Home STIRI STIRI Tendintele in materie de nunti: cadourile experienta inlocuiesc cadourile clasice

Tendintele in materie de nunti: cadourile experienta inlocuiesc cadourile clasice

Tendintele in materie de nunti: cadourile experienta inlocuiesc cadourile clasice
Corina Naftanaila
Miercuri, 28.08.2019
Asa cum nuntile anului 2019 au venit cu un aer nou, fresh, cat mai apropiat de stilul de viata al mirilor, la fel se intampla si in cazul cadourilor de nunta. Tendintele in materie de nunti sunt clare: cadourile experienta pentru miri castiga tot mai mult teren.

Acestea sunt preferate de persoanele apropiate cuplului, in locul traditionalului cadou de nunta, arata Complice.ro, magazin online de cadouri experentiale. Printre cele mai cautate: zborul cu parapanta, calatorii virtuale catre orice colt al lumii sau relaxare dupa petrecerea extenuanta de nunta.

Lunile septembrie si octombrie sunt foarte populare in materie de nunti, iar tendintele arata ca cele mai multe persoane se orienteaza catre petreceri dinamice, cu abordari inedite, pe cat posibil in aer liber. Studiile la nivel global releva faptul ca 65% dintre miri pun cel mai mare pret pe partea de entertainment, in care isi doresc sa fi investit mai mult, concentrandu-se astfel pe felul in care isi fac invitatii sa se simta bine.

cadouri nunta

In acelasi ton, si invitatii isi doresc ca evenimentul sa fie marcat si din partea lor intr-un fel inedit. Tocmai de aceea, persoanele din cercul apropiat al mirilor aleg sa le ofere si cadouri acestora. Persoanele cu varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani sunt cele mai orientate catre cadouri-experienta, iar acestea isi doresc sa ofere cuplului experiente care sa ii uneasca, sa le ofere momente speciale in doi, alocand cel mai mare buget in acest sens.

"Intreaga experienta a nuntii - de la petrecerea burlacitelor si burlacilor pana la tot mai popularul trash the dress - a evoluat de la un eveniment - obligatie la un eveniment - experienta. Un moment important, cu miri care se simt bine, se distreaza si petrec in mijlocul invitatilor. Acest lucru se vede si in solicitarile avute pentru cadouri: nasii, prietenii din cercul rastrans au renuntat la cadourile pentru casa care ar putea suplini o nevoie materiala si ofera cadouri de tipul zborurilor cu elicopterul sau cu parapanta, cursuri de masaj in doi, escapade romantice sau calatorii virtuale in orice colt al lumii", a explicat Oana Pascu, manager Complice.ro.

Potrivit datelor magazinului online de cadouri experentiale, cele mai multe solicitari se fac in functie de stilul de viata al mirilor. Astfel, cuplurile pasionate de sport, care au un stil de viata activ, primesc cadouri care implica multa actiune - sesiuni de driving in cuplu in care cei doi trebuie sa treaca prin diferite probe iimpreuna (ex orbul la volan, masina cu doua volane etc).

Pentru cei care prefera aventura si iubesc adrenalina, cele mai solicitate pachete au fost cele care implica zboruri cu elicopterul, salturi cu parapanta sau cu parasuta, in timp ce prietenii gurmanzilor le ofera acestora degustari de praline (stiindu-se ca ciocolata potenteaza dragostea) sau sesiuni de gatit cu Chef Samuel le Torriellec.

cadouri inedite de nunta

"Unul dintre cadourile preferate de nasi pentru tinerii casatoriti sunt calatoriile virtuale: de la mansa unui avion (simulator) cei doi decoleaza si se indreapta spre orice aeroport isi doresc, experimentand chiar incidente in timpul zborului pe care cei doi le depasesc cu ajutorul unui pilot profesionist pentru a ajunge cu bine la destinatie. De asemenea, cu ajutorul realitatii virtuale , mirii pot pleca intr-o luna de miere in orice colt al lumii. Astfel de experiente sunt urmate de obicei de cine romantice sau de o seara la spa, tot in doi", a mai precizat Oana Pascu.

De obicei, pentru astfel de experiente se plateste intre 700 si 2200 lei, in functie de cat de apropiati sunt cei care fac cadoul de miri. De asemenea, cand cuplul are multi prieteni necasatoriti, acestia din urma prefera sa faca un cadou in grup, inlocuind astfel chiar cadoul de la petrecerea burlacilor / burlacitelor.

Complice.ro este un magazin online specializat in cadouri experientiale si memorabile, care concentreaza peste 120 de idei creative. Portofoliul de experiente este orientat atat catre zona de dezvoltare personala, de surprize romantice, cat si spre segmentul experientelor pentru persoanele care iubesc adrenalina sau spre zona de business.

Diferentierea pe piata vine insa nu doar din diversitatea experientelor oferite, cat si din faptul ca orice pachet se poate personaliza. Astfel, clientii primesc suport din partea unui complice pentru a alege din portofoliu cadoul cel mai potrivit sau chiar pentru a crea pachete noi, astfel incat destinatarul sa beneficieze la maximum de experienta oferita.

Newsletter