Home Mire Accesorii Mire Cum sa ajuti mirele sa-si aleaga parfumul perfect

Cum sa ajuti mirele sa-si aleaga parfumul perfect

Cum sa ajuti mirele sa-si aleaga parfumul perfect
Ana Munteanu
Luni, 07.01.2019
De cele mai multe ori, avem tendinta sa ne concentram pe aspecte vizuale cand vine vorba de nunta si organizarea ei. Aspectul tinutelor, locatia si decoratiunile sunt toate importante, insa exista si alte elemente care trebuie luate in calcul pentru a crea o experienta deosebita. Unul din aspectele care nu ar trebui trecute cu vederea este alegerea unuiparfum pentru mire , adecvat ocaziei si potrivit gusturilor personale.

Parfumurile purtate de mire si de mireasa au un impact puternic pentru ca cei doi se vor apropia pe parcursul evenimentului de toti invitatii. De aceea, parfumurile alese de viitorii soti pot fi chiar mai importante decat alte aspecte din planificarea nuntii, cum ar fi alegerea florilor.

Unele cupluri aleg parfumuri complementare, iar altele merg pe preferinte personale. Oricare ar fi cazul, de multe ori mireasa este pusa in situatia de a-l ajuta pe mire sa aleaga un parfum barbatesc potrivit pentru nunta. In plus, daca mirii decid sa isi faca cadouri, poate fi o idee buna pentru mireasa sa ii ofere mirelui un parfum. Iata cateva sfaturi din care te poti inspira pe aceasta tema:

Persistenta parfumului

Inainte de orice altceva, e bine sa ai in vedere un aspect practic. Parfumul mirelui trebuie sa fie unul suficient de persistent incat sa reziste intr-o zi atat de lunga, cum e cea a nuntii. De asemenea, e bine sa stii ca mirosul parfumului se poate modifica pe masura ce trec orele, iar notele de varf se estompeaza.

Anotimpul nuntii

Practica de a alege parfumul in functie de sezon are la baza un fapt mai putin cunoscut. Modul in care percepem mirosuri se schimba in functie de sezon si temperatura, potrivitDapper Confidential . Un parfum care pare subtil iarna poate parea puternic pe timpul verii si viceversa.

Prin urmare, ia in calcul anotimpul atunci cand alegi un parfum pentru mire. In general, e bine ca vara sa optezi pentru un parfum mai discret si mai usor, pe cand iarna sunt potrivite arome mai bogate si complexe. Pentru o zi calduroasa, poate fi ideal sa optezi pentru un parfum cu esente citrice, fresh sau acvatice. Pe de alta parte, pe timp de iarna poti opta fara nicio problema pentru parfumuri cu esente orientale sau condimentate.

O aroma pe placul mirelui

Bineinteles, nu poti alege un parfum doar dupa criterii obiective. O alegere buna tine cont atat de gusturile mirelui, cat si de personalitatea acestuia. Fiecare parfum poate spune o poveste, in special intr-un context atat de deosebit. De aceea multe cupluri decid sa poarte parfumuri complementare, din aceeasi gama. Este insa foarte posibil ca tu si mirele sa nu aveti aceleasi preferinte in materie de parfumuri. Prin urmare, nu ar trebui sa fortezi aceasta idee: important e ca fiecare sa adore parfumul pe care il poarta.

Cand vine vorba de arome, exista patru mari categorii dupa care te poti orienta: florale, orientale, lemnoase si fresh. Bineinteles, exista subtipuri, cum ar fi parfumurile aromatice, fructate sau citrice. Iata cateva sugestii de parfumuri pentru mire si aromele lor:
Burberry, Mr. Burberry Indigo Eau De Parfum: lemnos, condimentat;
Givenchy, Gentleman Eau De Parfum: lemnos, aromatic;
Calvin Klein, Eternity Air For Men Eau De Toilette: aromatic, fresh;
Hugo Boss, Boss The Scent Private Accord Eau De Toilette: oriental, lemnos;
Tom Ford, Ombre Leather Eau De Parfum: pielarie;
Paco Rabanne, 1 Million Lucky Eau De Toilette: lemnos;
Acqua di Parma, Colonia Pura Eau De Cologne: citric, aromatic;
Bvlgari, Man Black Essence Eau De Toilette: oriental, condimentat.

Newsletter