Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe... X
Karena
AUTENTIFICA-TE CREEAZA CONT Conecteaza-te cu Facebook

Viteza ucide nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!

Pentru a sublinia importanta controlului permanent al valorilor tensionale, Societatea Romana de Hipertensiune, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, organizeaza in data de 17 mai, in Bucuresti, o ampla actiune de testare gratuita a tensiunii arteriale, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale. Astfel se da startul la cea de-a III-a editie a Campaniei Nationale "Viteza ucide...nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala".

In Romania, 62% din decesele inregistrate sunt cauzate de boala cardiovasculara. Doi din trei romani mor de afectiuni cardiovasculare, dintre care cea mai frecvent intalnita este hipertensiunea arteriala. Prin actiunile de constientizare si educare a publicului larg cu privire la problematica hipertensiunii arteriale, Societatea Romana de Hipertensiune doreste sa aduca in atentia publicului larg cele mai noi metode de preventie, diagnosticare si control al tensiunii arteriale.

"Hipertensiunea arteriala reprezinta o problema de sanatate publica care trebuie remediata prin politici sanitare adecvate de depistare precoce si tratament corespunzator.

Principalele directii ale Ministerului Sanatatii pe anul in curs vizeaza preventia in sanatate, prin elaborarea si implementarea unor programe eficiente." a declarat Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii.Pentru a gasi solutii eficiente in diminuarea problematicii hipertensiunii arteriale, Societatea Romana de Hipertensiune organizeaza campanii de informare si constientizare a publicului larg cu privire la importanta depistarii precoce a acestei afectiuni. 

"In editia precedenta a campaniei s-au efectuat peste 2000 de testari, lucru care nu poate decat sa ne bucure si sa ne asigure de succesul pe care-l va avea si actiunea din acest an. Atat publicul larg, cat si pacientul hipertensiv trebuie sa fie constient de riscurile si consecintele acestei afectiuni. Se impune adoptarea unui stil de viata sanatos si verificarea regulata a tensiunii arteriale pentru a putea preveni aparitia hipertensiunii arteriale", a declarat prof.dr. Maria Dorobantu, Presedinte Societatea Romana de Hipertensiune.

In cadrul Campaniei Nationale "Viteza ucide...nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!" editia 2013, publicul larg va mai beneficia si de alte doua testari gratuite in Timisoara (1 iunie) si Bucuresti (13,14 septembrie).

Campania de masurare a tensiunii arteriale din 17 mai - Bucuresti se va organiza in zona Spitalului Coltea, zona UniversitatePartener oficial: Ministerul Sanatatii
Parteneri institutionali: Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila", Directia de Sanatate Publica Bucuresti, Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti
Partener social: Metrorex
Parteneri media: Aqua Queen, Health&Beauty Magazine, Karena, Jurnal de Bucuresti, MuJer, Medipedia, Pulsmedia, Radio Romania Antena Satelor

Toate articolele din STIRI
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!

Cauta furnizori de nunta in orasul tau

Linkuri recomandate

Mireasa Perfecta

Modele de verighete din aur alb

Modele de verighete din aur alb

Verighetele din aur alb sunt considerate cele mai elegante modele de verighete.
MAI MULT

Machiaj mireasa 2018

Machiaj mireasa 2018

Ce machiaj de mireasa se poarta in 2018 vei afla citind urmatoarele randuri.
MAI MULT

Destinatii luna de miere Europa

Destinatii luna de miere Europa

Doar cand spui „luna de miere” te duce cu gandul la dulceata si incantare,
MAI MULT

Modele unghii mireasa 2018

Modele unghii mireasa 2018

Descopera ce modele de unghii de mireasa se poarta in 2018 si alege ca, intr-o
MAI MULT

Diva Hair

Sandalele clasice nu mai sunt la modă! Uite cu ce vor fi înlocuite

Sandalele clasice nu mai sunt la modă! Uite cu ce vor fi înlocuite

Suntem sigure că picioarele tale abia așteaptă să fie mângâiate
MAI MULT

3 zodii care își găsesc marea iubire până la Paște

3 zodii care își găsesc marea iubire până la Paște

Mai sunt câteva zile până la Paște, iar acest lucru nu are cum să
MAI MULT

5 femei care sunt sarea și piperul zodiacului

5 femei care sunt sarea și piperul zodiacului

Fiecare om este special în felul lui și reprezintă o piesă importantă
MAI MULT