Home Mireasa Frumusete Cum folosesti corect pensulele de machiaj

Cum folosesti corect pensulele de machiaj

Cum folosesti corect pensulele de machiaj
Ioana Marinescu
Marţi, 12.04.2022

Machiajul este parte din viata fiecarei femei. Fie ca este simplu, pentru fiecare zi, fie ca este unul pentru evenimente speciale, creeaza o stare de bine si face orice femeie sa se simta mai frumoasa si mai increzatoare in sine. Trusa de machiaj este nelipsita: fond de ten, primer, farduri, ruj, blush si toate celelalte machiaje au un loc bine stabilit in casa si in posetele doamnelor. 

 

Ca sa fie machiajul cat mai aproape de perfectiune trebuie sa folosesti pensule machiaj  potrivite fiecarui produs. Acestea permit aplicarea produselor de machiaj cu o precizie mai mare. Dar de unde stii ce pensule sa folosesti? Iata un ghid scurt si util al pensulelor de machiaj de stricta necesitate.

1. Pensula pentru fond de ten

Cel mai important aspect al acestei perii este coada, care trebuie sa fie suficient de lunga. Parul din aceasta perie trebuie sa fie des si moale, ca sa permita o aplicare fara urme. Este ideal de folosit pentru fondul de ten lichid sau baza de machiaj si se foloseste din interiorul spre exteriorul fetei.

2. Pensula pentru pudra

Este o perie cu fire foarte dense, ce se foloseste cu miscari circulare, atat atunci cand se ia produsul din cutie, cat si la aplicarea pe fata. Este conceputa sa acopere imperfectiunile de pe chip, datorita densitatii sale. Poate fi folosita pentru aplicarea pudrei compacte sau normale, dar si pentru aplicarea bronzerului.

3. Pensula de fard pentru obraz

Cunoscuta si ca pensula de blush, are un pamatuf oblic ce are scopul de a urmari mai bine linia obrazului, datorita unghiului format. Se incarca cu cantitatea de fard necesara, iar aplicarea fardului de obraz cu acest tip de perie ajuta si corecteaza fizionomia fetei.

4. Pensula Kabuki sau pensula multifunctionala

Este o pensula foarte deasa cu maner scurt. Are perii lungi si poate fi folosita atat pentru fond de ten, pudra, iluminator sau corector.

5. Pensula pentru corector

Deoarece corectorul se aplica doar in anumite zone, aceasta este o pensula mica, cu peri sintetici, special creata pentru zone specifice de pe fata, dar poate fi folosita si la corecturile din colturile buzelor, dupa aplicarea rujului lichid sau glossului de buze.

6. Pensula pentru ruj

Cu aceasta pensula, subtire si rigida, buzele pot avea cantitatea perfecta de ruj si forma ideala. Datorita constructiei sale, cu varful ascutit, aceasta perie este foarte potrivita pentru a corecta imperfectiunile buzelor.

7. Pensula evantai

Asa cum ii spune si numele, este o pensula in forma de evantai, cu peri subtiri, foarte fina si usoara. Este cea cu ajutorul careia se incheie procesul de machiere, are rol de finisare, fiind, de fapt, ultima tusa a machiajului.

8. Pensula pentru fard de ochi

Aici formele si tipurile de pensule sunt nenumarate. Pentru fardurile de pleoape se recomanda o perie din peri naturali, pentru a evita alergiile, dar si pentru a scoate mai bine in evidenta machiajul. Aceasta este indicat sa fie compacta, moale, alungita spre varf, pentru a lua cantitatea ideala de fard.

9. Pensula pentru sprancene

Este esentiala pentru trusa de machiaj. Are coada lunga, este oblica si este ideala pentru acoperirea golurilor si definirea liniilor sprancenelor. Exista unele care au la celalalt capat o periuta cu ajutorul careia se inlatura excesele de machiaj si se evidentiaza conturul ochilor. Poate fi din par natural sau sintetic.

Pensulele de machiaj trebuie bine curate dupa fiecare utilizare, pentru a evita depunerea particulelor de praf sau a bacteriilor in firele de par. Periile pot fi curatate cu ajutorul solutiilor speciale, care se gasesc pe site-urile sau in magazinele de profil, sau cu sapun lichid antibacterian.

Ideal este, daca vrei sa iti achizitionezi un set de perii de machiaj, sa apelezi la un consultant specializat sau sa urmaresti sfaturile unui make-up artist profesionist. Detalii aici .

Sursa foto: pexels.com .

Newsletter