Home Nunta Organizare nunta Cele mai ciudate traditii de nunta din lume

Cele mai ciudate traditii de nunta din lume

Cele mai ciudate traditii de nunta din lume
Oana Voncick
Marţi, 17.12.2013

Nu exista colt pe aceasta planeta unde sa nu existe o forma mai mult sau mai putin pompoasa a unei nunti. Peste tot exista ritualuri pre-mariaj sau post-casatorie prin care doi parteneri care isi unesc destinele ajung sa treaca.

Unele ritualuri ies, insa, din ceea ce noi numim obisnuit.

Foto: languageconnections.com

1.    Ritualul scotian „surpriza”

Este, de fapt, un ritual pre-marital denumit “blackening of the bride”, in cadrul caruia mireasa este luata pe neasteptate de catre prieteni buni, iar apoi ajunge sa fie acoperita, din cap pana in picioare, de tot felul de lucruri (lapte, pene). Scopul? Ei bine, daca poti sa induri sa treci prin asemenea ritual, clar viitoarea mireasa este pregatita si pentru casatorie.

2.    Ritual cu plansete

Teoretic, nunta ar trebui sa fie un eveniment care mai degraba naste zambete. Nu si pentru minoritatea Tujia din China. Cu o luna inainte, mireasa trebuie sa planga o ora pe zi. Dupa zece zile, ritualul este urmat de mama viitoarei mirese, iar dupa alte zece zile si de bunica ei. Este considerat un planset de… bucurie.

3.    Maritis cu un copac

In India, femeile care se nasc sub semnul denumit Manglik (atunci cand Marte si Saturn se afla ambele in casa a saptea) sunt considerate a fi un blestem pentru partenerii lor. Se considera ca partenerii unor astfel de femei mor inainte de vreme, iar ca sa scape de acest bluestem, ele trebuie sa se marite mai intai cu un copac.

4.    Nunta si balena

In Fiji, ca si in multe alte zone, se pastreaza traditia prin care mirele trebuie sa ceara viitoarea sotie de la tatal acesteia. In tara insulara, insa, traditia este completata de un alt element. Mirele trebuie sa aduca socrului un dinte de balena. O traditie care ridica ceva probleme ecologice, dar, care, este o dovada de iubire.

5.    Este nevoie de doi pentru o casnicie

Pentru tribul Nuer, din zona Sudanului de Sud, o casnicie nu este considerata ca fiind cu adevarat oficiala abia dupa ce cuplul ajunge sa aiba doi copii. In mod drastic, daca sotia nu aduce pe lume cei doi prunci, sotul are dreptul de a cere divortul.

6.    Un ritual cu sarutari

In Suedia, viitorii insuratei au parte de un ritual cu adevarat amuzant. El implica doar saruturi. Cum? Sa spunem ca cei doi si-au adunat toti prietenii intr-un pub pentru a sarbatori nunta. De fiecare data cand mirele, de exemplu, se duce la toaleta, barbatii din pub au dreptul sa ii dea o sarutare miresei, iar ritualul este valabil si viceversa.

7.    Dans irlandez si zane

In Irlanda exista o credinta potrivit careia in momentul in care mirele si mireasa danseaza pentru prima data, mireasa trebuie sa ramana in tot acest timp cu picoarele pe pamant. Altfel, spiritele malefice, zanele mai putin bune, ar putea sa ii fure acesteia frumusetea.

8.    Congo si zambetul la nunta

In Congo, actul casatoriei este luat atat de in serios incat participantii la eveniment nu au voie sa zambeasca pe parcursul ceremoniei.

9.    Nunta si schimb de haine

In Kenya exista o traditie prin care o luna intreaga dupa nunta mirele ar trebui sa imbrace piese vestimentare feminine pentru a putea intelege mai bine cum este sa fii femeie.

10.    Nunta si toaleta

Pentru mirii din Kalimantanul de Est (parte din Malaezia), procesul pana la a ajunge propriu-zis la nunta este unul dificil. Cu 72 de ore inainte de marele eveniment, niciunul dintre ei nu are voie sa foloseasca toaleta pentru ca ar aduce ghinion.

Vo ce alte ritualuri ciudate mai stiti?

Newsletter