Studiul a fost realizat in 2021 si publicat in "Jurnal Economic". Potrivit acestuia, diferentele de opinie despre bani sunt cel mai puternic indiciu de divort.
Desi lipsa dorintei de a-ti asuma riscuri financiare duce la aparitia unor neintelegeri in primii ani de relatie, autorii studiului au constatat ca, in timp, partenerii incep sa aiba aceeasi atitudine fata de riscurile financiare.
"Dorinte similare de a strange bani duc la rezolvarea conflictelor din cuplu. Ca rezultat, acesti parteneri au o sansa mai mare de a ramane impreuna", sustine coordonatoarea studiului, dr. Marta Serra-Garcia.
Cei care nu reusesc sa ajunga la un numitor comun, cand vine vorba de bani, ajung la despartire. Iar diferentele de opinie cand vine vorba de partea financiara nu prezic doar divortul.
In acelasi studiu, autorii au aratat ca oamenii care au abordari diferite, cand vine vorba de asumarea unui risc financiar, aveau o sansa mai mica de a detine o casa impreuna sau a o decora pe cea veche.
Desi nu exista un indiciu clar, care sa te ajute sa intelegi mai bine cum se va comporta o persoana in casnicie, cercetatorii sustin ca aplicatiile de dating pot ajuta la preventirea acestor probleme.
"Daca aceste site-uri ar putea sugera o persoana compatibila cu tine, ar trebui sa tina cont si de parerea lor despre riscurile financiare, pentru a scadea riscul de divort mai tarziu", mai explica autorii studiului.
Daca esti, deja, intr-o relatie, discutati deschis despre bani si despre planurile voastre financiare. Puteti participa si la un curs de educatie financiara, pentru a lua cea mai buna decizie.