Home Cuplu Psihologia cuplului Cele mai nepotrivite zile pentru nunti. Pot prevesti chiar divortul!

Cele mai nepotrivite zile pentru nunti. Pot prevesti chiar divortul!

Cele mai nepotrivite zile pentru nunti. Pot prevesti chiar divortul!
Ioana Marinescu
Marţi, 26.10.2021

Dupa logodna, viitorii miri trebuie sa ia una dintre cele mai importante decizii: ziua si luna in care vor face nunta. Alegerea se face in functie de multi factori: de la programul celor doi, la disponibilitatea invitatilor si a localului, dar cel mai important este sa tii cont de cat si de contextul acele zile. Afla care sunt datele din calendar pe care ar trebui sa le ocolesti.

 

1. Weekend-uri din apropierea sarbatorilor legale

Atunci cand exista zile libere de la stat, care pot fi legate si de weekend, fii sigur ca oamenii isi vor face planuri pentru o vacanta rapida. Tine cont de aceste lucruri, daca vrei ca cei dragi sa vina la petrecerea ta, fara sa simta ca fac un sacrificiu. In plus, multi s-ar putea chiar sa iti refuze invitatia, pentru a petrece acele zile asa cum isi doresc.

2. Sarbatori de iarna

Poate fi tentant sa organizezi nunta de Craciun, mai ales ca si preturile restaurantelor scad, iar cei mai multi oameni sunt liberi. Tine, insa, cont de faptul ca invitatii vor dori sa petreaca acel timp cu familia, asa ca nu ii obliga sa te refuze.

3. Sarbatori religioase importante

Din acelasi motiv nu ar trebui sa nu organizezi nunta atunci cand sunt sarbatori religioase importante. Este o dovada de respect fata de religia si cultura fiecaruia, iar invitatii vor aprecia ca nu i-ai chemat la petrecere in astfel de momente. Poti sa iti organizez nunta de Ziua Indragostitilor sau Dragobete, dar tine cont ca atunci preturile vor fi mai mari decat in restul zilelor.

4. Halloween

Desi este o sarbatoare americana, romanilor le place sa se costumeze si abia asteapta sa petreaca de Halloween. O nunta organizata in aceasta zi poate parea o idee buna si chiar este, daca nu te deranjeaza ca invitatii apar costumati la party. Ca sa eviti surprizele, trece pe invitatie tema petrecerii si lasa-i pe acestia sa stie ca pot veni costumati.

5. Prima zi din an

Toata lumea are chef de petrecere in acea perioada, dar s-ar putea sa nu ai cea mai buna atmosfera, daca organizezi nunta in prima zi din an. Invitatii vor petrece, cu siguranta, Revelionul si s-ar putea sa fie epuizati, cand vor veni la nunta voastra.

Si pentru ca toata lumea vrea sa fie sigura ca alege o data buna pentru nunta, cercetatorii de la Universitatea din Melbourne au studiat fenomenul. Astfel, acestia au constat ca oamenii care isi aleg data pentru ziua nuntii in functie de o semnificatie speciala au un risc mai mare sa ajunga la divort decat cei care au organizat petrecerea intr-o zi oarecare. Cercetatorii au gasit si cateva motive pentru care se intampla asta.

Este a doua nunta pentru ei

Cuplurile care aleg date cu semnificatie personala sunt, de obicei, la a doua nunta si au copii din cealalta relatie. Cand iti legi noua relatie de un eveniment din trecutul tau, chiar daca este ziua de nastere a unui copil, risti sa dai nastere unor tensiuni. 

Nu au multe lucruri in comun

Cuplurile care aleg data pentru nunta la intamplare sunt mai interesati de compatibilitatea pe care o au cu partenerul. In plus, cercetatorii au constatat ca aceste tipologii de oameni au si o educatie asemanatoare. De cealalta parte, cei care aleg data nuntii in functie de semnificatia personala se casatoresc, deseori, de dragul de a o face si spera ca lucrurile vor merge de la sine.

Asteapta un copil impreuna

Multi oameni care afla ca vor avea impreuna un copil aleg sa se casatoreasa, dar acesta nu este cel mai bun lucru pe care il poti face. Specialistii sustin ca aceste cupluri aleg o data cu semnificatie speciala, pentru a compensa lipsa romantismului si a compatibilitatii.

Newsletter