Home Cuplu Psihologia cuplului 7 semne ca mariajul tau nu va dura

7 semne ca mariajul tau nu va dura

7 semne ca mariajul tau nu va dura
Mihaela Onofrei
Luni, 18.09.2017
Viitorul unui mariaj este dificil de stabilit, inca la inceput. Ai impresia ca te intelegi de minune cu perechea ta, dar sunt anumite situatii care te pot aduce in punctul in care sa iti doresti sa te desparti de persoana draga. Aceste semne trec, de cele mai multe ori, neobservate, iar cei doi parteneri au impresia ca sunt lucruri normale, care se intampla in toate relatiile.

De exemplu, faptul ca unul dintre parteneri il judeca des pe celalalt, nu va duce la schimbarea perechii acestuia. Emotiile negative care se acumuleaza in timp pot transforma mariajul intr-un adevarat fiasco. De aceea, trebuie sa stii exact care sunt semnele care iti arata ca mariajul tau nu va dura si sa le eviti pe cat posibil.

Iata care sunt cele 7 semne ca mariajul tau nu va dura!

1. Unul dintre parteneri il judeca prea mult pe celalalt

Daca partenerul tau te critica pentru comportamentul tau, mult prea des, atunci acesta este un semn clar ca mariajul nu va dura. Cel care critica crede ca, in acest mod, il va schimba pe cel drag. Acest conflict este de fapt o nemultumire care exista la nivelul subconstientului, si anume faptul ca nu poate sa accepte persoana iubita asa cum este. Pentru a rezolva aceasta problema, trebuie sa iti intrebi partenerul inainte daca vrea sa se schimbe. Daca nu vrea, accepta acest lucru sau nu te casatori cu el. Pe de cealalta parte, daca perechea ta nu se opreste din a te critica, invata sa setezi limite. Daca acestea nu sunt respectate, nu te casatori cu ea.

2. Cei doi cred ca sunt incompleti unul fara celalalt

Psihologii sunt de parerea ca unele persoane devin atat de implicati in relatia lor, incat au impresia ca partenerul ii completeaza. Gandindu-se cat de perfecti sunt unul pentru celalalt, acesti indivizi esueaza din a recunoaste mesajul negativ pe care il transmit lor si partenerului. Cei doi nu pot trai singuri si au nevoie de celalalt pentru a fi fericii. Acest lucru denota imaturitate si insecuritate. In timp, acest tip de comportament afecteaza in mod negativ relatia, deoarece unul dintre parteneri se va simti constrans de responsabilitati si presat de faptul ca trebuie sa aiba grija de cel drag mereu, in loc sa il perceapa ca pe un egal.

3. Nu vezi comportamentul ciudat al partenerului sau comentariile inadecvate

Orice spune partenerul tau la un moment dat trebuie sa fie analizat, deoarece poate ascunde mesaje ascunse. Exista multe situatii in care, in timpul unei discutii in contradictoriu, ne reprosam multe lucruri, insa uitam imediat de acestea. Faptul ca iti spune, in timpul unui conflict, ca nu il cunosti deloc sau ca nu il intelegi, poate anunta de fapt un divort.

4. Relatia este pe ultimul loc

Daca familia, locul de munca si prietenii sunt mai importanti decat relatia ta, atunci ceva nu este in regula. Este de inteles ca unele circumstante ne determina sa lasam persoana draga pe ultimul loc - asa cum sunt membrii familiei bolnavi, un proiect important de la munca, un prieten care are nevoie urgent de ajutor - insa atunci cand acest lucru se intampla frecvent, trebuie sa te intrebi ce nu merge intre voi si de ce iti eviti perechea. Sunteti un cuplu, iar acest lucru inseamna ca sunt anumite aspecte ale vietii in care sunteti amandoi implicati si ca toate problemele trebuie sa fie rezolvate impreuna.

5. Nu sunteti egali

Intr-o relatie sanatoasa, fiecare partener se simte in siguranta emotional in compania celuilalt si amandoi isi respecta reciproc punctele de vedere. Atunci cand doar un partener castiga" cearta si are dreptate de fiecare data, celalalt partener este redus la tacere si se inchide in sine. Cu timpul, acest lucru duce la inegalitate intre partneri si la acumularea de frustrari.

6. Unul dintre parteneri il controleaza pe celalalt

Intr-o relatie nu exista favoruri si nimeni nu ramane dator celuilalt. Daca simti ca trebuie sa faci un compromis doar pentru a obtine, la randul tau, un favor din partea perechii tale, atunci este mai bine sa pui punct acestei relatii inca de la inceput.

7. Nu exista intimitate emotionala sau fizica

Lipsa de inimitate - atat emotionala, cat si fizica - inseamna ca ceva s-a pierdut pe drum. Daca cel mai bun prieten al tau nu este si partenerul tau, trebuie sa te intrebi de ce altcineva primeste ce e mai bun din tine si nu persoana iubita. Daca nu exista intimitate fizica, acest lucru poate fi un semn ca exista o lipsa de comunicare sau ca nu ati lasat deoparte resentimentele, ceea ce in cele din urma va duce la despartire.

Aceste semne nu iti pot spune doar ca mariajul ca nu va dura, ci pot fi de un real folos pentru a preveni despartirea. Daca regasesti aceste situatii la tine in cuplu, poti reintari relatia cu cel drag evitand sa mai faci astfel de greseli, dar si discutand cu partenerul lucru despre lucrurile care va deranjeaza.

Newsletter