Home Nunta Organizare nunta 20 idei pentru organizarea unei nunti cu buget redus

20 idei pentru organizarea unei nunti cu buget redus

20 idei pentru organizarea unei nunti cu buget redus
Alexandra Negreanu
Luni, 11.03.2013
Organizarea unei nunti cu un buget redus reprezinta o provocare si pentru cel mai priceput planificator de nunti. Indiferent de dimensiunea tortului sau cat a costat rochia de mireasa, iti vei aduce aminte cu placere de ziua nuntii tale. Cheia planificarii unei nunti cu buget redus este organizarea din timp, alegerea furnizorilor de servicii de nunta potriviti si creativitatea mirilor.

Karena iti ofera 20 de idei extrem de utile in organizarea unei nunti cu buget mic sau mediu!

1. Stabileste inca de la inceput bugetul nuntii

Asaza-te la masa cu logodnicul tau si stabiliti bugetul nuntii. In primul rand fiti realisti, nu puneti in plan banii pe care s-ar putea sa ii aveti sau poate veti face rost de ei. Bugetul de nunta trebuie sa fie unul fix, apoi, daca veti mai primi ajutor din partea parintilor sau nasilor, ii puteti folosi pe parcursul organizarii nuntii.  Un buget de nunta realist va va ajuta sa luati alegerile cele mai potrivite pentru planificarea etapelor nuntii voastre

2. Include in lista de invitati rudele si prietenii apropiati

Atunci cand alcatuiesti lista de invitati limiteaza-te la rude si prieteni apropiati. Cu cat ai mai multi invitati la nunta, cu atat costurile cresc. Desi, daca te gandesti mai bine, unele servicii de nunta, cum ar fi muzica, pachetul foto-video nunta, se platesc oricum, indiferent de numarul de invitati, asadar, pe de-o parte, te-ai putea gandi ca numarul persoanelor nu iti poate afecta bugetul de nunta. Insa restaurantul de nunta, decorul salii, aranjamentele florale si meniurile sunt o parte costisitoare a nuntii si cresc odata cu numarul persoanelor invitate la nunta.

De asemenea trebuie sa iei in considerare si faptul ca nu te poti baza pe toti oamenii, unii desi confirma nu vin la nunta, iar tu ai comandat deja meniul. Asadar, cu cat ai mai putine persoane invitate la nunta cu atat costurile sunt mai reduse.

3. Alege data si ziua nuntii in functie de bugetul alocat

Data nuntii este un element cheie in stabilirea bugetului. In functie de sezon si costurile difera. De exemplu, in  lunile aprilie si noiembrie costurile pentru serviciile de nunta sunt mai mici, poti beneficia de oferte avantajoase, nefiind sezonul de nunti. Insa, cu cat te apropii de lunile de vara si toamna, costurile serviciilor de nunta se ridica. De asemenea, daca alegi ca ziua nuntii duminica si nu sambata, din nou poti reduce costurile.

4. Alege din timp locatia nuntii

Acum ca ai fixat bugetul nuntii, stii si cati invitati ai, ai ales data nuntii, poti lua in considerare alegerea unei locatii de nunta cu buget redus: curtea spatioasa a unui membru al familiei, plaja sau alta locatie care nu implica costuri suplimentare.  Furnizorii de servicii de nunta inchiriaza corturi de nunta  pentru orice buget si il poti amplasa intr-o locatie prietenoasa. Insa nu uita sa iei in calcul anotimpul si posibilele conditii meteo din ziua nuntii.

5.  Stabileste-ti prioritatile in functie de bugetul de nunta redus

Fa o lista cu toate etapele organizarii nuntii, include in aceasta lista tot ce vrei sa ai la nunta ta, apoi stabileste care sunt lucrurile si obiectele pe care esti dispusa sa cheltui mai multi bani, pe care crezi ca ai putea sa le faci tu si pe cele la care nu tii neaparat sa faca parte din planificarea nuntii tale. Acest lucru  te va ajuta pe tine si pe logodnicul tau sa gestionati bugetul de nunta mai bine, alocand banii in conformitate cu nevoile si dorintele voastre.


 

6. Ia in calcul inchirierea decoratiunilor sau altor aranajamente de nunta

Cosuletele de nunta, perna pentru verighete, vazele pentru aranjamentele de masa si alte detalii aparent infime, adunate,  ocupa din bugetul de nunta destul de mult. Poti lua in considerare imprumutarea lor sau chiar inchirierea. Poate te gandesti ca este nunta ta si ca vrei sa ai ca amintire cosuletul in care au fost cocardele, pernuta pe care au stat verighetele de nunta, insa gandeste-te putin, oare nu vor sta aruncate pe dulap in timp ce tu vei arata prietenilor sau apropiatilor albumul de nunta? Mult mai practica poate fi o investitie mai mare in serviciile foto de nunta si inchirierea anumitor obiecte ce tin de detalii decorative.

7. Profita de ofertele furnizorilor si agentiilor de nunta

Fa o documentare in randul rudelor si prietenilor si vezi cine ar putea sa iti ofere o reducere mai mare pentru serviciile de nunta: o matusa care lucreaza la o cofetarie renumita, un prieten cu un magazin de pantofi? Un amic pasionat de fotografie? Niciodata nu se stie pe cine ai ajutat de-a lungul timpului si este dispus acum sa iti intoarca favorul.

8. Alege tema nuntii si aranjamentele in functie de bugetul redus

Florile de nunta si aranjamentele florale sunt o parte costisitoare din organizarea nuntii. Poti sa iei in considerare alcatuirea aranjamentelor florale de nunta cu florile primite de la cununia civila, ba chiar poti sa le sugerezi prietenilor ce tip de flori preferi sa primesti. Nu te gandi ca esti egoista sau indrazneata, unele persoane chiar si-ar dori sa li se puncteze ce tip de flori sau cadou isi doresc mirii, ca sa le faca ziua nuntii cat mai frumoasa. 

Alta modalitate de a alege aranjamentele de nunta pentru o nunta cu buget redus sunt aranjamentele de nunta neflorale sau decorul realizat in intregime de tine. De exemplu poti cumpara/ imprumuta/ inchiria boluri de sticla sau vaze de flori si poti realiza aranjamente de masa din lumanari si petale de flori plutitoare.


9. Alege un meniu de nunta cu pret mediu

La romani nunta inseamna petrecere, muzica, voie buna, bautura si mancare buna.  Nuanta huselor de la scaun, baloanele cu heliu, artificiile, servetelele din material fin sau paharele decorate vor conta mai mult sau mai putin in fata invitatiilor tai. Vei observa ca dupa nunta toata lumea va povesti despre cat de bogat a fost meniul de nunta, cat de dulce sau acru a fost vinul si cat de buna a fost muzica. Daca ai un buget redus pentru organizarea nuntii, atunci aloca un buget mediu pentru bautura, mancare si muzica. Petrecerea va fi, cu siguranta, una reusita.

10. Redefineste dimensiunea tortului de nunta

Tortul de nunta este o prajitura simbolica, nu o piesa de rezistenta in organizarea nuntii. Aici conteaza mai mult aspectul, pentru un impact vizual imediat, iar continutul sa fie cat mai racoritor. Nu comanda un tort de nunta mare si grandios, avand in vedere ca acesta va fi servit la finalul nuntii, cand o parte din invitati au plecat, o parte sunt ghiftuiti dupa friptura si sarmale, iar o parte din ei nu mananca dulce dupa ce au baut vin. Kilogramul de tort de nunta este destul de scump, asadar nu ai nevoie sa risipesti banii pe lucruri de care nu ai neaparat nevoie.

11. Nu este nevoie ca barul sa fie deschis pentru invitati

Bauturile alcoolice au adaosuri comerciale foarte mari daca sunt furnizate de restaurante, baruri etc. Vei economisi mult mai mult daca vei cumpara bautura pentru nunta de la un hypermarket sau en-gros decat daca ai lasa barul deschis pentru invitati. Poti pune sucuri, apa si bauturi alcoolice la discretia invitatilor, insa doar pe cele achizitionate de tine. Nu uita sa le specifici persoanelor invitate la nunta ta ca, daca comanda de la bar, vor trebui sa suporte consumatia.


12. Fa-ti propriile invitatii de nunta

Este adevarat, ai putine persoane invitate la nunta si poate consideri ca nu iti va afecta bugetul daca le vei comanda. Total gresit, cu cat ai mai putine invitatii de nunta pe comanda, cu atat costurile sunt mai mari. Daca tu alegi sa comanzi mai multe bucati, costurile se reduc. Insa, daca alegi sa fii creativa si sa iti implici partenerul, nasii, domnisoarele de onoare si prietenii suntem siguri ca vei realiza o invitatie de nunta originala si personalizata. De asemenea, poti lua in calcul realizarea unei invitatii de nunta digitale, in programe si aplicatii gratuite si le poti trimite prin email. In concluzie costurile sunt minime, iar posibilitatile de design multiple.

13. Marturii de nunta hand made pentru un buget redus

Marturiile de nunta, desi sunt un mic simbol si poti alege sa le elimini din organizarea unei nunti cu buget redus,  exprima  recunostinta mirilor pentru atentia oaspetilor. Marturiile de nunta trebuie  sa dea o nota de personalitate celei mai importante zile din viata miresei si mirelui. Deci, poti  sa faci o cercetare in domeniul online, vei gasi idei si sabloane pentru realizarea saculetilor sau cutiutelor in alcatuirea modelelor de marturii de nunta hand made.


14. Cocardele hand made

Un alt detaliu din organizarea unei nunti cu buget redus pe care il poti face chiar tu sunt cocardele de nunta.  O alegere fara prea mari batai de cap sunt materialele delicate: satin, tul, panglici. Daca totusi nu vrei sa renunti la florile de pus in piept, alege pentru invitati flori mai putin pretentioase, care sa nu se ofileasca repede sau sa se rupa usor. Cele mai rezistente flori de nunta sunt trandafirii.


15. Viziteaza toate targurile si evenimentele organizate in anul nuntii tale

In decursul anului se organizeaza targuri si expozitii cu vanzare pentru organizarea nuntii. Aici se reunesc agentii si furnizorii de servicii de nunta care se intrec sa atraga cat mai multi potentiali clienti. Tu nu poti decat sa mergi sa te inspiri sau sa profiti de pachetele promotionale pentru organizarea nuntii.

16. Participa la tombole si concursuri pentru miri

De asemenea, la aceste targuri si evenimente se organizeaza concursuri si tombole, unde poti castiga de la o sedinta foto de nunta, pana la trusoul de nunta pentru mireasa, vestimentatia mirelui sau chiar o nunta completa intr-un buget dat. Saloanele de make-up si hair styling ofera probe gratuite de coafuri si machiaj de mireasa. Asadar nu ai nimic de pierdut, ba mai mult, ai de castigat idei, discounturi si premii de valoare, daca vizitezi un astfel de targ, expozitie sau eveniment.

17. Inlocuieste formatia de nunta cu un DJ

Ai fost la multe nunti si ai vazut ba o formatie de nunta si un dj, ba doar o formatie de nunta sau nunti cu DJ exclusiv. Formatiile de nunta au un repertoriu limitat, insa foarte bun, dar sunt si costisitoare. Deci, pentru o nunta cu buget redus, optiunea cu DJ exclusiv este cea mai potrivita. Poti satisface gusturile muzicale ale fiecarui invitat in parte, fara adaosuri suplimentare.

18. Concentreaza-ti atentia si banii pe lucruri folositoare

Atunci cand pleci la cumparaturi pentru organizarea nuntii, stabileste inca de acasa, in cautarea a ceea ce ai plecat, pentru ca te poti pierde in detalii. Oferta pentru detaliile organizatorice de nunta este foarte bogata si variata si, acest lucru nu face decat sa iti ingreuneze si mai mult alegerile. Scapa de prejudecata "ceea ce este scump este si frumos". Nu intotdeauna pretul reprezinta adevarata valoare si frumusete.


19. Inchiriaza rochia de mireasa mult visata

Normal, ca orice fata, ai visat la modelul rochiei de mireasa inca de cand erai mica. Acum, poate modelul mult visat l-ai vazut la o casa de moda sau sub semnatura unui designer renumit. Bineinteles, costul rochiei de mireasa mult visat se poate ridica si la mii de euro si nu neaparat ca nu iti poti permite, dar nici nu este o investitie practica, rochia fiind purtata o singura noapte. Insa o alta mireasa si-a permis sa o cumpere si acum o inchiriaza la un pret avantajos. Deci si tu poti purta rochia pe care ti-ai dorit-o,dar la un pret rezonabil. De asemenea, nu elimina din calcul definitiv lichidarile de stoc, poti gasi un model de rochie de mireasa care sa iti indeplineasca toate cerintele.

20. Renunta la limuzina in favoarea unei masini decorata creativ

Limuzina la nunta numai este de mult timp un detaliu care sa impresioneze invitatii de nunta, a fost folosita atat de mult, incat practic a devenit un fapt banal din organizarea nuntii. Insa, tu poti ruga un prieten cu o masina mai luxoasa sa te lase sa ii aplici un aranjament original si sa o personalizezi. Apoi poti pleca impreuna cu nasii si mirele tau in drum spre biserica; poti fi sigura ca vei atrage la fel de multe priviri, ba chiar mai multe decat daca ai fi intr-o limuzina.

 


O nunta cu buget redus poate fi la fel de eleganta si de glamour ca o nunta fastuoasa, daca organizarea este facuta cum trebuie.Poti sa iti pui in scena nunta mult visata, fara ca mai apoi sa ramai cu datorii, daca iti folosesti ideile si ramai mereu creativa in organizarea cu un buget redus.

 

Newsletter