Home STIRI STIRI Sucot la Teatrul Evreiesc si programul pentru 8-14 octombrie

Sucot la Teatrul Evreiesc si programul pentru 8-14 octombrie

Sucot la Teatrul Evreiesc si programul pentru 8-14 octombrie
Raluca Cristea
Luni, 01.10.2012
O forma de „teatru in afara teatrului", o suita de scurte momente artistice dedicate Sarbatorii de SUCOT. Sucot - ca toate marile sarbatori evreiesti - contine acea dimensiune istorica, de aducere aminte, de traire a timpului inaintasilor poporului evreu. Este si o sarbatoare a recoltei, in amintirea celor patruzeci de ani de pribegie in desert.

Aceasta manifestare deschide seria de proiecte culturale ce se inscriu in Programul de ilustrare prin teatru a traditiilor iudaice, un program de familiarizare a publicului spectator cu obiceiurile si spiritul sarbatorilor evreiesti.Momentele artistice vor avea loc zilnic, in perioada 1 - 14 octombrie 2012, intre orele 12 - 12:30 si 15 - 15:30, in spatiul imediat alaturat intrarii principale a teatrului, intr-o constructie specifica sarbatorii numita SUCA.

Program de spectacole 8-14 octombrie 2012

Sambata, 13 octombrie, ora 19:00, TEIBALE SI DEMONUL EI, de Isaac Bashevis Singer si Eve Friedman - O poveste tulburatoare despre confilctul dintre spiritualitate si sexualitate!
Regia: Szabó K. István
In distributie: Alexandra Fasola, Mircea Drimbareanu, Geni Brenda, Veaceslav Grosu, Nicolae Botezatu, Cornel Ciupercescu, Viorel Manole.


Duminica, 14 octombrie, ora 11:00, CARRE DE ASI CU VALET, de I. Valjan - Comedia muzicala prezinta intr-un ritm alert, cu episoade amuzante, avatarurile unui tanar profesor de geografie care se da drept baiat sarac (dar umblat prin lume), pentru a se angaja intr-o familie din "protipendada" politica.
Regia: Harry Eliad
In distributie: Mihai Ciuca, Monia Pricopi, Cornel Ciupercescu, Natalie Ester, Geni Brenda, Nicolae Calugarita, Nicolae Predica, Arabela Neazi, Veaceslav Grosu, Viorel Manole, Nicolae Botezatu.


Duminica, 14 octombrie, ora 19:00 DUSMANCELE - O POVESTE DE IUBIRE, dupa Isaac Bashevis Singer, laureat al Premiului Nobel pentru literatura - Herman Broder, un evreu polonez, a fost salvat din Holocaust de Yadviga, fata in casa, care l-a ascuns trei ani in hambar. Ajuns in America se casatoreste cu ea din recunostinta, dar isi gaseste o amanta, pe Masa, si ea o supravietuitoare a lagarelor de concentrare. Asta nu-i tot: impuscata de fascisti impreuna cu cei doi copii ai lor si crezuta moarta, Tamara, prima lui sotie, a supravietuit ca prin minune si acum se afla si ea in America.
Regia: Claudiu Goga
In distributie: Mihai Calin, Nadiana Salagean, Luana Stoica, Alexandra Fasola, Andrei Finti, Mircea Drimbareanu, Leonie Waldman Eliad.



Relatii i rezervri bilete: 0721.332.436
www.teatrul-evreiesc.ro


Newsletter