Home Mireasa Accesorii Mireasa Cum sa-ti alegi voalul de mireasa

Cum sa-ti alegi voalul de mireasa

Cum sa-ti alegi voalul de mireasa
Necunoscut
Joi, 08.05.2008

   Voalul este unul dintre traditiile cele mai vechi ale unei nunti. In antichitate, lumea credea ca voalul va proteja mireasa de gelozie, de spirite si, mai practic chiar, de dusmanii triburilor care vroiau sa fure mireasa in ziua nuntii. De fapt acesta era scopul domnisoarelor de onoare : sa ceeze o confuzie astfel incat dusmanii nu puteau identifica care dintre fete era mireasa. Voalul era considerat si un semn al modestiei intr-un timp in care femeile nu vroiau in mod voit sa-si expuna frumusetea - chiar si atunci se credea ca miresele erau cele mai frumoase dintre femei.


   Astazi, miresele poarta voal pentru a-si completa acea tinuta a nuntii iar in alegerea unui voal trebuie sa ai in vedere atat propriile preferinte cat si tipul de rochie de mireasa pe care o vei purta.

   Daca ai o rochie foarte oarnamentata, cu margelute si broderii complicate atunci alege un voal simplu. Nu vrei ca cele doua - rochia si voalul - sa concureze pentru atentia din partea celorlalti. Mai mult, ai putea compromite aerul sofisticat si elegant al rochiei si vei ajunge sa ai un look depasit, o incercare esuata de a arata bine.

   Daca vrei poti sa adaugi un accesoriu de efect precum o linie de perle mici sau de dantela la capete.

Daca din contra ai o rochie clasica si simpla, unde accentul este pus in cea mai mare parte pe croiala decat pe detaliile ornamentale atunci cauta un voal care poate fi purtat pe tot timpul ceremoniei si petrecrii fara a te incomoda in vreun fel.

Nu vrei ca voalul sa asunda sau sa umbreasca detalii importante ale rochiei. De exemplu, daca punctul forte al rochiei de mireasa este corsetul sau spatele (o funta brodata sau un lantisor de perle cu importanta sentimentala) atunci nu purta un voal prea lung.

Voalurile traditionale revin iar la moda nu numai datorita interesului crescut in tinutele "de demult" dar pentru ca se considera ca aduce noroc daca imprumuti voalul de la femeie fericita in casnicie. Daca ai facut rost de un astfel de voal trebuie sa rezisti tentatiei de a “aranja” culoarea pentru a se potrivi cu rochia ta. Ai putea distruge materialul si chiar nu e necesar sa faci asta. Chiar daca este vorba de o alta culoare (un alb mai inchis ) diferenta nu va fi vizibila din cauza transparentei materialului.

 

 

 Un alt lucru la care trebuie sa te gandesti atunci cand iti alegi voalul de mireasa este largimea lui. Un voal lung, impozant merge cel mai bine in catedrale sau ceremonii "regesti" unde vei putea cu adevarat sa ai parte de o intrare "dramatica". In alte cazuri un astfel de voal nu va face decat sa te incomodeze si cel mai bine e sa alegi altceva. Nu vrei sa porti un voal atat de impovarator care sa te impiedice sa vorbesti si sa te misti printre musafiri. Poti alege chiar un voal care in timpul ceremoniei se poate modifica, poate fi indepartata o parte pentru o mai usoara distractie.

De tinut minte faptul ca aduce ghinion daca probezi in acelasi timp voalul si rochia…asta daca iei in considerare superstitiile.

Newsletter