Home STIRI STIRI Epilarea IPL versus alte metode de epilare: ce alegem?

Epilarea IPL versus alte metode de epilare: ce alegem?

Epilarea IPL versus alte metode de epilare: ce alegem?
Corina Naftanaila
Joi, 26.03.2020
Cele mai multe femei isi doresc o piele catifelata la atingere si vor sa scape de parul nedorit pe perioade cat mai mari de timp. Metodele de epilare sunt diverse, insa care este cea mai simpla si mai potrivita?

Epilarea de tip IPL a devenit foarte apreciata in ultimii ani. Numeroase femei sunt multumite de rezultatele care se vad destul de repede si care dureaza pe termen lung.

Epilarea cu IPL se poate face la salon, cu o aparatura speciala, sau se poate face acasa, cu ajutorul unui epilator cu impulsuri luminoase, usor de manevrat.

Indiferent daca epilarea se face la un centru specializat sau de catre tine acasa, in ambele situatii e nevoie de mai multe sedinte de tratament.

epilare de tip IPL
 
Marea diferenta dintre cele doua modalitati de epilare IPL este reprezentata de costuri. La salon acestea sunt mai mari decat atunci cand iti achizitionezi singura un epilator IPL. Intr-adevar, la salon se ocupa altcineva intr-un mod minutios de pielea ta, insa si tu poti urma acasa o schema de tratament cu rezultate foarte bune pe termen lung.  
Daca te tenteaza sa ai propriul aparat la tine acasa, atunci poti urmari online numeroasele oferte de epilatoare, in asa fel incat sa alegi ceea ce este mai potrivit pentru tine si bugetul de care dispui. Detalii aici!

Vom vedea in continuare cateva caracteristici ale epilarii IPL si vom face o comparatie cu alte metode de epilare. Te ajutam sa iei decizia corecta pentru tine in ceea ce priveste achizitia unui epilator. Vezi detaliile de mai jos si alege acel tip de epilare care te avantajeaza.

Actiunea tehnologiei IPL

Aceasta tehnologie de epilare este eficienta atunci cand corespund doua criterii importante: pielea sa fie de culoare deschisa, iar firul de par cat mai pigmentat (cat mai inchis).

Tehnologia IPL raspunde cel mai bine atunci cand exista un contrast cat mai mare intre nuanta pielii si firul de par.

In schimb, aceasta procedura nu va da rezultate prea bune atunci cand pielea este bronzata sau atunci cand pielea este maslinie. De asemenea, tehnologia nu va fi eficienta in cazul firului de par blond. Aparatul nu detecteaza intotdeauna  firele de par slab pigmentate.

Tehnologia de tip IPL nu va avea rezultate bune in cele doua cazuri expuse mai sus. Daca te afli in una din cele doua situatii, iti recomandam sa apelezi la alte metode de epilare: epilator cu pensete, epilare cu ceara sau epilare cu aparatul de ras.  

epilare IPL

Pregatirea inainte de epilare

In cazul epilarii cu IPL, trebuie sa razi parul inainte. Epilarea IPL nu se face in niciun caz pe firul de par iesit la suprafata, deoarece acesta se va arde, va rezulta un miros neplacut, iar pulsatiile de lumina nu vor ajunge eficient la radacina firului de par.

In schimb, celelalte tipuri de epilare au nevoie tocmai ca firul de par sa fie crescut. Epilatorul cu pensete trebuie sa prinda firul de par si de aceea el trebuie lasat sa creasca. La fel si in cazul epilarii cu ceara, e nevoie ca firul de par sa fie cat mai lung ca sa se lipeasca bine.

Protejarea pielii in timpul epilarii

Daca apelezi la epilarea cu IPL, este necesar sa ai grija de pielea ta si de zonele sensibile.

In timpul folosirii acestui aparat, vei simti o usoara caldura pe piele. Trebuie sa acorzi o atentie sporita zonelor sensibile, cum ar fi alunitele sau tatuajele.

Alunitele trebuie acoperite cu creion dermatograf alb, deoarece, fiind zone foarte inchise ale pielii, senzorul IPL va insista mai mult asupra lor, ceea ce e de evitat. Fiind acoperite cu o culoare alba (sau le poti acoperi cu mici plasturi), senzorul aloca o energie mult mai slaba si astfel alunitele nu sunt afectate.

Si in cazul altor modalitati de epilare trebuie sa ai grija de pielea ta. Protejeaza zonele iritate sau arse de soare cand vine vorba de epilator cu pensete sau de ceara.

Atunci cand pielea prezinta iritatii, cel mai bine e sa astepti vindecarea. Daca totusi epilarea nu poate suferi amanare, foloseste cu blandete un aparat de ras.

Ingrijirea pielii dupa epilare

Pielea trebuie ingrijita dupa epilare indiferent de modalitatea folosita.

Dupa tratamentul cu IPL, e bine sa folosesti o crema de corp hidratanta, astfel incat sa previi eventualele iritatii. Pielea este mai sensibila dupa epilare, astfel ca e bine sa eviti expunerea la soare, dusurile fierbinti si hainele mulate si sintetice.

Si in cazul altor modalitati de epilare e recomandat sa ii dai timp pielii sa se refaca.

Epilatorul cu pensete lasa pielea rosie si unele zone dor la atingere. Foloseste de asemenea o crema hidratanta si calmanta.

Epilarea cu ceara lasa senzatia de piele iritata si uscata, insa scapi de aceasta cu ajutorul unei lotiuni calmante.

In cazul folosirii unui aparat de ras, nu vei simti durere, insa pielea ramane uscata. Ai grija sa folosesti o crema de corp dupa fiecare epilare prin aceasta metoda, astfel incat pielea sa devina catifelata.

epilare

Durata rezultatelor

Aici apar cele mai mari diferente intre diversele metode de epilare.

Epilarea cu IPL facuta corect (urmand schema de tratament pe termen lung) iti pastreaza pielea fina pana la 6 luni. Rezultatele variaza de la persoana la persoana. Unele vor observa rezultate mai rapide si de mai lunga durata, in timp ce altele vor trebui sa repete procedura pe o perioada mai mare de timp.

Fara indoiala, rezultatele epilarii cu IPL sunt cele mai indelungate comparativ cu orice alta metoda de indepartare a parului nedorit.

Epilarea cu ceara ofera rezultate de pana la o luna, in timp ce epilatorul cu pensete ofera rezultate pentru o perioada de pana la 2 saptamani.


Rezultatele de cea mai scurta durata sunt dupa folosirea aparatului de ras, care lasa pielea fara par pentru maximum 2 zile.

Alegerea celei mai potrivite modalitati de epilare este importanta, deoarece iti va proteja pielea pe termen lung. Este important sa gasesti cel mai bun echilibru intre rezultate pe termen lung si o piele frumoasa si sanatoasa. Tine cont de recomandarile noastre si alege metoda care corespunde asteptarilor tale.

Sursa foto: pexels.com
 
 


Newsletter