Home Mireasa Frumusete Parfumul, unic pentru fiecare din noi

Parfumul, unic pentru fiecare din noi

Parfumul, unic pentru fiecare din noi
Alexandra Irimiea
Marţi, 02.09.2008

   Nu poti sa pleci fara el din casa, dar nici sa-l folosesti la intamplare. Are si el regulile lui. Nu sunt multe, dar daca le respecti, te va respecta si el. Ca si in cazul hainelor, pantofilor, machiajului sau a coafurii, cu unele lucruri ne sta bine, iar cu altele nu. Chiar daca te-ai indragostit de o noua "aroma" cu care s-a dat o prietena, acelasi parfum, pe pielea ta, s-ar putea sa nu fie la fel. Pentru ca "viata" unui parfum o da pielea si mirosul va diferi oarecum in functie de "purtatoare".


   Tonurile unui parfum variaza de la profund si misterios (vanilia, santalul si patchouli), catre unele mai usoare, mai fresh sau mai romantice (lamaie, trandafir, gardenie, iasomie etc). Astfel, preferi o anumita "aroma" in functie de ce vrei sa scoti in evidenta.

  Teoria parfumului   Cand alegi un parfum, tine minte ca acesta are trei "faze" (este ca o doamna, cu mai multe dispozitii): nota de varf - cea pe care o simtim imediat dupa ce am aplicat parfumul. Este prima impresie, dar, ca si in viata, e volatila. Nota de mijloc care e mai "blanda" decat prima si care poate dura de la cateva minute pana la o ora. Si nota de baza pe care o simtim cam dupa 30 de minute si care, impreuna cu nota de mijloc, dau mirosul unui parfum (de altfel asta este si tonul cel mai "bogat").

  9 reguli pentru alegerea unui parfum

  • Un parfum miroase diferit pe piele vara fata de iarna cand, de exemplu, avem nevoie de un parfum mai puternic, caci frigul reduce puterea aromei.

 

  • Cel mai indicat moment al zilei pentru a cumpara un parfum este dupa amiaza, caci atunci simtul mirosului se pare ca este mai intens.

 

  • In ziua in care vrei sa cumperi un parfum, nu folosi niciun altul inainte, caci acesta va interactiona cu cele pe care le vei incerca, si nu vei putea simti aroma exacta a celui nou.


  • Daca ai pielea uscata trebuie sa folosesti o cantitate mai mare de parfum.

 

  • Nu freca niciodata zona in care ai aplicat parfumul, caci ii vei schimba defintiv "buchetul".

 

  • Aplica parfumul dupa ce ai facut dus si mai ales dupa ce te-ai uscat complet!

 

  • Parfumeaza-te in zonele cele mai intens vascularizate!

 

  • Nu cumpara un parfum fara sa-l fi testat si pe piele mai intai.

 

  • Aroma de pe betisorul de carton pus la dispozitie de magazin este unul neutru si nu combinatia dintre mirosul vostru si lichidul magic.

 

Newsletter