Home STIRI STIRI Bune practici pentru o buna functionare a telefonului

Bune practici pentru o buna functionare a telefonului

Bune practici pentru o buna functionare a telefonului
Ioana Marinescu
Marţi, 19.04.2022

Smartphone-urile au devenit o parte integranta din viata noastra, popularitatea acestora crescand odata cu dezvoltarea sistemelor de operare si a designului. Comunicarea mult mai facila, aplicatiile utile atat din punct de vedere personal, cat si profesional, camerele foto sunt doar cateva dintre punctele forte ale telefoanelor inteligente. Si, pentru ca sunt un element esential in activitatea de zi cu zi, majoritatea oamenilor investesc sume importante de bani in achizitionarea lor. Doar ca, de multe ori, acestea incep sa nu mai functioneze corect destul de repede, iar acest lucru se intampla pentru ca nu sunt ingrijite corespunzator. Materialul de fata aduce in prim plan cateva aspecte care au un impact major asupra bunei functionari a smartphone-ului.

 

1. Cumpara o husa buna

Impresionati de designul telefonului, de multe ori amanam achizitionarea unei huse cu interior din microfibra. Un astfel de accesoriu este esential daca iti doresti ca dispozitivul tau sa nu se sparga sau zgarie. De asemenea, cauta folii de sticla  si observa care este cea mai buna varianta pentru telefonul tau. Loviturile repetate, chiar daca nu strica definitiv aparatul, au un impact puternic asupra bunei functionari a acestuia. Atat in cazul foliilor, cat si a huselor exista o multime de modele, care raspund tuturor cerintelor si preferintelor. Detalii aici .

2. Actualizeaza aplicatiile

Majoritatea smartphone-urilor includ o serie de aplicatii pe care producatorul le-a instalat, multe dintre acestea nefiind necesare. Dupa ce ai sters programele care nu iti sunt folositoare, ai mereu grija sa iti actualizezi aplicatiile si sa ai cea mai recenta versiune a acestora instalata. Nu doar ca te vei bucura de functii noi, dar dezvoltatorii au mereu in vedere reducerea consumului resurselor.

fotografie facuta cu telefonul 

3. Nu folosi telefonul cand este la incarcat

In timp bateria se incarca, telefonul se incalzeste, iar daca il si folosesti in acelasi timp totul va duce la o supraincalzire a dispozitivului. Chiar daca pe moment nu pare sa existe vreo consecinta a acestei utilizari defectuoase, pe parcurs, acest obicei ar putea avea efecte dezastruoase asupra bateriei si a bunei functionari a telefonului. Potrivit specialistilor, cea mai intalnita problema este scaderea eficientei bateriei, astfel ca timpul de utilizare ar scadea chiar si cu 50%. Mai mult, folosirea telefonului in timpul incarcarii poate crea o presiuni si asupra incarcatorului, care va deveni lent si ineficient.

4. Evita umezeala si caldura

Incearca pe cat posibil sa nu expui telefonul la schimbari extreme de temperatura si ai grija sa nu stea niciodata direct in soare. De asemenea, evita sa-l plasezi langa surse de caldura precum aragazul, cuptorul, semineul sau alte asemenea sisteme de incalzire. In plus, umiditatea nu este cea mai buna prietena a smartphone-ului. Daca mergi la inot, spa sau plaja, ia in considerare sa-ti cumperi o geanta impermeabila care sa protejeze aparatul.

5. Goleste memoria cache

Atunci cand instalezi sau folosesti anumite aplicatii, acestea pot lasa anumite fisiere nedorite in smartphone-ul tau. Ele ocupa din memoria telefonului, lucru care va ingreuna functionarea acestuia. Asadar, este important ca macar o data pe saptamana sa stergi memoria cache. Acest proces nu va afecta cu nimic fisierele sau fotografiile pe care le ai salvate in dispozitiv.

Mai mult, utilizeaza intotdeauna accesoriile originale si nu folosi cablurile rupte sau foarte uzate.

Sursa foto: Shutterstock

 

Newsletter