Home STIRI STIRI Concluzii noi despre tigara electronica

Concluzii noi despre tigara electronica

Concluzii noi despre tigara electronica
Karena.ro
Luni, 28.11.2016
Concluzia a zeci de studii realizate pe baza acestor device-uri, realizate de oamenii de stiinta este ca tigara electronica nu este la fel de nociva ca tigara obisnuita.

Cercetarea oamenilor de stiinta englezi are la baza mitul care afirma ca e-lichid-ul care contine nicotina folosit in tigarile electronice ar putea duce la aparitia cancerului.

"Dispozitivele in cauza, anume tigarile electronice si alte device-uri ce contin nicotina prezinta un potential de neegalat in ceea ce priveste imbunatatirea sanatatii publice, propunand fumatorilor o alternativa sanatoasa la tigarile obisnuite", declara specialistii din Londra.

Despere aceste produse s-a spus de foarte multe ori ca pot exploda atunci cand sunt puse la incarcat. Poate este adevarat dar cercetatorii au testat peste 50 de astfel de dispozitive si toate au trecut cu brio testul de incarcare. Ei sustin ca posibilitatea aparitiei unui astfel de efect neplacut exista doar in momentul in care utilizatorii conecteaza produsele la alte dispozitive de incarcat decat cele recomandate de producatori.

Voltajul si amperajul ridicate pot face ca accumulatorul tigarii electronice sa se incalzeasca atat de tare, incat produsul sa explodeze.

Tot la categoria mituri putem adauga si ipotezele care afirma ca lichidul din interiorul tigarilor electronice ar avea in compozitie si antigel.E-lichidul nu contine antigel, contine propilen gicolul (PG), compus uzitat si in procesul de productie al antigelului dar si a cremelor pentru prajituri, sosurilor pentru salate, popcorn, inghetatelor fara grasimi, smantanei, bauturilor racoritoare, produselor de ciocolaterie si patiserie, gumaei de mestecat.

Studii recente de specialitate au afirmat si explicat insa faptul ca PG este o substanta 100 % non-toxica. Vaporii emanati nu prezinta un pericol pentru sanatate. In urma utlizarii, tigarile electronice emana un val de vapori, considerati de asemenea relativ nocivi pentru cei aflati in jurul celor care vapeaza. Afirmatia e total eronata, deoarece vaporii respectivi contin exact aceleasi substante ca si cele din e-lichidul folosit in interiorul tigarii electronice (gilcerina vegetala (VG), propilen glicol (PG), arome si optional, nicotina).

PG si VG sunt 100% sigure si nu dauneaza in nici un fel sanatatii consumatorilor si sa nu uitam ca sunt folosite uzual in industria alimentara.

De asemenea, comparatia intre o tigara clasica si tigara electronica Ego este absurda. Tigarile clasice contin nu mai putin de 4000 de substante toxice care sunt expuse in mediul inconjurator procesul de ardere, in timp ce tigara electronica vaporizeaza in aer doar substante non-toxice.

Newsletter