, detaliile deco erau un element nelipsit pentru tinutele de seara. Glamour-ul, romantismul si exuberanta erau cele trei elemente ce defineau stilul revolutionar al epocii.
O nunta in stilul acestei perioade incepe cu alegerea unei rochii care sa reflecte stilul emancipat al epocii. Karena si Divine Atelier te invita intr-o calatorie plina de stil prin formulele unei epoci experimentale, definite de frumusete, romantism, si eleganta.

Stilul unei epoci- decadenta si eleganta

Pe acest fundal, au aparut tinutele impodobite cu margele, brodate, cu aplicatii stralucitoare si franjuri, debarasandu-se de modele restrictive ale epocii victoriene.
Parul scurt a adus in prim plan moda palariilor cloche, impodobite cu diverse aplicatii, margele si broderii. Noul material folosit pentru articolele de lux era sifonul, care feminiza tinutele si le conferea greutate stilistica. Piesele iconice ale anilor '20, precum rochia flapper sau rochia Little Black Dress, introdusa de Gabrielle "Coco" Chanel, isi desfasurau potentialul in mainile maestrilor modei din acele vremuri.
Cele mai populare accesorii erau benzile, turbanele si palariile cloche, asortate frizurilor bob. Cusaturile elaborate, broderiile, strasurile si materialele in culori florale reprezentau tiparul vremii, conturandu-se ulterior intr-o sursa valoroasa de inspiratie pentru generatii intregi de designeri.
Nici pantofii nu au scapat "remodelajului" vremii. Modele populare erau cele cu toc jos si varf rotunjit, cu barete ce se legau in jurul gleznei piciorului.

Rochiile vremii pastrau un element de inocenta, dar erau construite ca un mix exuberant de linii simple, specific stilului Art Deco, cu o infuzie de dantele, margele si franjuri.

Rochia de mireasa- o calatorie nostalgica in epoca Great Gatsby

Divine Atelier te invita intr-o calatorie nostalgica in epoca Great Gatsby, capturand farmecul romantic al tumultosilor ani '20 prin colectia Nostalgia, colectie definita de linii fluide, vaporoase, ce reusesc sa surprinda imponderabilul, misterul, inocenta si romantismul unei epoci a emanciparii si regasirii.


Rochia de mireasa Ava
Rochia de mireasa Antonia

Tesaturile pretioase, dantelele de o frumusete polisenzoriala, matasurile vaporoase si tullurile fluide confera rochiilor o nota de inefabil, iar perlele, esarfele de pene si broderiile unice sustin tema colectiei.


Rochia de mireasa Thea
Rochia de mireasa Celia

Siluetele feminine, ca simboluri estetice ale acelor ani, sunt imbogatite de rochiile vaporoase,rochii ce incorporeaza dantele ce surprind imponderabilul,drapaje dinamice de tull-uri si broderii de dantele dispuse in imagini unice, intr-un joc romantic si exuberant.Rochia de mireasa Sienna
 Rochia de mireasa Ranya

Seducatoare si romantice, misterioase, ambigue si visatoare, personajele colectiei Nostalgia reflecta puterea magnetica a unei perioade fascinante, ce a lasat urme in istoria literaturii, artei si modei.

Newsletter